سيد محمد علي افشاني در كارگروه توسعه صادرات فارس كه عصر ديروز با حضور مديرعامل صندوق ضمانت صادرات ايران برگزار شد، افزود: بايد تلاش كرد تا مشكلات بخش خصوصي حل شود چرا كه منافع آن به مردم استان بر مي گردد.
وي با بيان اين كه سهم ما از صادرات پايين است افزود: علاوه بر آن صادرات صورت گرفته از فارس در اين استان نمودي ندارد چرا كه عمده كالاي صادراتي استان از ساير استان ها به خارج از كشور ارسال مي شود.
افشاني بيان داشت: در حالي كه شركت هاي فعال در استان صادرات خود را 700 ميليون دلار به سازمان صنعت و معدن اعلام كرده اند اما عملاً 126 ميليون دلار از اين كالاها از فارس صادر شده است.
وي با طرح اين پرسش كه چرا فعالان اقتصادي از طريق گمركات استان اقدام به صادرات كالايشان نمي كنند؟ افزود: اگر قرار باشد كه به فارس از سوي دولت امكاناتي داده شود مبناي اين امكانات اعداد و ارقامي است كه مبادلات تجاري و يا فعاليت هاي اقتصادي فارس نشان مي دهد، اين در حالي است كه به دليل پايين بودن اين ارقام نمي توانيم چانه زني لازم براي جذب امكانات داشته باشيم.
استاندار فارس گفت: از يك سو فعالان اقتصادي نبود پايانه صادراتي را دليل عدم صادرات كالاي خود از طريق گمركات فارس اعلام مي كنند و از طرف ديگر هر گاه از مسئولان كشور مطالبه حمايت براي ايجاد پايانه صادراتي داريم مي گويند سهم فارس از صادرات پايين است و نياز به پايانه صادراتي ندارد.
وي با اشاره به آن كه صادرات، موتور محركه توليد است افزود: از اين پس به صادر كنندگانی تسهيلات پرداخت مي شود كه صادراتشان از فارس باشد.
افشاني تصريح كرد: اين گونه نمي شود كه اعتصاب كارگري، آلودگي، گرفتاري هاي جانبي، تامين منابع، تامين زيرساخت و به خصوص آب براي واحدهاي صنعتي با ما باشد اما چرخش مالي اين واحدها از استان خارج شده و در ساير استان ها باشد و يا صادرات محصولات فارس از ديگر استان ها انجام بگيرد.
وي گفت: هر كس كه مي خواهد از فارس خدمات بگيرد بايد به فارس هم خدمات بدهد كه يكي از اين خدمات وجود گردش مالي ناشي از فعاليت اقتصادي آن شخص است و ديگري صادرات محصولاتش از كانال فارس.
استاندار فارس با ابراز تاسف از آن كه گرفتاري فعاليت هاي اقتصادي درون استان براي فارس است اما سودش نصيب ديگران مي شود، ادامه داد: فارس گرچه از لحاظ وجود پيمانكاران وضعيت خوبي ندارد، از لحاظ نخبگان دانشگاهي براي رونق خدمات فني و مهندسي جايگاه خوبي دارد كه بايد از اين ظرفيت بهره برد.
استاندار فارس همچنين با تاكيد بر لزوم جلوگيري از خام فروشي منابع فارس گفت: اصرار به خام فروشي مواد معدني نكنيد چرا كه شاخص عقب ماندگي است.
وي گفت: چندي پيش در سفرم به ني ريز در كمال تعجب متوجه عارضه كوه بري و كندن سنگ هاي معدني از كوه ها و تپه ها بودم كه بيم آن دارم با ادامه اين وضعيت ديگر حتي كوهی هم از فارس باقي نماند.
افشاني گفت: خام فروشي نه سودي دارد و نه مزيتي بنابراين مسئولان باید شرايط را براي فرآوري اين محصولات مهيا كنند.
گفتني است، در اين جلسه مدير عامل صندوق ضمانت صادرات ايران به بيان خدمات اين صندوق به صادركنندگان پرداخت.
سيد كمال سيد علي گفت: در ايران 70 درصد ريسك صادرات ريسك هاي اقتصادی و 30 درصد ريسك هاي سياسي است كه صندوق ضمانت صادرات ايران تلاش مي كند اين ريسك ها را با صدور بيمه نامه پوشش دهد.
وي با بيان اين كه صدور بيمه نامه و ضمانت نامه دو محصول صندوق ضمانت صادرات ايران است، افزود: با صدور ضمانت نامه بانكي براي صادر كنندگان آن ها را براي دريافت تسهيلات نزد بانك ها ضمانت مي كنيم و با صدور بيمه نامه ريسك سياسي آن ها براي تجارت با كشورهاي خارجي را پوشش مي دهيم كما آن كه سرمايه گذاري شركت مپنا براي ساخت يك نيروگاه دو ميليارد دلاري با مشاركت يك شركت خارجي در بصره را بيمه كرده و ريسك سياسي آن ها را پوشش مي دهيم.
مدير عامل صندوق ضمانت صادرات ايران يادآور شد: همچنين كساني كه با ضمانت نامه اين صندوق اقدام به دريافت تسهيلات مي كنند نرخ بهره تسهيلات آن ها دو درصد از ساير تسهيلات بانكي كمتر است.
سيد علي با بيان اين كه در دولت يازدهم نرخ بيمه نامه ها 70 درصد كاهش پيدا كرد افزود: آمادگي توسعه و حمايت از كارگزاري هاي اين صندوق در سطح استان فارس را داريم.
46
نظر شما