محسن جلالپور در کانال تلگرامی خود نوشت:درباره نوسان های اخیر نرخ ارز دلایل زیادی مطرح می شود اما کم تر شنیده ایم به تحلیل های بنیادین هم توجه لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرآنلاين، اين روزها نوسان قيمت دلار بیشتر از هرچیزی مورد توجه افکار عمومی است.تا آن‌جا كه من مي‌دانم، نوسان نرخ برابري پول یک كشور با ارزهاي ديگر در هيچ کشوری به اندازه ايران مورد توجه افکار عمومی نیست.حتی حساسیت درباره پول ملی هم در هیچ کشوری به اندازه ایران وجود ندارد. البته این، هم نشانه خوبی است و هم نشانه خوبی نیست.خوب است از این جهت که  نشان می دهد مردم زمانه ما حواسشان به فراز و فرود قیمت‌ها جمع است و مثل قدیم‌ها نسبت به نوسان‌های اقتصادی بی‌اطلاع نیستند.

در عین حال این همه توجه به مقوله نرخ ارز خوب هم نیست از این جهت که قرائت های مردمی از پدیده‌های کاملا تخصصی در حوزه اقتصاد  اگر اشتباه باشد و باعث فشار آوردن و تغییر استراتژی سیاست گذار شود، اقتصاد کشور را از مسیر درست منحرف می کند.

در حالی که پدیده های اقتصادی نیاز به بررسی و تحلیل عمیق دارند و ماهیت آنها فراتر از بحث های معمولی در شب نشینی ها و محافل عمومی است.

مثلا درباره نوسان های اخیر نرخ ارز دلایل زیادی مطرح می شود اما کم تر شنیده ایم به تحلیل های بنیادین هم توجه لازم صورت گیرد. مثل این که درسال‌هاي اخير،ارزش دلار آمريكا دربرابر دیگر ارزها افزايش يافته و به اصطلاح قدرت دلار بالا رفته است اما مردم در تحلیل های خود به این موضوع توجهی ندارند.

واقعیت این است که اقتصاد ایران به این راحتی ها نمی تواند از رکود فعلی رهایی پیدا کند.خیلی ها تنها راه خروج را توجه بیشتر به مقوله صادرات می دانند. این یکی از اصول اصلی اقتصاد مقاومتی است.

اگر می خواهیم در صادرات موفق شویم و می خواهیم اقتصادی درون زا و برون نگر داشته باشیم باید نگاه منطقی تر و علمی تری به قیمت ارز داشته باشیم.

از آنجا که عمده معاملات ما در سالهای گذشته به دلیل تحریم های اولیه بر روی دلار حول و حوش ارزهایی به غیر دلار آمریکا بوده اُفت برابری این ارزها در برابر دلار آمریکا صدمه پنهانی است که صادرکنندگان ما در سالهای اخیر متحمل شده اند.

از نظر بخش خصوصی پایین نگه داشتن نرخ ارز دستاورد دولت نیست، متناسب کردن آن با شرایط داخلی و بین المللی دستاوردی بزرگ است.

 

35224

کد خبر 618648

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
    2 0
    برای دلواپسانی که منافع ملی کشک است و فقط به صندلی قدرت فکر میکنند هست و براشون هدف وسیله رو توجیه میکنه، یبار به خرید هواپیما،یه بار به ظریف و...
  • بی نام A1 ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
    9 0
    جناب محسن جلالپور ؟، نرخ دلار برای مردم مهمه چون این همه کشور در جهان هستند حتی در وضعیت جنگ زدگی به سر می برند ولی نرخ برابری پول ملی کشورشان یک باره یک چهارم نشده است. به نرخ برابری پول ملی کشورهای مختلف در سی و هشت سال گذشته نگاه کنید، اغلب کشور ها ثبات داشته اندنرخ برابری ارزهای معتبر جهانی در برابر پول ملی اشان تغییری نکرده.اما در کشور ما اولا هر اتفاق با ربط و بی ربطی که می افتد همه صنوف قیمت ها را بالا می برند.وقتی دلار سه برابر شد خرما و آجیل چرا باید چهار برابر شود؟ از خارج وارد می شود؟ ویزیت پزشک 16000 تومانی چرا 50000 تومان می شود؟مگر پراید و سمند 100 درصد تولید داخل نبودند؟ چرا آنها 3 و 4 برابر شدند؟ دوما،چرا دولت با تسعیر ارز کسب درآمد میکند؟دولت دست در جیب مردم می کند.
  • بی نام DE ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
    5 0
    اقاى جلالپور كجاى دنيا دلار ٤ برابر ارزهاى ديگه شده كه ميگوييد مردم به اين نكته توجه ندارند؟؟
  • بی نام CA ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
    5 0
    مشکل اقتصاد کشور افرادی مثل ایشان هستن که البته به عنوان کارشناس هم معرفی و شناخته میشن. تو این همه سالهایی که نرخ ارز افزایش پیدا کرد و همین چهار پنج سال پیش حدودا چهارصد درصد افزایش داشت، چه اتفاق مثبتی تو صادرات و کلی تر در اقتصاد کشور رخ داد؟ زمانی که بخش زیادی از مواد اولیه وارداتیه، کاملا واضحه که با افزایش نرخ ارز، قیمت نهایی کالای تولیدی هم بالا میره. بحث دیگه کیفیت هست که متاسفانه محصولات داخلی کیفیت پایینی دارن و حتی در داخل کشور نمیتونن با جنس خارجی رقابت کنن، بنابراین صحبت از رقابت در بازارهای جهانی غیرمنطقی بنظر میرسه. اگر ایشان اعتقاد به افزایش نرخ ارز به نفع صادرات دارن، ریال باید ارزش بیشتری از پول چین داشته باشه. کسانی که موافق افزایش نرخ ارز هستن، بنظر میرسه منفعتی دارن.
  • بی نام CA ۰۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
    5 0
    حساسیت نسبت به نرخ برابری ارزها در کشورهای دیگه در این حد نیست چون حتی تو عراق و ترکیه که درگیر جنگ و حملات تروریستی هستن هم طی کمتر از یکماه ارزش پول ملی حدود هفده درصد افت نمیکنه، بماند که پنج سال پیش و ظرف مدت کوتاهی ارزش پول ملی یکچهارم شد. مورد دیگه حفظ قدرت خریده که در کشور ما بیش از درصد افزایش نرخ ارز کاهش پیدا میکنه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین