با شبه‌دولتی‌ها رقابتی نابرابر داریم/ درد دل‌های مدیر مسوول نشریه تیتر یک

مدیر مسئول هفته نامه تیتر یک در استان اصفهان، بزرگترین مشکل نشریات شهرستانی را در رقابت نهادهای دولتی و شبه دولتی با نشریات بخش خصوصی دانست.

علی شجاعی: استان اصفهان در سال گذشته، بیشترین تعداد رسانه های محلی و خصوصی را در نمایشگاه مطبوعات بیست و یکم داشت. با این وجود امسال تنها یک رسانه استانی مستقل از اصفهان در نمایشگاه مطبوعات حضور پیدا کرده است.حمید سلیمی بنی، مدیر مسئول هفته نامه تیتر یک که در نمایشگاه مطبوعات امسال حضور یافته، درباره مشکلات مطبوعات استان اصفهان با ما گفت وگویی انجام داده است که می خوانید.

نشریات خصوصی در تمام کشور با موانع و تنگناهایی دست به گریبان هستند. این نشریات در اصفهان چه مشکلاتی دارند؟

نشریات بخش خصوصی اصفهان، بزرگ ترین مشکلی که دارند، رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با آنهاست. مثلا اگر در همین نمایشگاه نگاه کنید، شهرداری اصفهان دو رسانه بزرگ را به این نمایشگاه آورده، یکی خبرگزاری ایمنا است که متعلق به این نهاد با گستره کشوری است و دیگری روزنامه اصفهان زیبا که متعلق به شهرداری است.

در کنار این دو رسانه، ما شاهد هستیم هیچ یک از رسانه های مستقل و بخش خصوصی اصفهان در نمایشگاه حضور نیافته اند و تنها رسانه ای که از بخش خصوصی اصفهان در این نمایشگاه حضور پیدا کرده، هفته نامه تیتر یک نجف آباد است. حتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اصفهان هم در نمایشگاه غرفه نگرفته است. این واقعیت نشان می دهد آنقدر فاصله بین نشریات بخش خصوصی و بخش شبه دولتی در اصفهان زیاد است که حتی نشریات بخش خصوصی رغبت نمی کنند در نمایشگاه کشوری حاضر شوند. این در حالی است که می بینیم نشریات بخش خصوصی استان هرمزگان 10 غرفه بزرگ و کوچک را در این نمایشگاه گرفته اند و حتی بندرهای کوچکی مانند کنگ و بستک از هرمزگان هم دارای نشریه مستقل هستند که از آن سوی کشور می آیند ولی اصفهانی ها با وجودی که روزنامه نگاران و خبرنگاران خوبی دارند، نمی آیند.

دلیل این که اصفهانی ها نیامده اند چیست؟

منطق اقتصادی نشریه حکم می کند کاری کنیم که بتوانیم از آن استفاده تبلیغاتی ببریم یا اعتباری بگیریم. وقتی نشریات اصفهان با مشکلاتی مانند بودجه و حقوق و چاپ روبرو هستند، چطور می توان امیدوار بود هزینه کنند و به نمایشگاه بیایند؟

مشکل شما برای انتشار رسانه تان چیست؟

بزرگترین مشکل همانطور که قبلا عرض کردم به رقابت نابرابر و غیرمنصفانه بخش شبه دولتی با نشریات بخش خصوصی برمی گردد. آگهی های شهرداری هایی مانند اصفهان و نجف آباد به نشریاتی می رود که خودشان منتشر می کنند. روال نابسامان و ناجوانمردانه توزیع آگهی ها فقط به حضور کمرنگ نشریات آسیب نمی رساند، بلکه حتی در شهری مانند نجف آباد شاهد هستیم شهرداری این شهر حتی دلش نمی خواهد یک کیوسک به توزیع نشریات اختصاص دهد. شهرداری این شهر، ترجیح می دهد پیاده روهای شهر را در اختیار باجه های بانک شهر بگذارد ولی نمی خواهد یک کیوسک برای توزیع هفته نامه فرهنگی در اختیار بخش خصوصی بگذارد. این مشکلات باعث می شود ما در توزیع و چاپ هم مشکل داشته باشیم و مجبور شویم نشریه خود را در تهران به چاپ برسانیم.

از سوی دیگر اقدام معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این که روند صدور مجوزهای انتشار نشریات را به صورت آنلاین و متمرکز انجام داد، باعث شد مافیای بدی که در اصفهان به وجود آمده بود، بشکند و همگان به نشریات قابل قبول و مردمی دسترسی پیدا کنند. از سوی دیگر اختصاص غرفه به نشریات محلی در مکانی مناسب و نرخ منطقی و منصفانه باعث می شود امیدواری در دل ما زنده شود که دوران شکوفایی نشریات محلی فرارسیده است.

حضور در نمایشگاه امسال را چطور ارزیابی می کنید؟

حضور یک نشریه محلی در نمایشگاه، فرصتی است تا مردم سایر مناطق کشور با فرهنگ، آداب، فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی گستره توزیع نشریه محلی آشنا شوند. ما برای معرفی فرهنگ اصفهان و نجف آباد به نمایشگاه آمده ایم وگرنه منطق حکم می کرد مانند سایر همکاران خود در اصفهان، حضور در نمایشگاه را از کارهای خود خط بزنیم. با این حال، عرق محلی و غیرت معرفی نجف آباد و اصفهان باعث شد زحمت حضور در پایتخت را به جان بخریم و به نمایشگاه بیاییم تا همه مردم ایران بفهمند نجف آباد هم دارای نشریه قابل قبولی است که با تیراژ 10 هزار نسخه منتشر می شود.

57231

کد خبر 598034

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین