توافق‌نامه ای مشترک بین سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و مرکز ملی فرش به منظور اجرایی شدن قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان و بهره‌مندی بافندگان فرش و مشاغل وابسته از مزایای قانون تامین اجتماعی به امضا رسید.

توافق‌نامه ای  مشترک بین سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و مرکز ملی فرش به منظور اجرایی شدن قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان و بهره‌مندی بافندگان فرش و مشاغل وابسته از مزایای قانون تامین اجتماعی به امضا رسید.

 فیصل مرداسی رییس مرکز ملی فرش در این رابطه گفت: در مرحله نخست اجرای  این  توافق‌نامه 130 هزار نفر از قالی‌بافان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار خواهند گرفت که جهت پوشش بیمه‌ای کلیه قالی‌بافان 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود :  پس از صدور کارت مهارت برای قالی‌بافان توسط سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، بر مبنای این کارت، قالی‌بافانی که پیش از این ثبت‌نام کرده و بیمه عمر و خدمات درمانی آنها تکمیل شده است  می‌توانند از بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

رییس مرکز ملی فرش با بیان این مطلب که 70 درصد فرش‌های دست‌بافت ایرانی صادر می‌شود، ادامه داد: فرش جزو 10 قلم کالای صادراتی ایران محسوب می‌شود. از این رو ارز چشم‌گیری از فروش آن نصیب  کشور می شود  و همچنین  بافت فرش  بخش عمده‌ای از درآمد روستایی و شهری را تشکیل می‌دهد که نشان دهنده اهمیت این هنر ـ صنعت در اقتصاد کشور است.

رییس مرکز ملی فرش تصریح کرد: 20 درصد بیمه قالی‌بافان توسط دولت و 7 درصد آن نیز توسط قالیباف پرداخت می‌شود که در شرایط تجمیعی ، 7 درصد توسط کارفرما پرداخت خواهد شد.

وی درخصوص اعتبار اجرای این توافق‌نامه اعلام کرد: اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح در مقایسه با گستره وسیع قالی‌بافان ناچیز است. ولی امیدواریم که در متمم بودجه 89 و بودجه سال 90 به سمتی حرکت کنیم که کلیه قالی‌بافان کشور تحت پوشش بیمه درمانی قرار گیرند.

همچنین در این مراسم امیر محمد پرویز سرپرست سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، گفت: با توجه به وجود 600 مرکز آموزش دولتی و بیش از 14 هزار مرکز آموزش غیردولتی تحت عنوان آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد، قابلیت توانمند کردن افراد فعال در هنر- صنعت فرش در این سازمان وجود دارد.

وی افزود: پایداری و ثبات و ارتقای کارایی افراد مشاغل  فنی در سایه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امکان‌پذیر است چرا که ما بر این باور هستیم که سازمان فنی و حرفه‌ای یکی از پایه های اشتغال‌زایی در کشور محسوب می‌شود.

این مقام مسوول ادامه داد: در جامعه افرادی  که از توانمندی‌های لازم برخوردار هستند را نمی‌توان بیکار عنوان کرد چرا که در دنیا افراد بدون مهارت بیکار تلقی می‌شوند.

سرپرست سازمان فنی و حرفه‌ای کشور درخصوص این توافق‌نامه گفت: براساس این توافق‌نامه تمامی فعالین در عرصه فرش مورد سنجش قرار گرفته و در صورت احراز  توانمندی، گواهینامه‌ای به آنها اعطا می‌شود و براساس قانون در صورت دریافت این گواهینامه می‌توانند از بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

وی افزود: آمادگی لازم برای  سنجش قالی‌بافان و صدور کارت مهارت در سازمان‌های فنی و حرفه‌ای در 31 استان کشور وجود دارد.

به گفته وی قالی‌بافان در دو رده علمی و کتبی مورد سنجش قرار خواهند گرفت.

پرویز، اعتبار کارت‌های مهارت صادر شده را 5 سال اعلام کرد و افزود: به منظور فاصله نگرفتن از تغییرات جهانی و استفاده از شیوه‌های نوین بافت و طرح‌های جدید،  قالی‌بافان باید هر 5 سال یک بار مورد سنجش قرار گرفته و در صورت نیاز در دوره‌های آموزشی جهت ارتقای کارایی خود شرکت کنند.

کد خبر 63351

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین