دکتر میری در همایش روز جهانی سل که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن اشاره به کنترل بیماریهای واگیر در این استان طی دو دهه اخیر بیان کرد: در سال ۱۳۷۰، ۵۰ هزار مورد بیمار مبتلا به مالاریا در این استان شناسایی شد که این رقم در سال ۱۳۹۴ به ۲۷۰ مورد و سپس در شش ماهه سال ۹۵ به ۵۸ مورد رسید. ما باید از دولت ساپسگزار باشیم که در شدیدترین مضیقههای مالی، برنامه طرح تحول نظام سلامت را اجرا کرد و به برکت همین برنامه در استان سیستان و بلوچستان تغییرات زیادی اتفاق افتاد.
او با بیان اینکه از زمان آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان سیستان و بلوچستان پنج بیمارستان راهاندازی شده و پنج بیمارستان دیگر تا پایان سال آینده به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: با اختصاص دادن سه درصد از جمعیت کشور به خود، از نظر مساحت یکی از وسیعترین استانها به حساب میآید و در عین حال بیشترین میزان زاد و ولد را دارد. خشکسالی و پراکندگی جمعیت بالا باعث سختتر شدن ارائه خدمات بهداشتی و درمانی میشود. این استان با دو کشور معضلدار بهداشتی هممرز است و بیشترین تعداد آبادی را دارد، اما جوانترین استان کشور نیز محسوب میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: نرخ باسوادی در این استان بسیار پایین و تعداد خانوار بیشتر از سایر استانها است. استان سیستان و بلوچستان به همراه کهگیلویه و بویراحمد ناامنترین استانهای کشور از نظر غذایی هستند. ما حتی به دلیل شرایط اقلیمی نیز زیر خط فقر هستیم و اگر برنامهها در این استان به صورت دقیق اجرا نشود، مشکلات نیز حل نخواهد شد.
به گفته میری، آب شرب بیش از ۲۰۰۰ روستای استان سیستان و بلوچستان به صورت سرپایی و با تانکر تامین میشود.
او ضمن اشاره به سفر وزیر بهداشت در دیماه سال ۹۴ به این استان گفت: جالب است که مردم سیستان و بلوچستان از وزیر بهداشت، برق، آب و جاده میخواستند. در سراوان هیچ امکانات تعریف شدهای مانند آب و برق برای زندگی ندارند، اما به اندازه تمام استانداردهای بینالمللی واکسینه شده و خدمات بهداشتی دریافت کرده بودند.
سیستان و بلوچستان و گلستان بالاترین میزان بروز سل در کشور
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه با بیان اینکه یکی از علل شیوع بالای سل در استان گلستان مهاجرت مردم سیستان و بلوچستان به این منطقه است، ادامه داد: گلستان وطن دوم سیستانیها به حساب میآید. بروز سل در این استان به دلیل اجرای دقیق برنامههای بهداشتی در حال حاضر سیر نزولی دارد. ما در تمام استان جمعیت سیار داریم که به ظاهر تعریف نشده هستند، اما برنامههای بهداشتی برای آنها نیز وجود دارد.
میری، یکی از دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت را حضور پزشک در محرومترین نقاط استان سیستان و بلوچستان و همچنین تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در این مناطق بیان کرد.
4747
نظر شما