«فرزان عزت پور» در رابطه با عملکرد شش ماهه صندوق کارآفرینی امید کردستان، اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاری یک هزار و 411 مورد تسهیلات به مبلغ 165 میلیارد و 577 میلیون ریال توسط صندوق کارآفرینی امید کردستان پرداخت شده است.
وی افزود: پرداخت این میزان تسهیلات توسط صندوق کارآفرینی امید کردستان موجب ایجاد اشتغال برای 1694 نفر شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان اعلام کرد: 494 مورد از این تسهیلات اشتغال خانگی، 440 مورد اشتغال خویش فرمایی، 60 مورد اشتغال کارفرمایی، 11 مورد طرح مالی خرد، 308 مورد ازدواج، 5 مورد اشتغال پشتیبان و 95 مورد نیز در سایر حوزهها بوده است.
وی همچنین با اشاره به همکاری صندوق در اجرای طرح تکاپو در کردستان که به عنوان پایلوت کشوری در رسته IT و انتخاب صندوق کارآفرینی امید به عنوان بانک عامل، از تعیین 5 مصوبه به مبلغ سه میلیارد و 500 میلیون ریال برای اجرای این طرح در کردستان خبر داد.
عزت پور با اشاره به اینکه توسعه زنبورداری در کردستان به عنوان یکی دیگر از رستههای مورد نظر در اجرای طرح تکاپو در کردستان است، از برنامه ریزی جهت تامین اعتبار توسط صندوق کارآفرینی امید کردستان برای پرداخت تسهیلات در این رسته نیز خبر داد.
وی ادامه داد: در شش ماهه نخست سال طرحهای ویژهای توسط این صندوق دنبال شده است که از آن جمله میتوان در قالب تحقق شعار هر روستا یک محصول و هر خانه یک کارخانه به طرحهای ویژه روستاییان اشاره کرد که ایجاد کمپهای گردشگری بین راهی و ساخت هتل سلین واقع در این روستا از جمله آنهاست.
وی با اشاره به اینکه روستاهای شیان و توریور قطب اصلی تولید توت فرنگی کردستان هستند، آمادگی صندوق را برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان فعالیت در ایجاد صنایع تبدیلی، نگهداری و فرآوری این محصول در قالب احداث سردخانههای محلی و کارگاههای کوچک خانگی اعلام کرد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان عنوان کرد: پس از شناسایی ظرفیت و پتانسیلهای روستایی از طریق بخشداری روستای نوره سنندج، صندوق کارآفرینی امید کردستان به متقاضیان فرآوری و عرق گیری گیاهان دارویی و به ویژه بیدمشک در قالب کارگاه خُرد و مشاغل خانگی آمادگی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه را دارد.
وی در ادامه اعلام کرد: 136 مورد از مجموع تسهیلات پرداخت شده در قالب فرآوری و تولید محصول کشاورزی بوده است که از آن جمله میتوان به شرکت تولید لوله زرین آوران سنه واقع در روستای دولت آباد سنندج با پرداخت 100 میلیون تومان، تولید پنیر لیقوان در مریوان با اعطای 100 میلیون تومان تسهیلات و ... اشاره کرد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان از مصوب شدن دو طرح دیگر روستایی توسعه هتل شادی اورامان و تولید و فرآوری گیاهان دارویی روستای سراب قامیش اشاره کرد و افزود: 45 میلیارد ریال اعتبار ویژه برای این دو طرح در نظر گرفته شده است که در مرحله تشکیل پرونده هستند.
وی ادامه داد: به منظور تکمیل زنجیرههای تولید برای انتقال محصولات کشاورزی به مراکز عرضه و فروش، تفاهم نامهای با مدیرکل امور روستایی استانداری کردستان منعقد شد که بر اساس آن صندوق به متقاضیان خرید خودروهای مناسب جهت انتقال و جابجایی محصولات کشاورزی تا سقف 100 میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت کند.
عزت پور از تشکیل 14 صندوق خُرد محلی برای زنان روستایی به منظور ایجاد درآمد برای آنها در رشتههای قالیبافی، بافندگی، پرورش مرغ، پرورش زنبور و ... و پرداخت 15 میلیون تومان به هر صندوق خبر داد.
وی با اشاره به پرداخت 308 مورد تسهیلات ازدواج در شش ماهه نخست سال جاری، اظهار کرد: بیش از 85 درصد بودجه تخصیص یافته در مدت کمتر از 4 ماه پرداخت شده و افرادی که در سامانه دریافت وام ازدواج بانک مرکزی، صندوق کارآفرینی امید را انتخاب کنند، در کمتر از دو هفته موفق به دریافت وام خواهند شد.
عزت پور اعلام کرد: به خانوادههای شهدا و ایثارگران به ازای هر نفر 20 میلیون تومان وام 4 درصد ازدواج پرداخت میشود.
وی با اشاره به کاهش 14 درصدی اعتبارات صندوق در شش ماهه نخست سال جاری، اعلام کرد: علیرغم این کاهش با برنامهریزیهای هدفمند حداکثر بهرهوری و ایجاد اشتغال توسط صندوق کارآفرینی امید صورت گرفته است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان اعلام کرد: اعتبار صندوق در سال جاری 200 میلیارد ریال بوده و تا کنون 165 میلیارد تومان آن جذب شده است که درصد جذب و پرداخت تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال گذشته 64 درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بر اجرای طرحهایی که از صندوق تسهیلات دریافت کردهاند و ایجاد اشتغال در آنها ، جزء دستورالعملها و الزامات قانونی صندوق است که بر این اساس پس از پرداخت تسهیلات هر سه ماه یکبار ناظرین محلی اقدام به بازرسی و نظارت میکنند.
عزت پور، خاطرنشان کرد: راستی آزمایی نظارتهای این صندوق توسط دستگاههای نظارتی استان و به ویژه استانداری کردستان نیز اظهار شده است.
وی با اشاره به دولتی بودن صندوق کارآفرینی امید و دارا بودن مجوز بانک مرکزی و همچنین با توجه به اینکه کل اعتبارات این صندوق در زمینه اشتغالزایی هزینه میشود، از مسئولین خواست تا با سرمایه گذاری خود در این صندوق، به تامین و تجهیز منابع آن کمک کنند و مردم نیز با پرداخت به موقع اقساط در بازگشت و گردش منابع با صندوق همکاری کنند.
وی در پایان پرداخت تسهیلات به موسسات خیریه اشتغالزا، حمایت از توسعه دهندگان حقیقی و حقوقی نرم افزارهای کاربردی تلفن همراه، پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی نیمه فعال در استان و ... را از جمله برنامههای آینده این صندوق اعلام کرد که رایزنیهای لازم برای انجام آنها صورت گرفته است.
۴۸
نظر شما