شعار تعامل صنعت و دانشگاه باید به سمت عملیاتی شدن هدایت شود

به گزارش ایرنا: ئیس اتاق بازرگانی استان البرزگفت: درمسیر رشد اقتصادی، بایستی برنامه ریزی ها به سمتی هدایت کردکه شعار محوری تعامل صنعت و دانشگاه کاربردی و عملیاتی شود.

رحیم بنا مولایی روز چهارشنبه در هفتمین نشست اتاق فکر تعامل صنعت و دانشگاه بر ضرورت برقراری تورهای صنعتی و رفت و آمد های مستمر بین صنایع و مراکز علمی و پژوهشی با هدف بستر سازی در جهت عملیاتی شدن تعامل بین صنعت و دانشگاه را مورد تاکید قرار داد.
وی افزود: این گونه بازدید ها باعث می شود ضمن آشنایی صنعتگران با امکانات مراکز علمی و پژوهشی، اساتید و پژوهشگران نیز از نزدیم مشکلات و نیازهای بخش تولید را از نزدیک بررسی و راهکارهای لازم را ارایه می دهند.
بنا مولایی بیکاری جمعیت 5.5 میلیون نفری فارغ التحصیلان کارشناسی به بالا در رشته های مختلف را یک معضل حاد جامعه عنوان کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت برای ایجاد اشتغال آنان با مشکل مواجه است، بایستی در نشست های دانشگاه وضعیت به راهکارهایی دست یابیم تا با استفاده از امکانات موجود بخشی از این نیرو های تحصیلکرده بیکار و ارد بازار کار شوند و از سرگردانی رهایی یابند.
وی با ذکر این مهم جمهوری اسلامی ایران از لحاظ مقاله علمی و پزوهشی رتبه 16 جهان را به خود اختصاص داده ،افزود: با این حال متاسفانه در بحث کسب و کار در بین یکصد وهشتاد کشور در رده 118 قرار داریم.
بنامولایی بخش عمده مشکل در بحث کسب و کار را ناشی از ناهمگونی و عدم وجود رابطه منطقی و قابل قبول میان صنعت و کشاورزی با دانشگاه عنوان کرد.
وی به هفته پژوهش در آذرماه اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی استان برای برگزاری نشست مشترک در هفته پژوهش با هدف آشنایی صنایع با پارک های علم و فناوری و مراکز پژوهشی آمادگی کامل دارد .
رئیس اتاق بازرگانی البرز یکی از مشکلات در برخی از صنایع که به روش سنتی فعالیت تولیدی دارمد را ناشی از ' خود باوری غلط' حاکم در این صنایع می داند.
بنا مولایی می گوید: صنعتگران این گونه صنایع به اشتباه تصوری می کنند که تنها تجربیات سنتی آنها در مسیر تولید کفایت می کند و بهمین دلیل حتی حاضر نیستند کسی از روند و شیوه های کاری انها مطلع شود.
وی تصریح کرد: تعامل، همکاری و همراهی صنعت و دانشگاه بستر را برای تولید محصولات مرغوب و قابل رقابت تبدیل شیوه های سنتی به فناوری نوین در صنایع کشور فرهم خواهد کرد.
***ضرورت ریشه یابی فاصله بین صنعت و دانشگاه
در ادامه جلسه 'مهدی دیانی 'رئیس مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی ضرورت ریشه یابی و بررسی همه جانبه پیرامون دلایل ایجاد فاصله بین صنعت و دانشگاه را مورد تاکید قرار داد.
دیانی گفت: این واقعیت را نمی توامن نادیده گرفت که دانشگاه نتوانسته در حد قابل قبول پاسخگوی نیازهای صنعت باشد.
وی افزود: دانشجو را استاد تربیت می کند و چون اساتید ما با فضای کسب و کار از نزدیک اشنا نیستند، لذا رفع این مشکل در گرو اجرای برنامه های اصولی در مسیر تعامل صنعت و دانشگاه است.
***عدم برنامه ریزی صحیح برای تامین نیاز بخش صنعت
در ادامه یکی از فعالان اقتصادی عدم برنامه ریزی صحیح دانشگاه ها برای تامین نیروی مورد نیاز بخش صنعت را مشکلی حاد عنوان کرد.
'محمد باقر رضوی تقوی' اظهار کرد: دانشگاه ها بایستی در رشته هایی دانشجو تربیت کنند که نیاز بخش صنعت را برطرف کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان فرآوردهای گوشتی استان البرز ادامه داد: تا زمانی که مدرک گرایی در جامعه مطرح است و دانشجویان صرفاً با هدف دستیابی به مدرک تحصیلی را دنبال می کنند، نباید انتظار داشت معضل روند بیکاری فارغ التحصیلان برطرف شود.
رضوی تقوی اظهار کرد: دانشگاهها باید در برنامه های تحصیلی کاراموزی دانشجویان در بخش تولید با هدف کسب مهارتها لازم را مورد توجه خاص قرار دهند.

46

کد خبر 591753

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =