وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهارمین جشنواره تجلیل از پزوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران گفت: فعالیت پژوهشی بسیار برای کشور با اهمیت است و به هیچ عنوان نباید در انجام پروزه های پزوهشی خللی ایجاد شود چرا که ایران را در دستیابی به جایگاه خود در جهان یاری می‌رساند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از سایت وزارت ارتباطات،در این مراسم با استقبال از حضور جوانان در عرصه های علمی و پزوهشی خواستار توجه به این نیرو جهت ارزش آفرینی شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: توجه به تحقیق و توسعه برای پیشبرد اهداف بسیار موثر است.

وی‌با اشاره به بازدید از نمایشگاه هفته پزوهش گفت: در الکامپ حدود 300 جوان در بخش استارت آپ مشغول بودند که نشان از نهضتی می دهد که در این خصوص راه‌افتاده و بسیار قابل تقدیر است .

وزیر ارتباطات ادامه داد: جوانان فارغ التحصیل بومی در کشور دارای توان بالایی هستند که باید برای آنان زمینه فعالیت را فراهم کرد تا استعدادها شکوفا شوند.

وی در عین حال این حوزه را دارای اهمیت بالا برای نظام و دولت برشمرد و گفت:یکی از فناوری‌های مهمی است که مفام معظم رهبری بر آن تاکید دارند و امسال هم در سیاست‌های کلی برنامه ششم که از طرف ایشان ابلاغ شد نگاه ویژه‌ به بخش فضایی و (ict) بود که نشان از اهمیت این بخش برای دولت و نظام است و این مساله مسئولیت ما را دو چندان می‌کند.

دکتر واعظی با ابراز رضایت از افدامات پژوهشگاه، افزود: مسیر حرکت صحیح است و خوشبختانه جو آرامی برای انجام پروزه ها ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: یه هیچ عنوان نباید در انجام پروزه های پزوهشی خللی ایجاد شود.

وزیر ارتباطات همچنین از تامین ماهواره های مخابراتی و سنجشی مورد نیاز کشور همپای ساخت و پرتاب ماهواره های بومی خبر داد و گفت: تامین ماهواره ها با توجه به کارهای پزوهشی در زمینه ساخت ماهواره های بومی پیش می رود.

وی در این راستا به انجام مذاکرات فشرده با کشورهای دارای فناوری ماهواره اشاره کردو افزود: در زمینه ساخت ماهواره سنجشی با شرکت روسی به نتیجه رسیدیم و مجوز شورای اقتصاد را هم اخذ کرده که پس از باز شدن ال سی ساخت آن آغاز خواهد شد و تا دو سال آینده ماهواره ملی سنجشی با مدیریت ایرانی به فضا ارسال کنیم. برای ماهواره ملی مخابراتی هم با چند کشور در حال رایزنی هستیم.

وزیر ارتباطات در عین حال از پرتاب 3 ماهوتره طی امسال و سال بعد خبر داد و گفت: 3 ماهواره آماده پرتاب است اما بنا نداریم با کار علمی بهره‌برداری تبلیغاتی کنیم چرا که در مسایل علمی توجه بر کار پیشرفت را تضمین می کند

وی با تاکید بر تقویت بنیه علمی پژوهشگاه‌ گفت: باید تعداد اعضای هیات علمی را افزایش داد و امیدواریم با بودجه خوب اختصاص داده شده به این بخش شاهد سال خوبی دراین حوزه باشیم .

دکتر واعظی درعین حال خواستار افزایش ارتباط با دانشگاه ها شد و افزود: باید یک رابطه علمی و همکاری نزدیک برقرار کرد .



رییس پژوهشگاه فضایی ایران بر کسب جایگاه برتر فضایی در منطقه تاکید کرد
دکتر حسن حداد پور با اشاره به عملکرد این پژوهشگاه در سال گذشته اظهار داشت: تدوین برنامه راهبردی و چشم انداز و ماموریت پژوهشگاه و در کنار آن تدوین برنامه ششم توسعه ر ا جهت رسیدن به ماهواره‌های عملیاتی سنجش و مخابراتی را با موفقیت به انجام رساندیم.

دکتر حداد پور ادامه داد: در عین حال همپای دیگر نقاط دنیا سکوهای استراتوسفری را در برنامه قرار داده و نقشه راه آن را تدوین کردیم.

وی همچنین احیای حوزه پژوهشهای پایه با همکاری دانشگاه‌ها را از برنامه‌های این پژوهشگاه عنوان کرد و گفت: بدنبال تجاری سازی پژوهش‌های این حوزه هستیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در ادامه در زمینه فنی مهندسی گفت: پروزه ناهید یک در پژوهشگاه در حال انجام است و امسال عملیاتی خواهد شد.

وی گفت: قرارداد پروزه ناهید 2 که یک ماهواره مخابراتی است در دست اقدام است و در حال حاضر طراحی اولیه و دقیق آن انجام و طبق برنامه سال آینده نهایی میشود.

حدادپور از دیگر پروژه‌های پژوهشگاه به پارس یک اشاره کرد و افزود: طراحی اولیه و دقیق ‌پروژه بلوک انتقال مداری نیز انجام شده است.

وی همچنین از تعریف و انجام فاز طراحی پروژه بالن مخابراتی استراتوسفری خبر داد و گفت: در اینده در این زمینه اقدامات بیشتری انجام خواهیم داد.

حدادپور در ادامه به قرارداد های این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: علاوه بر پست و تنظیم مقررات توسعه شبکه فیبرنوری در دریا را نیز با زیرساخت در حال انجام داریم.

وی در ادامه به برنامه پژوهشگاه در برنامه ششم توسعه اشاره و گفت: اولین ماهواره سنجش عملیاتی پارس یک و ماهواره مخابراتی با حداقل 4 ترانسپوندر را در دستور کار داریم.

حدادپور برنامه سال بعد این پژوهشگاه را پرتاب ماهواره مخابرات ناهید یک عنوان کرد و گفت: ماهواره‌های پارس یک و ناهید 2 ، بالن استراتوسفری و مدل‌های پروازی بلوک انتقال مداری ، ساخت و عملی اتی کردن سامانه SAR هواپایه، توسعه بازار استفاده عملیاتی از ICT جز برنامه های این پژوهشگاه در سال آینده است

وی ابراز امیدواری کرد نسبت به قبل ارتباط بهتری با دانشگاه‌ها برقرار شود تا شاهد نتایج مطلوب آن بود.

 

5656

5656

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 614761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =