۰ نفر
۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۸

معاون وزیر بازرگانی می گوید هیچ تعارضی بین نان سنتی و صنعتی در کشور وجود ندارد.

معاون وزیر بازرگانی گفت‌: هیچ تعارضی بین نان سنتی و صنعتی در کشور وجود ندارد و صنعتی کردن نان به معنای حذف کامل نان سنتی در کشور نیست‌.

حمید علیخانی  در خصوص صنعتی کردن نان در کشور گفت : بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان برنامه پنجم تنها 40 درصد نان کشور را باید به صورت صنعتی تولید کنیم بنابراین صنعتی کردن نان به معنای حذف کامل نان سنتی در کشور نیست  ومردم نباید نگران تغییر ذائقه خود باشند .

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی میزان سرانه نان در کشور را  162 کیلوگرم اعلام کرد و افزود : ایران به ازای هر نفر بالاترین سرانه‌ مصرف نان در جهان را دارد که‌این میزان به‌طور میانگین در کشورهای توسعه یافته نصف میزان مصرف سرانه ایران است و این نشان دهنده پایین بودن کیفیت تولید نان در کشوراست از این رو اعمال تغییراتی در شیوه پخت نان سنتی در کشور ضروری است.

وی خاطرنشان کرد : وضعیت آینده نان‌های سنتی و محلی تولید شده در استان‌های مختلف کشور با توجه به تلاش برای صنعتی شدن فرآیند تولید نان سامان داده خواهد شد. بر اساس برنامه‌های ما در صنعتی شدن پخت نان برای هر منطقه جغرافیایی و هر استان تولید نان محلی آن منطقه مدنظر قرار دارد.

معاون وزیربازرگانی عدم در اختیار داشتن فضاهای مدرن و مطابق با استانداردهای روز دنیا را از جمله عوامل موثر کاهش کیفیت نان سنتی دانست و اظهار داشت : تحقیقات مختلف گویای این واقعیت است که دربرخی از واحدهای نانوایی به دلایل عدیده ای از جمله نداشتن اطلاعات دقیق و به روز و استفاده از ابزارهای سنتی  مسبب تولید نان با کیفیت پایین می شود ، بنابراین نیاز به بازنگری و بازسازی  در این واحدها احساس می شود.

وی با تاکید براینکه باید تغییرات اساسی در نحوه پخت نان سنتی ایجاد شود، ادامه داد : باید با انجام  برنامه‌ریزی دقیق و برگزاری کلاس های آموزشی افزایش مهارت نانوایان جهت استفاده افراد شاغل در نانوایی ها  درراستای ارتقای کیفیت نان سنتی  حرکت کرد .

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: واحدهای تولید نان باید با جدید ترین مطالب مؤثر در ارتقای کیفیت نان آشنا باشند و از ماشین آلات جدید و با فناوری بالا در تولید نان استفاده کنند.

علیخانی ضمن بیان اینکه بهسازی نانوایی ها، به نوعی  استانداردسازی محیط های تولید نان است  ، می گوید : فرهنگ سازی نقش مهمی در پیشبرد اهداف اصلاح الگوی نان در کشوردارد و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی با تغییر عادات غذایی مردم بتدریج به دلیل پایین بودن میزان ضایعات و قدرت ماندگاری بیشتر خود به استفاده از نان های صنعتی تمایل خواهند داشت.

کد خبر 60794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =