ایسنا نوشت: رییس مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به اعمال محدودیت برای ورود اتباع ایرانی به آمریکا گفت: باید عزت اتباع ایرانی حفظ شود و بدون تردید این نوع حرکت‌ها به ضرر آینده آمریکا بوده و طبق ارزیابی‌های ما آینده آمریکا با وجود چنین مشکلات داخلی بدتر از گذشته خواهد شد.

علی اکبر ولایتی پس از دیدار با تادا میچی یاماموتو نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در جمع خبرنگاران به سئوالات آنها پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سوالی درمورد اظهارات  آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که مدعی شده است" همانند روز روشن است مسجدالاقصی مکان مقدس یهودیان است" چیست؟خاطرنشان کرد:ما امیدواریم که دبیرکل چنین حرفی نزده باشد،اگر زده سخن بدون منطق و نادرستی است و باید سخنش را تصحیح کند.

رییس مرکزتحقیقات استراتژیک گفت:مسجدالاقصی متعلق به مسلمانان است و تمام سرزمین فلسطین متعلق به فلسطینی‌ها است که توسط صهیونیست‌ها اشغال شده است و امیدواریم روزی تمام فلسطین از اشغال آنها آزاد شود.

وی ادامه داد: اگر دبیرکل سازمان ملل چنین حرفی زده در حقیقت خوش‌خدمتی به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها است و باید سخنش را تکذیب کند.

ولایتی همچنین در مورد محدودیت روادیدی که آمریکا برای اتباع ۷ کشور ایجاد کرده است، تصریح کرد:افتخار ایرانی‌ها این است که لازم ندارند مورد قبول افراد بی‌تعادلی مثل او(ترامپ) قرار گیرند. آنها نیازی ندارند به اینکه  جلب توجه آقای ترامپ را بکنند برای اینکه به آنها ویزا بدهد یا نه.ایرانی‌ها همواره با عزت زندگی کردند و نیاز ندارند ترامپ یا کسی دیگر از دولت ایالات متحده به ایرانی‌ها اجازه ورود بدهند یا ندهند.اگر به کشوری می‌روند باید عزت اتباع ایرانی حفظ شود و بدون تردید این نوع حرکت‌ها به ضرر آینده آمریکا است و آنطورکه ما می‌توانیم ارزیابی کنیم آینده آمریکا با وجود چنین مشکلات داخلی بدتر از گذشته خواهد شد.

ولایتی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نظر شما در مورد سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران چیست؟گفت: وزیر امورخارجه فرانسه اگر بخواهد به نفع  ملت و سیاست خارجی این کشور کار کند باید با جمهوری اسلامی ایران به عنوان  قدرت اول منطقه وارد گفت‌وگوی سازنده شود.اگر فرانسوی‌ها بخواهند مثل گذشته دیپلماسی تبعیت از آمریکایی‌ها  را دنبال کنند در این منطقه جایی نخواهند داشت.فرانسه در گذشته و در زمان ژنرال دوگل و برخی دیگر از روسای دولت‌های قبلی تلاش می‌کردند سیاست مستقلی داشته باشند. فرانسه اگر بخواهد در این منطقه فعالیت کند بهتر است استقلالی که ملتش به دنبال آن است را در سیاست خارجی اتخاذ و از تبعیت از آمریکایی‌ها خودداری کند و امیدواریم سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران  در جهت استقلال رای  دولت و ملت فرانسه باشد که همیشه سعی‌شان بر جدا کردن منافع این کشور از آمریکا بوده است.

وی همچنین در رابطه با دیدارش با با نماینده سازمان ملل متحد در افغانستان این ملاقات را  گفت‌وگوی صریح و سازنده خواند و افزود:هر دو طرف معتقدیم که راه نظامی راه حل مسئله افغانستان نیست بلکه راه حل این کشور، مسالمت‌آمیز و گفت‌وگوی سیاسی بین گروه‌های مختلف افغانستان است. راه حل مشکلات در افغانستان و جاهای دیگر از طریق نظامی حل نمی‌شود و ایران مخالف دخالت هر کشوری در أمور داخلی افغانستان است و فقط سازمان ملل تحت پرچم خود می‌تواند این کار را صورت دهد. تجربه طولانی مخرب در افغانستان به همه ثابت کرده راه حل افغانستان نظامی نیست بلکه سیاسی است.

یاماموتو هم در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدارش با ولایتی خاطرنشان کرد: در این جلسه با دکتر ولایتی مذاکرات عمیق و صریحی در مورد افغانستان داشتیم و ارزیابی خود را از شرایط و چالش‌های موجود در افغانستان در میان گذاشتیم.
وی افزود:از دکتر ولایتی به دلیل تلاش‌های بین‌المللی برای افغانستان و برقراری ثبات و امنیت در این کشور تشکر می‌کنم.
نماینده ویژه سازمان ملل در أمور افغانستان خاطرنشان کرد: بنده از نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت وحدت ملی در افغانستان متشکرم.

29219

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 630236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EE ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
    0 0
    اگه به ضرر آمریکاست پس باید خیلی خوشحال باشی.
  • بی نام IR ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
    0 0
    خوب پس چرا ناراحتین اگه به ضرر امریکا هست که باید استقبال کنید از این کار ...
  • بی نام EE ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
    0 0
    اگه به ضرر آمریکاست پس باید خیلی خوشحال باشی.
  • بی نام IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
    0 0
    آره سی و هشت که شما چنین ادعائی دارید ولی مردم ما ضرر می کنند.
  • بی نام EE ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
    0 0
    اگه به ضرر آمریکاست پس باید خیلی خوشحال باشی.
  • بی نام A1 ۰۲:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
    0 0
    این حرفهای تکراری و کلیشه ای به چه درد میخوره ؟مثل اینکه سالها همگی تان میفرمودید تحریم ها به ضرر تحریم کنندگان است و هیچ اثری جز اثر مثبت روی ما ندارد ولی امروز دلواپسان دارند خودشون رو به در و دیوار میزنند که چرا امریکا یک سری تحریماشو بر نداشته البته بعد از اینکه همه چیزمون رو دادیم ؛لطفا سکوت کنید