به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ولیالله سیف، رییسکل بانک مرکزی طی روزهای گذشته اعلام کرد «مردم فریب سود بالای بانکها و موسسات را نخورند». پیش از این نیز مقامات بانک مرکزی نسبت به سپردهگذاری در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز هشدار داده بودند، اما این روزها که اعتراضهایی از سوی سهامداران موسسه کاسپین و آرمان مطرح میشود، این موضوع در اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
رییس کل بانک مرکزی میگوید، پرداخت سود بالاتر نشانه موقعیت بهتر یک بانک نیست و باید در این حوزه مراقبتهای لازم صورت گیرد. این گفته رییس کل بانک مرکزی واکنشهایی را از سوی مردم و کارشناسان در پی داشته است.
کاربران خبرآنلاین در واکنش به این موضوع، نوشتند: «فقط کافیه یک نگاهی به اثر این کار در جامعه بیاندازید، ببینید بلایی که این سودها به طور غیرمستقیم سر مردم میآورد.»
«جيران» یکی از کاربران خبرآنلاین نوشت: «کشورهایی که میگین سود بانکیشون پایینه، قابل مقایسه با ما نیستند. پولشون ارزش داره. نرخ تورمشون پایینه. نه مثل ما که پولمون به هر بهانهای جلوی دلار سقوط آزاد میکنه.»
«سعید» هم عنوان کرد: «بابا ول کنید بزارید مردم به یه ذره با پساندازی که دارند، خوش باشند. آخه با 40 یا 50 میلیون تومان که تولید صورت نمیگیرد.»
یکی دیگر از کاربران خبرآنلاین که نام خود را عنوان نکرده، متذکر شد: «مردم یک مقدار به خودشون سختی بدن، برن وارد بورس بشن. هم ربا نیست، هم کمک به اقتصاد مملکته، هم جلوی زیادهخواهی این بانکها رو میگیره.»
یکی دیگر از کاربران خبرآنلاین نوشت: «اوضاع اقتصادی به طرز محسوسی خراب است و این باعث میشود اجازه هرگونه کار مفید اقتصادی و نه واسطهگری از مردم سلب شود، بنابراین تنها راه مطمئن که میتواند به شرط اجرایی شدن کامل قوانین باعث کسب سود هم برای حاکمیت و هم مردم شود، همین سپردهگذاری بانکی است؛ چراکه هم بانکها میتوانند با تجمیع داراییهای خرد سطح جامعه تامین مالی طرحهای بزرگ را عهدهدار شوند و هم سپردهگذاران اندکی جلوی سرعت افت ارزش دارایی خود را میگیرند، بنابراین بهتر است به جای از اساس کوبیدن و نفی کردن سپردهگذاری در بانکها، سازوکارهای نظارتی ارگانهای ذیربط را تقویت کنیم.»
«هادی» نیز عنوان کرد: این موضوع در وظایف بانک مرکزی است و ارتباطی با مردم ندارد. بانک مرکزی وقتی مجوز میدهد، باید پاسخگو باشد. بانک مرکزی باید به طور مستمر از طریق نظارت جلوی ضرر مردم را بگیرد.»
یکی از کاربران خبرآنلاین متذکر شد: «به موسسات اعتباری کاری ندارم، وضعیت ریسک بانکهامون رو با اسم به صورت شفاف بگن مسوولان بانک مرکزی بعد اینجوری واهمه تو دل مردم بیاندازند. شیطونه میگه همه پولامون رو تراول بگیریم از بانکها خارج کنیم، ببینیم دودش تو چشم دولت میره یا مردم.»
یکی از کاربران خبرآنلاین نوشت: «فکر نکنم هیچ کجای دنیا چنین سودهایی به سپردهها بدهند. اکثر جاهای دنیا باید کار کنی تا اموراتت بگذرد.»
«مجید» عنوان کرد: «اقای سیف لطفا نام بانکهایی روکه خطردارند بفرمایید تا ما اندوخته30 سال خدمتمون از بین نره.»
«شایان» نوشت: «پس وظیفه بانک مرکزی چیست. وقتی مجوز میدهند، پس باید هم جوابگو باشد. چرا همیشه مردم گناهکارند؟»
«کامران»، دیگر کاربر خبرآنلاین عنوان کرد: «اصل موضوع زیر سوال است. منظور از موسسات غیرمجازچیست؟ اگر غیرمجاز است، چرا اجازه فعالیت دارن؟ چطور میریزن تو بازار یه آدامس یا سوزن قفلی غیرمجاز جمع میکنند، ولی نمیتونند جلو این موسسات بگیرند. .حتما باید اتفاقی یا اختلاسی رخ بده، بعد اقدام کنند.»
کاربر دیگری تاکید کرد: «نرخ سود بالای برخی بانکها برای رقابت در پذیرش سپرده در واقع تلاش برای عقب انداختن ورشکستگی و عمل به تعهدات گذشته به بهای زیان بیشتر در آینده است. هر گونه برخورد چکشی با این موسسات و بانکها منجر به ورشکستگی میشود و در واقع به همین خاطر دست به عصا هستند و فقط هشدار میدهند راهحل اول ادامه وضع موجود تا ورشکستگی کامل این بانکها و موسسات و راهحل دوم، ایجاد رونق و آزاد شدن داراییهای سمی و در رکود بانکها به نحوی که سپردههای مردم از این بانک ها خارج نشود و این کار دوم در حال حاضر فقط میتواند با افزایش تورم و کاهش ارزش ریال و البته مدیریت شده صورت پذیرد. در واقع ارزش ریال باید به نحوی مدیریت شود که اصل پول سپردهگذاران با ارزش اسمی بالاتر به آنان پرداخت شود؛ چرا که این سودها جایی تولید نشده است.»
35225
نظر شما