محققان به این نتیجه رسیده اند که بازدهی افراد در ساعت ۹ صبح پایین است و بهتر است کلاس‌های درس ساعت ۱۱ صبح شروع شوند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ بر اساس تحقیقی از دانشگاه «اوپن» که به تازگی منتشر شده باید سیستم سنتی آموزشی که معمولا از ۸-۹ صبح شروع می‌شود به اتمام برسد و به دانش‌آموزان اجازه داده شود تا روزشان را دیرتر شروع کنند.

در این تحقیق آمده است که کلاس‌های درس نباید زودتر از ساعت ۱۱ برگزار شود تا دانش‌آموزان بتوانند بهترین کارایی خود را در کلاس داشته باشند.

در این تحقیق که به کمک محققان دانشگاه نوادا انجام شده، محققان الگوی مطالعه ۲۰۰ دانش‌آموز را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که بهترین زمان برای مطالعه درسی از ساعت ۱۱ صبح تا ۹.۵ شب است.

در همین رابطه پل کلی، محقق دانشگاه «اوپن» گفت: «دانش‌آموزان اگر بتوانند زمان مطالعه خود را با عادت‌های شخصیشان تطبیق دهند، مطالعه آن‌ها بیشترین تاثیر دارد، همچنین صبح زود بیدار شدن می‌تواند منجر به مشکلات روانی برای دانش‌آموزان شود.»

گفتنی است، تغییرات زیستی پیش از بلوغ می‌تواند ساعت خواب طبیعی انسان را تا بیش از ۳ ساعت تغییر دهد، این تغییر در سن ۱۹ سالگی به اوج خودش می رسد و بعد از آن الگوی خاصی به خود می‌گیرد.

آموزش و کار به طور سنتی در ساعت مشخصی در صبح شروع می‌شود؛ از ۷ تا ۹ صبح. ولی جوانان در یادگیری در ساعاتی که برای آن‌‌ها غیرطبیعی است مشکل دارند.

در قسمتی از این گزارش آمده است: «بی‌نظمی در ساعت خواب و ساعت شروع کار می‌تواند منجر به کاهش خواب شود و این موضوع فعالیت آکادمیک را کاهش می‌دهد و همچنین می‌تواند منجر به چاقی، افسردگی و اعتیاد شود.»

از سویی این تحقیق با یک تحقیق جدید که در آن نوشته شده بود دانش‌آموزان باید عادت کنند صبح زود بیدار شوند مغایرت دارد. در آن تحقیق محققان دانشگاه هاروارد استدلال کردند که عقب انداختن ساعات شروع مدارس منجر می‌شود تا دانش‌آموزان سخت‌تر از خواب بیدار شوند.

البته در سال 2009 در دبیرستانی ساعت شروع کلاس‌ها از 8.5 به 10 تغییر کردند و این منجر شد نسبت 16 درصد دانش‌آموزان بیشتر از قبل نمره مناسبی بگیرند و از سویی شمار دانش‌آموزانی که نمراتشان افت کرد هم از 19 درصد به 43 درصد رسید.

محققان دانشگاه اوپن در این رابطه در تحقیق خود نوشته اند: «به طور کلی، کار و آموزش در ساعت مشخصی شروع می‌شود. ساعاتی که معمولا صبح زود است و هیچ ارتباطی با الگو بازدهی افراد ندارد.»

به همین دلیل در این تحقیق پیشنهاد شده دانشگاه‌ها ساعت 11 تا 1 ظهر ساعت شروع به کار کنند.

منبع: ایندیپندنت/ 10 آوریل 2017

47237

کد خبر 653436

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
    3 0
    اتفاقا من صبح همش دوست دارم ورزش کنم یا فعالیتای دیگه بکنم بعد از ظهر ذهنم باز تره و مطالبو بیشتر یاد میگیرم ...کلا فکر کنم هرکی یه جوره
  • بی نام A1 ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
    3 1
    قرار نیست تو مدرسه فقط درس بخونند یکی از چیزهای مهمی که تو مدرسه یاد میگیرند نظم و انظباطه بچه ای که 11 بره مدرسه پس فردا سرکار هم عادت به حضور به موقع نداره کما اینکه همین حالاها به علت سهل انگاری در مدارس میبینیم نسل جدید هیچ تعهدی نسبت به کارش نداره ولی میشه بچه ها صبح سر کلاس حاضر بشوند و بادرسهای عملی مثل ورزش یا حرفه و فن شروع کنند دروسی مثل ریاضی و علوم به ساعت 11 منتقل بشه.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
    2 0
    همه اینها بستگی به ساعت خواب شبانه داره که الان با توجه به فرم زندگی ها خیلی به تعویق افتاده و مردم 11 یا 12 شب می خوابند. بنابراین حدود 10 تا 12 ساعت طول می کشه تا مغز بخوابه و دوباره بیدارشه که می افته به همان ساعت 11 صبح. راه حلش هم این نیست که شروع کلاس ها را به تعویق بیندازیم چون با همین حجم کاری ساعت شروع خواب شبانه باز به تعویق می افتد و لذا تا مغز بخوابد و دوباره بیدار شئد می شود 1 و 2 بعدازظهر و این موضوع حل نمی شود.
  • م ر IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
    3 1
    من اگه شبها زود بخوابم صبحها خیلی بهتر مطالب رو یاد می گیرم و به نظر خودم هم مغزم سرحال تره و هم استرس کمتری رو تجربه کرده ام و بدترین زمان یادگیری رو هم از شب تا صبح می دونم و بعد از حمام کردن هم مغز آمادگی یادگیری بیشتری داره
  • ب IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۳
    0 1
    بهترین زمان همون تایم 10تا12 هست