به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر ارتباطات در تازهترین نشست خبری خود در مورد لزوم صدور مجوز برای شبکههای اجتماعی پرمخاطب گفت: «براساس آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی، مصوب شده است که کانالهایی که در شبکههای اجتماعی مختلف بیش از حد خاصی عضو دارند و مشغول به فعالیتهای خبری و اطلاع رسانی هستند باید از مراجع مرتبط مجوزهای لازم را دریافت کنند. در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول شده است تا با تشکیل کمیتهای آییننامههای مربوط به این بخش را تدوین کند.»
در نظرخواهی خبرآنلاین از کاربران خواسته شده بود تا نظر خود را نسبت به مجوز دار شدن کانالهای پرمخاطب شبکههای اجتماعی بیان کنند. آنان با گذاشتن 80 کامنت، دیدگاه خود را بیان کردند. با صرف نظر کردن از کامنتهایی که پاسخ پرسش را به طور صریح نداده بودند، در نتیجه این نظرخواهی، 43 نفر با این مسئله مخالف بودند، 12 نفر موافقت کرده و 10 نفر نیز نسبت به این اقدام نظری ممتنع داشتند.
بسیاری از کاربران این طرح را نوعی توهین به عقل و شعور مردم دانستند و از کنترل پیش از حد دولت بر فعالیتهای خود ابراز نارضایتی کردند. در مقابل نیز عدهای تحقق این اقدام را ضروری دانستند تا به وسیله آن از گسترش اخبار دروغین و نامعتبر جلوگیری شود.
برای نمونه علی از کاربران موافق این طرح است. او دلیل موافقت خود را اینگونه شرح داده است: «کاملا موافقم. امیدوارم با این کار دیگه وقتی دکمه سرچ اینستاگرام رو میزنم مطالب مفید هم ببینم نه فقط عکسای آدمای بی ارزش.»
کاربران زیادی با نظر علی مخالفت کردهاند، مهران در جواب او نوشته است: «ماهیت اینستاگرام برای اوقات خوش افراد هست، شما باید جای دیگری دنبال مطالب با ارزش باشی. نگرش اشتباه به مسائل مطمئناً همچین قضاوتهایی را هم درپی خواهد داشت.»
منصور نیز در موافقت با این طرح نوشته است: «من که نمیدونم اصلا این کانالهای تلگرامی چی هست آخه؟ فقط وقت آدم رو تلف میکنن همین بهتر که اینکار رو کردند.»؛ کاربر دیگر جواب او را این گونه داده است: «منصور خان منم اصلا نمی ونم شما كی هستيد، يعنی الان يه نفر بايد بياد فيلترت كنه؟»
جمع کثیری از کاربران هم مجوز دار شدن را طرح خوبی دانستند ولی با توجه به سابقه قبلی، از برخورد سلیقهای در فیلتر شدن و نشدن کانالها گلایه کردند. برای نمونه یکی از کاربران نوشت: «مجوز داشتن خوب است به شرطی که مثل مجوز سخنرانیها [نباشد] که برای یک عده خاص صادر شود و برای بعضیها صادر نشود و یا اگر میشود دبه در نیاورده شود.»
برخی کاربران هم این طرح را شوخی خطاب کردند و به نتیجه رسیدنش را غیرممکن دانستند. برای نمونه کاربری اینگونه نوشت: «مسولان شوخی میکنند مردم نباید جدی بگیرند.». کاربر دیگری هم اینطور نظر خود را بیان کرد: «این طرح یه طرحی است که اگه به طور کامل هم عملی بشود باز هم نیمی از کانالها بدون مجوز میمانند. این اصلن یک چیز غیرممکنه.»، کاربر دیگری هم با استناد به دیالوگ فیلم «مارمولک» این طرح را این گونه توصیف کرد: «عمرا بتوانند جلوشو بگیرن اگه میتونستند تا حالا اینکارو کرده بودن، خیالتون راحت. به تعداد همه آدما راهای رسیدن به خدا هست. رضا مارمولک»
جمعی از کابران هم در قبال این طرح، بدون نظر دادن صریح، واکنش خود را نشان دادند. برای مثال کاربری اینطور نوشت: «ترجیح میدم نظری ندم در واقع ترجیح میدم خفه بشم.»
بههر صورت در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول شده است تا با تشکیل کمیتهای، آییننامههای مربوط به مجوزدار شدن کانال های تلگرامی را تدوین کند.
57243
نظر شما