به گزارش ایسنا، وی افزود:« درصورتی که موافقتنامه بین ما با گروه وین امضا شود، سوخت در خاک ترکیه نگهداری خواهد شد تا تحت نظارت ما و آژانس باشد.»
مهمانپرست همچنین اعلام کرد:« درصورتی که بین مقامات ایرانی و گروه وین که شامل سران روسیه، ایران و فرانسه است توافق ایجاد شود ظرف یک ماه این مبادله سوخت صورت میگیرد.»
مهمانپرست در گفتوگو با خبرنگاران ادامه داد:« این سوخت در ترکیه نگهداری خواهد شد، زیرنظر آژانس و ما و جزییات در این زمینه در موافقتنامهای که با گروه وین خواهیم داشت مشخص خواهد شد.»
وی گفت:« ازسوی ایران 1200 کیلوگرم اورانیوم 5/3 درصد مبادله خواهد شد و از طرف مقابل 120 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد دریافت خواهد شد.»
مهمانپرست در پاسخ به این سوال که آیا غنی سازی سوخت ایران ادامه پیدا میکند؟ گفت:« این غنی سازی ادامه پیدا خواهد کرد.»
سخنانی تکمیلی مهمانپرست متعاقبا ارسال خواهد شد.
درعین حال نشست سهجانبه سران ایران، ترکیه و برزیل درحالی به پایان رسیده است، که هنوز به صورت دقیق متن توافق انجام شده در این نشست اعلام نشده است و مقامات کشورمان در این ارتباط میگویند که نشست سهجانبه ایران، ترکیه و برزیل منجر به توافق در بحث مبادله سوخت شده است.
از سوی دیگر خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع دیپلماتیک خبر داد که ایران توافق کرده است اورانیوم با غنای پایین خود را برای تبادل سوخت به ترکیه ارسال کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری فرانسه با اعلام این خبر افزود:« این توافق پس از مذاکرات 18 ساعته وزیران امور خارجه برزیل، ایران و ترکیه در تهران حاصل شده است.»
بنابراین گزارش متن مورد توافق قرار گرفته در طول نشست وزیران امور خارجه سه کشور در اختیار رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه قرار گرفت و وی اواخر شب یکشنبه به طور غیر منتظره به تهران سفر کرد.اردوغان از سوی ایران دعوت شده بود تا به لوییس ایناسیو لولاداسیلوا، رییس جمهور برزیل و محمود احمدینژاد رییس جمهور ایران در مذاکراتی که دوشنبه انجام میگیرد، بپیوندد.
احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به خبرنگاران در تهران در خصوص این توافق گفت: بله این توافق پس از تقریبا 18 ساعت مذاکره حاصل شده است.
بنابراین گزارش اردوغان پیشتر گفته بود:« من به ایران میروم. زیرا بندی به پیشنهاد اضافه شده است که میگوید تبادل در ترکیه انجام خواهد شد و ما فرصت خواهیم داشت روند مربوط به تبادل را آغاز کنیم. تضمین میکنم که انشاءالله این فرصت را خواهیم داشت که بر مشکلات فائق آییم.»
لولا نیز پس از مذاکرات با ایرانیها به خبرنگاران گفت که میزان امیدواری (برای رسیدن به توافق) افزایش یافته است.
این در حالی است که هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه مدعی شده بود تلاش لولا با شکست روبرو خواهد شد.
ترکیه و برزیل درحال حاضر از اعضای غیردائم شورای امنیت هستند.
نظر شما