فریبرز نجفی مهر : حتما شما نيز با خواندن اين سخنانِ استاندار در دو برش زماني گوناگون ؛ يك سوال در ذهنتان متصور مي شود و آن اينكه با وجود چنين اوضاع متشتتي كه در حوزه هاي مختلف بيان مي كنند ؛ بالاخره چه فرد يا افرادي مسوولند اين تشتت و تضادها را در حوزه اشتغال به هارموني تبديل نمايند . شخصِ استاندار ؟ شخصِ معاون اقتصادي اش ؟ يا دفاتر ستادي و نظارتي همچون دفتر اقتصادي استانداري ؟!
اما پيش از هر پاسخي به اين سوال ؛ بد نيست سري به استان لرستان بزنيم جايي كه با تمام محدودیت هاي منابع كه نسبت به استان خودمان دارد ؛ نرخ بیکاری اش در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته؛ 1/4درصد کاهش یافته است. مهرداد غضنفری معاون اقتصادی استانداري لرستان كه هم اكنون از موفق ترين معاونين سطح كشور محسوب مي گردد و اتفاقا در دولتهای نهم و دهم هم به دليل اصلاح طلب بودنش ؛ خانه نشين شده بود ؛ در رابطه با چرایی توفیق و رازِ موفقيتِ حوزه اش در کاهش نرخ بیکاری آن استان ؛ می گوید :" علت اصلی اين كاهش ؛ افزایش سرمایهگذاری بانکها در مسیر تولید بوده است." او می گوید : "در سند اشتغال سال 94 سرمایهگذاری 600 میلیارد تومانی هدفگذاری شد ولی امسال و تاکنون 2200 میلیارد تومان از طرف منابع بانکی به سوی تولید رفته است که دقیقاً سه برابر پارسال، در بخش پرداختی بانکها رشد داشتهایم ".
اما چرا ؟ چرا باید چنین توفیقاتی ؛ در استان های دیگر شدنی باشد و مردم به وضوح ؛ همدلي در ارايه خدمات دولت را لمس کنند و بر عكس اینجا شرایط طور ديگري باشد ؟ مگر در استان لرستان هم سياست هاي دولت تدبير و اميد پياده نمي گردد كه منجر به اين روند تصاعدي براي ايجاد شغل شده است ؟واقعا چرا مردم آنجا بايد كاهش نرخ بيكاري را شاهد باشند و اينجا بيكارانش با 5 درصد افزايش مواجه گردند؟ آیا اين نمي تواند به اين معني باشد كه کارگروه اشتغال استان نتوانسته است منابع بانکی را به سمت تجربه استان لرستان هدایت نماید و برخي از ادارات و بانك هاي عضو اين كارگروه هم با فراغ بال ؛ جزیره ای عمل مي كنند و خود را قائل به تمکین از استانداری نمی دانند ؟ این هماهنگی ها را چه مسوولی باید ایجاد نماید و این پراکندگی ها را چه مقامی باید خاتمه دهد ؟
صد البته همه ما خوشحالیم از اینکه استاندار كرمانشاه بالاخره به حرف منتقدان خویش رسیده است ؛ اما سوالی که اینجا مطرح می شود این است که اسداله رازانی بالاخره چه برخوردی با مسببان بروز اين اوضاع خواهد داشت ؟ واقعا مشکل کجاست و تا چه زمانی ایشان فقط بایستی تذکر دهد و اظهار نارضایتی نماید و عملا هم مدیران مرتبط را مورد لطف و تفقد قرار دهد؟ مگر همین چند ماه پیش نبود که ایشان دوباره از عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی استان عصباني شده بود و به صراحت اعلام کرد که در سطح کشور وضعیت خوبی نداریم پس چرا باز روال همان روال است و روند همان روند ؟ چرا تعدادی از اجزای این ستاد و برخي کارگروه های مرتبط با ستاد اقتصاد مقاومتی کماکان همان رویه ناکارآمد را در پیش گرفته اند ؟ چرا استاندار نفسِ تازه ای را در کالبد بی جان این عرصه ها نمی دمد ؟ آیا وقت آن فرا نرسیده که رازانی با تغییر مدیرانی که نتوانسته اند اهداف دولت را در استان به پروژه تبدیل نمایند ؛ به همه نشان دهد که عزمش برای ایجاد تحول جزم بوده است ؟!
46
نظر شما