ایرنا نوشت: مولود چاووش‌اوغلو وزیر خارجه ترکیه گفت: آنکارا، مسکو و تهران برای حل سیاسی بحران سوریه توافق دارند و در این میان ایران از نقش سازنده ای برخوردار است.

چاووش اوغلو در نشست خبری پایان مذاکرات سه جانبه با محمدجواد ظریف و سرگئی لاوروف وزیران خارجه ایران و روسیه که منجر به صدور بیانیه مشترک در باره سوریه شد، افزود: با همکاران ایرانی و روسی راهکارهای پایان جنگ در حلب و از میان برداشتن بحران سوریه را بررسی کردیم.

وی در این نشست که شامگاه سه شنبه در مسکو برگزار شد، افزود: برای نخستین بار است که با این روش (سه کشوری) کار می کنیم تا وضعیت انسان دوستانه تسهیل و به حل سیاسی بحران سوریه کمک شود. در حلب نیز 37 هزار نفر آزاد شدند که روسیه نقش مهمی داشت.

چاووش اوغلو ادامه داد: ما (ایران، روسیه و ترکیه) از تامین آتش بس در سوریه و فراگیری آن به تمامی مناطق صحبت کرده و اقدام هایی را که باید انجام دهیم و ضروت حل و فصل سیاسی مسائل را بررسی کردیم و همچنین بر اینکه برنامه ها باید براساس اسناد سازمان ملل متحد و آتش بس پایدار باشد، تاکید شد.

وزیر خارجه ترکیه همچنین آغاز کمک رسانی انسان دوستانه و فرآیند حل سیاسی بحران سوریه را ضروری خواند.

خبرنگار شبکه روسیه 24 در این نشست پرسید: چند الگو برای حل قضیه سوریه مطرح است. روسیه-ایران-ترکیه، راه حل روسیه، رویکرد ترکیه و راه حل آمریکا و دی میستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل نیز مذاکرات را پیگیری می کند، کدام الگو اکنون فعال است؟
چاووش اوغلو پاسخ داد: به نظر ما، این همکاری (تهران، آنکارا و مسکو) بهترین روش است که در آن تصمیم گیری و اجرا می شود. پیشتر نیز فرمت های متفاوتی برگزار شد که نه تنها اجرا نشد، بلکه اوضاع شکل بدتری گرفت. این فرمت (سه کشوری) اجرا می شود. لذا چارچوب اراده سیاسی ترکیه، روسیه و ایران و نقش سازنده تهران به ما امکان می دهد این کارها را انجام دهیم.

وزیر خارجه ترکیه همچنین اظهار کرد که در بیانیه مورد توافق سه کشور به اهمیت ساختاری نقش سازمان ملل و قطعنامه 2254 هم اشاره شده و لذا همیشه تلاش های تکمیلی مفید است.

وی همچنین ادامه داد: ما امروز گفتیم آتش بس. اعتقاد نداریم که آتش بس جبهه النصره (در فهرست تروریستی سازمان ملل) را در برگیرد. لذا نه به یک گروه و نه به یک طرف، بلکه همه طرف ها باید درگیری ها را متوقف کنند.

چاووش اوغلو در ادامه هدف لشکرکشی ترکیه به سوریه موسوم به عملیات سپر فرات را که از چند ماه پیش با وجود مخالفت دولت این کشور ادامه دارد، پاکسازی منطقه از داعش و تامین حضور پناهندگان خواند.

وی افزود: ما در الباب تحت کنترل داعش عملیات انجام می دهیم تا محل را برای اهالی بومی پاکسازی کنیم. نباید به گروههای مختلف اجازه دهیم منطقه را کنترل کنند.

وزیر خارجه ترکیه در پایان نیز تاکید کرد: ما از تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه حمایت می کنیم و مخالف تجزیه این کشور هستیم.
وزیران خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مذاکرات فشرده سه جانبه مسکو بیانیه ای را تصویب کردند که در برگیرنده مبارزه با داعش و جبهه النصره، فراخوان جامعه جهانی برای همکاری علیه تروریسم، حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه، رد راهکار نظامی برای حل بحران کنونی، اجرای قطعنامه 2254 سازمان ملل، کمک رسانی فراگیر به سوری ها و لزوم برقراری نظام خروج آزادانه مردم از مناطق درگیری و تحت سلطه تروریست ها و همچنین پشتیبانی از برگزاری مذاکرات سوری-سوری در قزاقستان است.

52311

کد خبر 614780

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =