ایرنا نوشت: نشریه «نیشن» آمریکا نوشت، واشنگتن یکی از شرکای عربستان در فاجعه انسانی در یمن است و این امر آمریکا را به لحاظ اخلاقی و قانونی شریک کاری می کند که به نظر می رسد جنایت جنگی عمدی باشد.

به نوشته این نشریه با وجود آنکه عربستان بدون کمک آمریکا ناچار به محدود کردن و یا ترک حملات روزانه خود به یمن نیست، این مشارکت مغفول مانده و مورد انتقاد قرار نگرفته است.

نیشن با اشاره به شروع جنگ داخلی یمن در سال 2014، تصرف صنعا از سوی انصارالله و فرار 'عبدو ربه منصور هادی' تحت حمایت سعودی ها، به جنوب یمن، پیشروی انصارالله به سمت عدن، گریختن هادی به عربستان و درخواست کمک او از سعودی ها برای جنگیدن با انصارالله نوشت، عربستان که به واسطه توافقنامه هسته ای ایران و قدرت های بزرگ، آمریکا را قدرتی رو به زوال در منطقه محسوب می کرد، درصدد نمایش قدرت و نشان دادن زور بازوی خود در یمن برآمد.

طرح اصلی عربستان بیرون راندن انصارلله از جنوب یمن، روی کار آوردن دولتی به رهبری هادی، بسیج قبایل محلی برای این هدف و در نهایت، خارج کردن انصارالله از صنعا بود و این کار را با حملات هوایی و بمباران دریایی و کشتن بسیاری از غیرنظامیان آغاز کرد.
اما، زمانی که انصارالله در صنعا ایستادگی کرد، تهاجم عربستان شکست خورد.

با این حال، آنها به جای پذیرش شکست راهبردی شان و یا موافقت با مذاکره با انصارالله و دیگران، تشدید کارزار هوایی را انتخاب کردند.
با وجود ادعای عربستان مبنی بر هدف قرار دادن مواضع نظامی، به نظر می رسد غیرنظامیان قربانیان اصلی این جنگ هوایی هستند. سازمان ملل از کشته شدن دست کم 4 هزار و 125 غیرنظامی از شروع حملات هوایی عربستان در مارس 2015 خبر داده است.
عربستان در 8 اکتبر با حمله به مراسم ختم در صنعا دست کم یکصد نفر را کشت که این موضوع خشم دبیرکل سازمان ملل را برانگیخت و وی خواستاز تحقیق درباره این مساله شد که آیا این حمله مشمول جنایت جنگی می شود یا خیر.

به نوشته این نشریه، موارد یاد شده برای تمرکز و توجه به مساله یمن و جنایات عربستان کفایت می کند. آنچه مساله یمن را از حلب سوریه متمایز می سازد این واقعیت است که بسیاری از بمب هایی که بر سر مردم این کشور فرود می آید، از سوی آمریکا ارایه شده است و هواپیماهایی که آن را حمل می کنند، در بسیاری از موارد با اطلاعات آمریکا هدایت می شوند و با هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی، سوخت گیری می کنند.

اگر در نهایت، عربستان به خاطر ارتکاب جنایت جنگی در یمن مجرم شناخته شود؛ آمریکا نیز در این قتل و خونریزی معاونت دارد. مشارکت آمریکا در حملات عربستان به مدارس، بازارها و خانه های ویران شده آشکار است.

'تد لیو' نماینده کنگره آمریکا از معدود افراد در واشینگتن است که مداخله آمریکا را در یمن زیر سئوال برد و در نامه ای به وزارت امورخارجه و دفاع نوشت، نیروهای آمریکایی الان در معرض خطر بازجویی و تحت تعقیب قرار گرفتن احتمالی به خاطر ارتکاب جنایات جنگی قرار دارند.

به اعتقاد وی، آمریکا با کمک به ائتلاف نظامی عربستان در یمن، قانون را زیرپا می گذارد.
نیشن از آمریکا که جنگنده، بمب و سوخت برای انجام ماموریت در اختیار ائتلاف نظامی تحت امر عربستان قرار می دهد به عنوان شریک این ائتلاف یاد کرد و افزود، این امر آمریکا را به لحاظ اخلاقی و شاید هم قانونی شریک کاری می کند که به نظر می رسد جنایت جنگی عمدی باشد.

5252

کد خبر 597405

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین