معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه های بین‌المللی کتاب، فرصتی برای دیپلماسی فرهنگی است و باید از حضور ناشران خارجی در این راستا بهره‌مند شد.

به گزارش خبرآنلاین، عباس صالحی درآیین افتتاحیه‌ی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی تبریز اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه فرصت بزرگی است تا گام‌های مهمی در جهت توسعه‌ی فرهنگ کتابخوانی و خرید کتاب برداشته شود.

وی افزود: همچنین برگزاری این نمایشگاه امکان استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های ناشران استانی را فراهم می‌آورد و وظیفه‌ی ما است تا از این فرصت به نحو احسن و آنگونه که شایسته‌ی کشور ما است، از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: مردم کشور ما مدیون قهرمانی‌ها و جان‌فشانی‌های این خطه است و از زمان‌های دیرباز قرآن و آثار حوزوی و دینی را با خط نستعلیق "میرزا طاهر" خوشنویس به نام تبریز خوانده‌ایم و این منطقه حرف‌های بسیاری برای گفتن در عرصه‌ی فرهنگ و هنر دارد.

صالحی افزود: کتاب و کتاب‌خوانی بحث بسیار مهمی در فرهنگ محسوب می‌شود و رهبر معظم انقلاب نیز به این مسئله اشاره داشتند که "کتاب مبدا و عصاره‌ی تمدن بشری است" و ما نیز با برداشتن گام‌های فرهنگی در این منطقه به نوعی در صدد جبران و ادای دین خود به مردمان دلیر این خطه برآمدیم.

وی بیان کرد: صنعت نشر و کتاب در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت بسیار خوبی داشته است و در طی سه سال گذشته 222هزار جلد کتاب چاپ شده است که 131هزار جلد آن چاپ اول بوده‌اند.

وی افزود: البته ادعا نمی‌کنیم که همه‌ی کتاب‌های چاپ شده مناسب و غنی هستند ولی در این میان کتاب خوب هم کم نیست.

صالحی با اشاره به بودجه‌ی اختصاص داده شده به خرید کتاب گفت: تنها شش میلیارد تومان بودجه به خرید آثار ناشران استانی در شهرستان‌های مختلف کشور اختصاص داده شده است و 16 درصد بودجه‌ی مربوط به کتاب و آثار مکتوب، دولتی است که این نیز از سایر عوامل تاثیر می‌پذیرد و به تنهایی از عهده رفع نیازهای کتاب و آثار مکتوب برنمی‌آید.

وی خاطر نشان کرد: چنین نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی امکان دسترسی آسان و ارزان مردم به کتاب را فراهم می‌کنند و امکان برخورد متقابل ناشر و مخاطب را فراهم آورده که این نیز به نوبه‌ی خود ناشر را با سلیقه‌ی مخاطب آشنا می‌کند.

46

کد خبر 591278

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار