رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران امروز در همایش مدیران ارشد تولیدات دامی و صندوق بیمه کشاورزی که در پلاژ بانک کشاورزی بابلسر برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اقلیم خوبی که در مازندران وجود دارد فعالیت غالب استان کشاورزی است که 27 درصد تولید ناخالص داخلی مربوط به بخش کشاورزی است.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین  مازندران، دلاورحیدرپور افزود: بیشتر فعالیت‌های اقتصادی تحت تأثیر فعالیت کشاورزی است و فرصتی است تا از این بخش استفاده شود.

وی با بیان اینکه 6 واحد مرغ اجداد با ظرفیت 204 هزار قطعه، 181 واحد مرغ مادر با ظرفیت 5.5 قطعه و 2 هزار و 260 واحد مرغداری گوشتی در استان فعال است، ادامه داد: 41 واحد جوجه‌کشی، 981 میلیون قطعه تخم مرغ نطفه‌دار، 34 واحد کارخانه خوراک دام با ظرفیت یک و نیم میلیون تن و 15 واحد صنعتی تجهیزات مرغداری در مازندران فعالیت دارند.

این مسؤول با اعلام اینکه از 2 هزار و 260 واحد مرغداری گوشتی در استان 300 واحد آن غیرمجاز است، تصریح کرد: 60 درصد ظرفیت صنعت مرغداری در استان استفاده می‌شود و بقیه خالی است.

حیدرپور با اشاره به اینکه در هفت ماه امسال 264 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در کشور انجام شد که 59 میلیون قطعه در مازندران انجام شد، گفت: 6.8 میلیون واحد دامی در مازندران وجود دارد که 700 هزار رأس دام سنگین، 2.6 میلیون رأس دام سبک و 50 واحد دامداری صنعتی با ظرفیت 65 هزار رأس در مازندران وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ ظرفیت‌ها و تولید و تامین گوشت و پروتئین مورد نیاز جامعه باید حمایت‌ها به گونه‌ای باشد تا سرمایه‌گذار با منیت شغلی بیشتر به تولید ادامه دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: با نوسانات قیمت و بی‌ثباتی قیمت تولیدات دامی مواجه هستیم که قیمت تمام‌شده محصول از چالش‌های بزرگ کشاورزی است که باید چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.

این مسؤول اظهار کرد: با توجه به اینکه محصولات تولیدی در بخش کشاورزی بیش از نیاز کشور است باید به بازارهای خارجی نگاه داشته باشیم.

حیدرپور گفت: باید چالش‌ها را به عنوان مسؤولانی که دست‌اندرکار هستیم طوری شناسایی کنیم تا بتوانیم به حل آن‌ها بپردازیم.

وی ادامه داد: نهاده‌های دامی به صورت خام در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد و باید به سمتی برویم تا نهاده‌های دامی به صورت فرآوری شده در اختیار واحدهای دامی قرار گیرد تا از نظر راندمان تولید در سطح بالاتری قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: در دامداری‌های سنتی با مشکل تغذیه دام مواجه هستیم و باید تغذیه و ارتقاء بهداشت دام در دستور کار قرار دهیم.

این مسؤول اظهار کرد: کمبود نقدینگی یکی از چالش‌های بخش کشاورزی است که ضرورت دارد با سودآوری بخش کشاورزی در اختیار قرار گیرد.

حیدرپور با بیان اینکه امسال بخش کشاورزی در بسته رونق تولید درصد بالایی جذب داشته است، افزود: 103 میلیارد تومان با نرخ بهره 18 درصد به بخش کشاورزی تزریق شد که این نرخ بهره متناسب با بخش کشاورزی نیست.

وی ادامه داد: در مقایسه با اینکه تولیدکنندگان در دنیا با نرخ بهره دو درصد اقدام به تولید می‌کنند، تولیدکنندگان ما خلع سلاح هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به دامداری‌های سنتی هیچ‌گونه کمکی صورت نمی‌گیرد، افزود: در 4 سال اخیر وامی به این افراد صورت نمی‌گیرد و بانک‌ها بر این ادعا هستند که منابع بانکی محدود است بر این اساس از وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم پیگیری لازم صورت گیرد تا برای کمک به واحدهای دامداری سنتی تسهیلات ارزان قیمت تخصیص داده شود.

این مسؤول درباره کاهش وزن مرغ گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در صنعت طیور در کشور شده است که برای اجرایی شدن کاهش جوجه‌ریزی و وزن مرغ باید اقداماتی صورت گیرد تا ضمانت اجرای آن افزایش یابد تا جوجه‌ریزی خارج از حیطه نظارتی بخش کشاورزی صورت نگیرد.

حیدرپور ادامه داد: برای کاهش وزن مرغ و جوجه‌ریزی کشتارگاه‌ها نباید بدون مجوز و نظارت دامپزشکی اقدام به کشتار کنند و حمل مرغ بدون مجوز دامپزشکی صورت نگیرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 200 میلیارد تومان یارانه برای صادرات محصولات لبنی در نظر گرفته شد لازم است برای صادرات مرغ هم یارانه اختصاص یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان گفت: اگر بخواهیم فرهنگ بیمه را در جامعه نهادینه کنیم باید تعامل بیشتری بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر وجود داشته باشد.

 

۴۸

کد خبر 597948

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =