شفافیت و صداقت به عنوان شعار بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات میتواند از شکل شعاری خود به قانون تبدیل شود .
همانطور که میدانید . این دو واژه اگر به شکل واقعی خود نمود پیدا کنند در همه زمینهها به تعالی جامعه کمک میکنند و نمونه بارز آن را میتوان در رسانهها دنبال کرد.
صداقت و شفافیت عواملی هستند که به رشد مطبوعات کمک میکنند و سازنده هستند . امید میرود که مسئولان آن را از شکل شعاری و تئوری خارج کرده و بدان جامه عمل بپوشانند. یقینا با افزایش شفافیت و صداقت در جامعه شاهد کاهش خطا و فساد خواهیم بود و تحقق این امر مشکلات اهالی رسانه را نیز کاهش میدهد. هر جایی که در اخبار و تفاسیر خبری فقدان این دو عامل یا اصل را شاهد بودیم مشکلاتی هم پدید آمده است. مشکلاتی برای اهالی رسانه، برای مردم و برای نهادها.
انتظار میرود کسانی که این شعار را برای نمایشگاه امسال تعیین کردهاند، خود گامهای اصلی و مهمی را برای تداوم این شعار بردارند. به طور مثال قوانین حرفهای را برای مطبوعات و رسانهها وضع کنند تا جامعه و اذهان عمومی درگیر بازیهای جناحهای سیاسی و کنشها و واکنشهای رسانهها نشوند. نه تنها در این دولت بلکه در همه دولتها انتظار میرود که بیشتر به مسائل مربوط به رسانهها توجه نشان دهند و برای احقاق حقوق مردم گامهای اساسی بردارند.
معمولا رسانههایی ماندگاری بیشتری بین مردم دارند و مخاطبان خود را سالها حفظ کردهاند که صادقتر بودهاند و البته دید مثبتتری هم نسبت به دیگر رسانهها در همه امور داشتهاند. باید نکتهای پر اهمیت را در اینجا متذکر شد و آن این است که برای وضع قوانین حرفهای در خصوص رسانهها نباید از دولت انتظار داشت این کاری نیست که از دولت بخواهیم بلکه نهادهای صنفی مطبوعات هم در این راستا وارد عمل شوند و به کمک دولت بیایند تا بتوان وضعیتی منسجم را برای رسانهها تدوین کرد.
باید دست به اقداماتی زد تا برای درج مطالب و اخبار در رسانهها تعلقات حزبی به حداقل برسند که البته این اقدام بسیار دشوار خواهد بود و به ثمر رسیدن این تفکرزمان زیادی را به خود اختصاص میدهد اما میتوان امیدوار بود که با این رویکرد در آیندهای نه چندان دور رسانههای ما در ایران با صداقت و شفافیت عمل کنند.
5858
نظر شما