ایسنا نوشت: در طول ماه‌های گذشته در بسیاری از پروازهایی که بنا به دلایل مختلف با تاخیرهای نسبتا طولانی مدت نیز مواجه شدند بعضی از مسافران ترجیح دادند به جای پیاده‌ شدن از هواپیما نسبت به شرایط پروازی خود اعتراض کرده و برای دریافت غرامت تلاش کنند.

با وجود آنکه با ابلاغیه دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی در حقوق مسافر عملا شرایط برای هم شرکت‌های هواپیمایی و هم مسافران در تبادل اقتصادی با یکدیگر شفاف شد، اما هنوز در برخی موارد دو طرف با یکدیگر اختلاف‌نظرهایی دارند.

یکی از این اختلافات مربوط به پروازهایی می‌شود که پس از چند ساعت تاخیر انجام می‌گیرد و به این دلیل مسافران آنها برنامه‌ریزی می‌کنند تا شرایط را نسبت به آنچه خود می‌خواهند تغییر دهند، مسائلی که به باقی‌ماندن تعدادی از مسافران در کابین هواپیما و پیاده نشدن آنها تا زمان دریافت غرامت و یا امتیاز جدید از ایرلاین مربوطه ختم می‌شود.

با وجود آنکه در نگاه نخست به نظر می‌رسد مسافران برای گرفتن این تصمیم حق دارند اما صحبت‌های دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی نشان می‌دهد نه تنها این نوع از اعتراض از نظر قانونی مجاز نیست که حتی تاثیراتی را به وجود می‌آورد که می‌تواند برنامه‌های پروازی تعداد زیادی از شرکت‌ها را بهم بریزد.

مقصود اسعدی سامانی در این رابطه توضیح داد: متاسفانه پس از آنکه یکی از برنامه‌های تلویزیونی مسافران یک پرواز را که در اعتراض به تاخیر خود از هواپیما خارج نشده بودند به عنوان قهرمان ملی معرفی کرد، در بسیاری از پروازها مسافران برای نشان دادن اعتراض خود دست به همین اقدام می‌زنند که این موضوع مشکلات فراوانی را به وجود می‌آورد.

وی با بیان این که توقف هر یک دقیقه هواپیمای فعال می‌تواند برای شرکت هواپیمایی 500 دلار هزینه داشته باشد، اظهار کرد: با نگاهی به این آمار مشخص می‌شود که قطعا شرکت هواپیمایی مربوطه نه تنها هیچ علاقه‌ای به تاخیر افتادن پروازهایش ندارد که حتی تمام برنامه‌ریزی‌های مربوط به این شرکت برای انجام به موقع پروازها و بهره‌وری حداکثری ناوگان خواهد بود. در کنار آن ارائه‌ی بهترین خدمات به مسافران و حفظ آنها برای پروازهای آینده مساله دیگری است که شرکت‌های هواپیمایی را بر آن می‌دارد تا با تمام توان خود نسبت به انجام به موقع پروازها اقدام کنند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اشاره به تاخیرهایی که هیچ ارتباطی به هواپیما یا ایرلاین ندارند، تاکید کرد: این شرکت‌ها باید پس از آنکه ناوگان خود را اماده کردند با توجه به شرایط فرودگاه و شرایط جوی نسبت به پرواز اقدام کنند. قطعا وقتی آب و هوا اجازه پرواز نمی‌دهد مقصر این اتفاق شرکت هواپیمایی نخواهد بود، اما متاسفانه در روزهای گذشته شاهد آن بودیم که بسیاری از پروازهای تاخیر خورده به دلیل مسائل جوی با اعتراض مسافران و پیاده نشدن آنها از هواپیما مواجه شدند.

به گفته وی، این اعتراض‌ها که از نظر قانونی نیز هیچ وجهه‌ای ندارد می‌تواند بعد از چند دقیقه به تاخیر در عملیات پروازی این هواپیما در دیگر مسیرها و حتی برهم خوردن شرایط باند پرواز برای دیگر شرکت‌ها منجر شود که اوضاع سفر دیگر مسافران را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اسعدی سامانی خاطر نشان کرد: با توجه به این‌که شرایط برای پرداخت غرامت در صورت تاخیرهای بلندمدت مشخص شده و مسافران می‌توانند از این طریق حقوق خود را به دست بیاورند، این امید وجود دارد که اعتراض‌های شبیه به پیاده نشدن از هواپیما که هم برای شرکت هواپیمایی هم برای فرودگاه و هم برای دیگران مسافران مشکل‌ساز است، ادامه پیدا نکند.

35225

کد خبر 633127

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ايمان IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
    32 0
    متاسفانه حمايت نابجايي از شركت ها صورت مي گيرد من در دو پرواز خود كه بليط رفت و برگشت گرفته بودم با يك تلفن ساده در روز پرواز فرمودند پرواز برگشت شما كنسل شده است اگر من خوش شانس نبودم و نمي توانستم با شركت هواپيمايي ديگر برگردم با اين هزينه هاي هتل چه هزينه اضافي جدا از سرگرداني و بهم ريختن تمام برنامه هاي زندگي براي من پيش مي امد چرا وقتي ساعاتي قبل از پرواز بليط كنسل مي كنند موظف به تهيه بليط براي پرواز جايگزين نمي باشند
  • بی نام IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
    3 30
    مردم عادی هیچوقت از امنیت هوایی نخواهند فهمید. فک کردند ماشین شخصیه که بزنی کنار زنجیر ببندی.
    • بی نام IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۹
      8 0
      دوست عزیز لزومی نداره مردم عادی این چیزا رو بدونن مردم پول میدن که خدمات مطلوب دریافت کنن اونی که پول میگیره باید این چیزا رو بدونه و بفهمه که مثل شما نمیفهمه
  • هموطن A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
    12 0
    مطمئنا یک مسافر آنقدر درک دارد که شرایط جوی و تاثیر آن بر پرواز را بفهمد. اما وقتی مسئولین شرکت حتی به خود زحمت یک توضیح ساده را نمی دهند و ساعتها مسافران را بی خبر نگه می دارند باید انتظار اینگونه زیانها را هم داشته باشند که تنها راه رساندن صدای اعتراض به گوش شرکت است.
  • مهدي از شيراز ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
    11 0
    وقتي شركتها پس از كنسل كردن پرواز به يك تلفن تنها اكتفا ميكنن و فكر هزينه هايه ايجاد شده برايه مسافراشون نيستند و مردم با اين همه گرفتاريهايه شخصي كه دارند وقت پيگيري حقوق خودشان از راه قضايي نيستند و حتي رسانه ها راه هايه احقاق حق مردم را به انها اموزش نميدهند به نظر من بهترين را همين هست كه مردم انتخاب كردن در غير اين صورت هيچ كس به فكر منافع مردم نيست شما (شركتها)چه تضميني به مردم ميدهيد كه حقوقشان از بين نرود
  • بی نام A1 ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
    1 0
    وقتي مسافر هزينه پرداخت ميكنه تا با هواپيما بره يكي از اهدافش صرفه جويي در وقتشه. وقتي پروازي بدون هيچ نوع پشتيباني از مسافر ساعت ها تاخير داره قطعا حقوق مسافر ضايع شده است و تمامي مشكلات ايجاد شده با يك جمله ي مهماندار كه از تاخير ايجاد شده صميمانه پوزش مي طلبيم حل شده فرض ميشه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین