نیو صدر: نزدیک به 200 سال است که دمای کره زمین روز به روز زیاد میشود، اتفاقی که انسانها را هر روز به آیندهای وحشتناک نزدیک میکند، آینده ای که در آن طوفان ها، سیل ها ، خشکسالی ها و ... تبدیل به اتفاق هایی عادی می شوند و شهر های زیادی به زیر آب می روند، اما از امروز دنیا قرار است شروع به اجرای توافقی کند که انسان ها را از این آینده وحشتناک نجات دهد.
11 ماه پیش، باراک اوباما، پوتین، فرانسیس اولاند، معصومه ابتکار (به نمایندگی از رییس جمهور ایران) و سران بیش از 100 کشور دیگر در پاریس بر سر حل گرم شدن کره زمین، مسئله ای که برخی آن را بزرگترین چالش قرن بیست و یکم می دانند، به توافق رسیدند و امروز بان کی مون دبیر کل سازمان ملل خبر داد که برای اولین بار قرار است جهان این توافق را اجرا کند.
سرمایه گذاری 90 تریلیون دلاری، یکی از اولویت های توافق پاریس
این یعنی از امروز کشورهایی که توافق پاریس را امضا کرده اند موظف اند تا سال 2030 به مقداری که سال پیش در پاریس ضمانت داده اند تولید گازهای گلخانه ای خود را کم کنند تا توافق پاریس به هدف اصلی خود برسد و دمای کره زمین بیش از دو درجه سلسیوس افزایش پیدا نکند.
بان کی مون در این رابطه گفت: چیزی که قبلا حتی تصور نمیکردیم میتوانیم به اجرای آن فکر کنیم الان غیر قابل توقف است، حمایت بینالمللی قوی از توافق پاریس و ورود به مرحله اجرا بازتابی از جمع شدن کشورهایی است که قبول دارند همکاری بینالمللی برای مقابله با چالش تغییر اقلیم ضروری است.
همچنین بر اساس تعهد پاریس کشورهای ثروتمند متعهد شده اند که به کشورهای فقیرتر که تاثیر کمی در تغییر اقلیم داشته اند اما از آن آسیب می بینند، کمک مالی کنند.
اما جیم یونگ کیم رئیس بانک جهانی به مناسبت اجرایی شدن توافق پاریس در بیانیهای گفت که اگر دنیا بخواهد شانسی برای رسیدن به اهداف این توافق داشته یاشد، باید سریعا در مسیر 4 اولویت اصلی این توافق حرکت کند.
سرمایه گذاری 90 تریلیون دلاری برای ساخت زیرساخت ها در 15 سال آینده، افزایش سرعت روند جایگزین کردن انرژی های تجدید پذیر، کمک کردن به کشور ها برای انعطاف پذیر شدن به فجایع مرتبط با تغییر اقلیم و سبز کردن بخش اقتصادی 4 اولویتی است که رئیس بانک جهانی در بیانیه خود به آنها تاشاره کرد.
کیم در این باره در قسمتی از بیانیه خود نوشت: ما ایده های خوبی درباره نیازمندی های خود برای رسیدن به آینده سبز داریم؛کارآمد تر کردن منابع آب، کشاورزی هوشمند، سیستم های هشدار دهنده، کاهش خیر حوادث طبیعی و حمایت اجتماعی بیشتر.
او درباره فقیر شدن 100 میلیون نفر تا سال 2030 به علت تغییر اقلیم هم گفت: در دنیای پس از پاریس رشد نباید هیچ هزینه ای داشته باشد، باید بر سبز کردن بخش اقتصادی تاکید کنیم تا جهان در مقابل حوادث نشای از گرمایش جهانی انعطاف پذیر باشد و افزایش سرعت روند جایگزین کردن انرژی های تجدید پذیر را هم افزایش بدهیم.
گفتنی است ایران هم به عنوان یکی از اصلی ترین کشورهای تولید کننده گازهای گلخانهای، در پاریس تعهد داده که تولید گازهای گلخانه ای خود را 4 درصد کاهش دهد و حتی اگر تحریم ها در این رابطه برداشته شوند، تعهد خود را به 12 درصد برساند.
اجرای تعهدات توافق پاریس دنیا را نجات میدهد؟
توافق پاریس که عدهای آن را توافق تاریخی می دانند و 55درصد کشورهای تولید کننده گازهای گلخانهای را مجبور می کند، تولید این گازها را کاهش دهند، انتقادهای زیادی را هم در پی دارد.
جیمز هانسن ده ها سال پیش برای اولین بار در کنگره آمریکا از گرمتر شدن کره زمین خبر داد. به او لقب تبدیل به پدر تغییر اقلیم دادهاند.
حال او یکی از اصلی ترین منتقدان توافق پاریس است و این توافق را نه یک توافق «تاریخی» بلکه یک فریبکاری می داند. انتقاد اصلی هانسن به اجباری نبودن توافق پاریس است، به عقیده او اگر مالیاتی برای انتشار گاز گلخانه ای ایجاد نشود، شرکتهای نفتی به سوزاندن سوخت های فسیلی ادامه می دهند.
همچنین تحقیقی که تیر ماه امسال مجله نیچر منتشر کرد نشان می دهد که ضمانت هایی که کشور های مختلف در پاریس به آن متعهد شده اند، آنقدر کم هستند که با اجرا آن هم باز دمای کره زمین بیش از دو درجه افزایش پیدا می کند.
47237
نظر شما