صنعت عرصه رقابت است و توسعه صنعتی نیازمند حمایت دولت از صنعتگران است

صنعت عرصه رقابت است و اگر شرایط فعالیت برای صنایع یکسان بوده و مولفه هایی چون تسهیلات، نیروی کار آموزش دیده و ماهر، دانش و تکنولوژی روز، حمایت دولت و ... فراهم باشد، شرایط کار روز به روز بهتر و نتیجه چشم گیرتر خواهد بود.

به گزارش خبرآنلاین البرز: شرکت شهرک های صنعتی استان البرز از معدود مجموعه هایی است که توانسته است به رسالت خود در توسعه صنعتی و رونق تولید کمک کرده و خود را به عنوان مجموعه ای موفق معرفی کند.

در این راستا، دکتر جهانگیر شاهمرادی، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان البرز به همراه معاونت برنامه ریزی، پشتيباني و منابع انساني، مهندس محمد امين بزاز پورفرشيخود در بازدید از خبرگزاری خبر آنلاین به ارائه گزارشی از دستاوردهای شرکت شهرک های صنعتی در دوره مسئولیت خود در این شرکت پرداخت که در ذیل می خوانیم:
با توجه به اینکه صنعت در سال های پس از انقلاب و جنگ تحمیلی در مسیر رشد قرار گرفت و در طول سه دهه توانست خود را به شرایط ایده ال نزدیک کند، به جرات می توان گفت هر کالای مصرفی مورد نیاز نمونه تولید داخلی دارد و 3500 واحد صنعتی دارای پروانه موید این مطلب است.
شاهمرادی با اعلام این خبر می گوید : تعاملات مدیران ارشد استان با شرکت شهرک های صنعتی بسیار سازنده و قابل توجه است و به دلیل عملکرد موفق این شرکت در رونق تولید و پویا شدن صنایع، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور استاندار با جدیت پیگیر حل مشکلاتی است که صنعتگران در طیف های مختلف با آن روبرو هستند وبا حضور در این کارگروه با مدیران استان مستقیم ارتباط برقرار کرده و همکاری های موثری در این خصوص صورت می گیرد.
وی تاکید می کند: خوشبختانه در دولت یازدهم و با نگاه ویژه این که به توسعه صنعتی استان بوده است، از ظرفیت های استان به نحو مطلوبی استفاده شده و در این راستا تعاملات صورت گرفته و دولت نیز برای ادامه کار نگاهی فرا استانی و در سطح ملی داشته است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی البرز با اشاره به سفر اخیر ریاست محترم جمهور و هیات دولت به استان البرز اظهار خاطر نشان می کند: در این سفر شهرک صنعتی اشتهارد 2 کلنگ زنی شد و شهرک صنعتی کوثر و طرح توسعه شهرک صنعتی اشتهارد مورد بهره برداری قرار گرفت و در ادامه نیز شهرک صنعتی نجم آباد نیز به مجموعه شهرک های صنعتی استان اضافه خواهد شد و فراهم نمودن زمینه این فعالیت ها خود نشان دهنده عزم جدی دولت در کمک به استان و همچنین توسعه صنعتی و اقتصادی کشور بوده و نشان میدهد تعاملات چه در سطح استانی و چه در سطح ملی قابل توجه و مطلوب است.
وی تاکید می کند: توجه به ملاحظات زیست محیطی مهمترین مولفه ای است که در این توسعه صنعتی مورد توجه بوده و با سیاستی که در پیش گرفته ایم تنها واحد های صنعتی مجوز تاسیس و پروانه بهره برداری قرار خواهند گرفت که دانش بنیان بوده و با بهره گیری از تکنولوژی های بالا بتوانند بدون آلایندگی کار خود را آغاز کنند.
شاهمرادی ادامه می دهد: این مسئله به حدی برای ما اهمیت دارد که شهرک صنعتی اشتهارد 2 را در سی کیلومتری شهر و به عنوان محل استقرار واحدهایی در نظر گرفته ایم که با تکنولوژی هایتک، بتوانند از نقطه نظر نزدیکی به شهر و تامین برخی از نیازهای خود هزینه کمتری بپردازند و کاهش هزینه تولید را تجربه کنند.
وی هدف را بهره گیری از صنعت ناب، پاک و دانش بنیان عنوان کرده و می افزاید: با حضورمتعدد مهندس یزدانی رییس سازمان شرکت های صنعتی و صنایع کوچک وزارت صنعت معدن و تجارت و همچنین مهندس نعمت زاده، وزیر صنعت معدن و تجارت، اهمیت موضوع به خوبی درک شده و اهتمام ویژه برای توسعه صنعتی استان وجود دارد لذا دور نمای ما رسیدن به جایگاه اول در رتبه بندی شهرک های صنعتی است و با برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می شود تا یکسال آینده به این مهم دست پیدا کنیم و این دستاورد در عمر کوتاهی که از شکل گرفتن استان البرز می گذرد ارزشمند و قابل توجه است .
استان البرز می تواند 30 درصد سهم صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص دهد.


به جرات میتوان گفت که استان البرز قادر است تا 30 درصد از سهم صادرات خدمات و محصولات صنایع غیر نفتی را به خود اختصاص داده و با ظرفیت هایی چون فرودگاه پیام، همجواری با پایتخت، قرارگیری در شاهراه ارتباطی شرق و غرب و دسترسی به کلیه مناطق کشور، وجود مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان و تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور به این مهم دست یابد .
شاهمرادی با بیان این مطلب ادامه می دهد: در بررسی اجمالی از فعالیت شرکت شهرک های صنعتی استان البرز در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وظایف و شروح برنامه هایی که در اختیار این شرکت بوده است محقق شده و در دو بخش توانسته ایم به اهم اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم. بخش فعال سازی، راه اندازی و توسعه صنایعی که با کمتر از ظرفیت فعال بوده و یا تععطیل شده اند و بهره بردارلی از واحد های صنعتی که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند که بخش سخت افزاری کار بود.
وی با تاکید بر اینکه بخش نرم افزاری کار مهم تر از حوزه سخت افزاری است اضافه می کند: از آنجا که تنها مسائل پولی و محدودیت های مالی مشکل ساز نیست، بازار یابی و فروش محصولات واحدهای تولیدی و همچنین تامین مواد اولیه و خوراک واحد های صنعتی و خوشه سازی واحد های صنعتی را در تعاونی هایی ساماندهی کردیم و برای حل مشکلات تکنولوژیکی انها نیز با تقویت ارتباط و تعامل با داشنگاه ها و مراکز تحقیقاتی در صدد هستیم تا موانع موجود بر طرف شود.
شاهمرادی می گوید: تعهدات بخش سخت افزاری انجام شده و در ادامه و در کارگروه های استانی در حال پیگیری است. در بخش نرم افزاری نیز با تشکیل خوشه های پلاستیک، صنایع نساجی و شیرینی و شکلات کارهای مطالعاتی و امکان سنجی ها صورت گرفته و ادامه دارد .
وی دیگر اقدامات شرکت را تشکیل کنسرسیوم های صادراتی و مطالعه بازار های بین المللی، ایجاد فن بازار ها و تک مارکت هایی برای حل مشکلات تکنولوژیکی واحد های صنعتی و تجاری سازی ایده ها و طرح هایی عنوان می کند که با استاندارد های شرکت شهرک های صنعتی همخوانی داشته و می گوید: این اقدام همواره در سیاست های کاری ما گنجانده شده و سرمایه گذاران نیز به این موضوعغ علاقمند و با سرمایه گذاری بر روی ایده ها و طرح ها ، به بازگشت سرمایه خود مطمئن هستند. بنده معتقدم دنیا در دوره جدید گذار از مرحله سخت افزاری به مرحله نرم افزاری قرار گرفته و موفق ترین و سودآورترین بیزنس ها در این حوزه شکل میگیرند.
آموزش زیر بنای توسعه صنعتی است
آموزش و پژوهش در عرصه تولید به عنوان یکی از کانون های توجه دولت، موضوعی زیربنایی برای توسعه صنعتی است؛ تکاپویی که آینده ای روشن برای دوران پساتحریم، پیش روی کارشناسان حوزه های اقتصادی ترسیم می کند و فرصتی برای مرور تدابیر آموزشی و امیدهای پژوهشی حوزه صنعت فراهم می سازد.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان البرز در اینباره اظهار می دارد: آموزش جز لاینفک برنامه های مدت دار شرکت شهرک های صنعتی نه تنها در محدوده استان بلکه در خارج از جفرافیای استان می باشد چرا که بخشی از معضلات ما در چرخه تولید و ارائه خدمات به دلیل نداشتن آموزش و عدم اگاهی است .
وی اعلام می کند : در این راستا تا کنون 3100 نفر در دوره های آموزشی شرکت کرده اند و خوشبختانه در این خصوص محدودیتی به شچم نمیخورد و با راه اندازی سامانه آموزش های مجازی در سایت شهرک های صنعتی و صنایع کوچک وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، دوره های آموزشی مدیریت ، کارآفرینی نرم افزار و ... ارائه می شود و همگان می توانند ازین ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند.
تولید بدون کارخانه و پیمانکاران فرعی دو رویکرد جدید و نوآورانه
مدت های مدیدی است ، تولید بدون کارخانه به عنوان گزینه ای جدید مطرح است و برخی از افراد بدون اینکه به تاسیس کارخانه های جدید اقدام کنند ، با استفاده از ظرفیت های خالی و شیفت های غیر فعال کارخانه ها و مجموعه های تولیدی و با برند و نام منحصر به خود اقدام به تولید می کنند که در کشور ما نیز این کار صورت میگیرد.
شاهمرادی با اعلام این خبر می افزاید : از آن جهت که برای توسعه این کار خوب نیازمند تعریف ساز و کار مناسب و تسهیل فرایند های هستیم در صددیم تا استاندارد های مناسب آن موضوع را تعریف کرده و پروانه های مختص به آن صادر کنیم .
وی در تشریح نوآوری دیگری که در شرکت شهرک های صنعتی در حال انجام است بیان می دارد : در کار دیگری پیمانکاران فرعی و یا spx با موضوع ایجاد ارتباط بین کارخانه های بزرگ و تولید کنندگان مادر با تولید کنندگان و صنایع کوچک تر و خدمات رسان را در تامین نیاز های مجموعه های مادر در نظر داشته ایم که در حوزه قطعه سازی توانسته ایم آن را اجرایی کنیم . البته عکس این ارتباط نیز وجود دارد و مجموعه های کوچک تر می توانند از ظرفیت مجموعه های بزرگتر بهره ببرند.

46

کد خبر 617254

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار