رقابت بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن/ کدام تسهیلات تازه بهتر است؟

دو سال پس از آنکه شورای پول و اعتبار پرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانکهای تجاری را در اردیبهشت 94 ممنوع کرد،حالا این امکان مجددا در اختیار بانک‌های تجاری قرار گرفته تا با رقابت تازه بازار مسکن را تحرک بخشند.

به گزارش خبرآنلاین، به دنبال تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار از این پس بانکهای تجاری دولتی و خصوصی می توانند در تهران،مراکز استان و شهرهای بزرگ و کوچک وام های 100،80 و 60  میلیون تومانی در اختیار متقاضیان دریافت وام که قید «زوجین» برای آنها به کار گرفته شده است، پرداخت کنند.

تصمیم دیگر شورای پول و اعتبار که روز سه شنبه اخذ شد،پرداخت وام مسکن به خانه اولی ها تا سقف 200 میلیون تومان است.رقمی که می تواند با ورود به بازار مسکن،این بخش را متحول کند.

اگرچه از دی ماه سال گذشته تحرک در بازار مسکن با افزایش میزان خرید و فروش و معاملات افزایش یافته بود،اما به دنبال تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار انتظار می رود این بخش نیز از رکود خارج شود. رکود بخش مسکن که بیش از 60 شاخه صنعتی را در بر می گیرد،سبب شده بود که در 5 سال گذشته بخش بزرگی از اقتصاد کشور دچار رکود شود.با این حال تسهیلات تازه اگرچه ممکن است رونق نسبی به بازار برگرداند،اما کارشناسان هشدار می دهند که باید دولت مراقبت کند تا اتفاق سال 85 و جهش سه برابری قیمت مسکن دوباره اتفاق نیفتد.

تجربه سالهای گذشته نشان داده که در سالهایی که درآمد نفت بالارفته و دلارهای نفتی به اقتصاد سرازیر شده است،مسکن با رشد قیمت مواجه شده است.نمونه این اتفاق در سالهای 85 و 86 می توان دید.در دهه های گذشته نیز این تجربه تکرار شده است.

تنوع و حق انتخاب به مشتری

پرداخت تسهیلات جدید البته اما و اگرهایی هم پیش روی تحلیل گران بازار مسکن گذاشته است.مهمتریم ابهام پس از تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار این است که چقدر این تسهیلات می تواند موجب تحرک بخشی در بازار مسکن شود؟

 تسهیلات خرید مسکن در دو سال گذشته با تنوع وام اوراق برای زوجین، وام صندوق یکم و وام مخصوص بافت‌فرسوده همراه بود .برخی تحلیل گران می گویند، فراوانی انواع تسهیلات قدیم و جدید برای خرید مسکن، حق انتخاب را برای متقاضیان افزایش داده  و از سویی  انتخاب تسهیلات  را نیز سخت تر کرده است. هرکدام از تسهیلات قبلی و جدید، به لحاظ مبلغ، نرخ سود، شرط سپرده‌گذاری، مبلغ قسط و طول دوره بازپرداخت، دارای شرایط خاص خود است که متقاضیان، متناسب با هزینه-فایده این تسهیلات و تطبق آن با شرایط اقتصادی خود، می‌توانند مسیر بهتر را انتخاب کنند. با این حال میزان بازپرداخت این انتخاب را هدف دار تر می کند.

کدام تسهیلات بهتر است؟

بررسی ها نشان می دهد، در تهران این تسهیلات، با مبلغ 140 میلیون تومان با احتساب بهای خرید اوراق برای 120 میلیون تومان ، ارزش واقعی تسهیلات 123 میلیون تومان است.عددی که از تسهیلات 100 میلیونی بانک‌های تجاری، بیشتر است. ضمن آنکه  بازپرداخت همین رقم  به جای 5 سال، 12 ساله بوده و نرخ سود آن  هم حوالی 18 درصد برآورده شده است.مهمتر آنکه مبلغ اقساط تسهیلات 140 میلیونی نیز بین  2 تا 5/ 2 میلیون تومان در ماه خواهد بود.این درحالی است که اقساط تسهیلات بانک‌های تجاری در صورت بازپرداخت 5 ساله، ماهانه حداقل 5/ 2‌میلیون تومان برآورد شده است.

کارشناسان می گویند، با توجه به میانگین درآمدی قشر متوسط جامعه،تسهیلات اوراق مسکن بهترین گزینه است.هرچند که تسهیلات بدون سپرده‌گذاری بانک‌های تجاری و تسهیلات بدون سپرده‌گذاری بانک مسکن هم تنوع دیگری است که برای رونق این بازار پیشنهاد شده است.

بنابراین به نظر می رسد،بانکهای تجاری گزینه های بهتری در رقابت تازه پرداخت تسهیلات باشند. به زودی رقابتی بین بانکهای تجاری،خصوصی و مسکن برای پرداخت تسهیلات مسکن شکل می گیرد.سئوال این است که آیا حاصل این رقابت به خروج مسکن از رکود 5 ساله منجر خواهد شد؟

 

3535

کد خبر 661818

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۶
    4 9
    دلیل تجربه ناموفق دولت در تامین مسکن اقشار کم درامد و دو دهک پائینی اقتصاد کاملا روشن است مداخله اصلی دولت در مسکن چهار رکن اساسی دارد بهبود عملکرد بازار ایجاد اعتبار و تسهیلات تعیین استانداردها و کنترل ها مالیات و سوبسید تولید و تخصیص مستقیم غفلت دولت ها از سه رکن تاثیر گذار بجز بهبود بازار آن هم با پول گران قیمت نتیجه ایی جز شکست نداردبنابراین الگوی برتر در تامین مسکن اجرای مسکن اجتماعی است که در کشورهای توسعه یافته موفق بوده است به طوری که سرمایه گذاری و تعیین اجاره و فروش هر متر مربع توسط تشکیلات نظارتی تعریف شده تامین و کنترل میشود دولت شهرداریها اتحادیه های مردمی بخش خصوصی جهت درک بهتر موضوع به چند راهکار و مثال اجرائی توجه نمائید:
  • مهران IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۶
    3 9
    به طور مثال 1 اخذ مالیات از واحدهای مسکونی نوساز خالی که در اقصار نقاط شهرها به وضوح مشاهده میشود و تخصیص درآمد حاصل به صورت یارانه سوبسید خرید مسکن به متقاضیان واجد شرایط 2 اجرای طرح تسهیلات منطقه ایی با مشارکت بانکها و تعریف واقعی قیمت هر متر مربع مسکن و توان بازپرداخت متقاضی متر مربع منطقه دو تهران 8 میلیون منطقه 13 تهران 3.5 میلیون اجرای خطی تسهیلات گران قیمت برای کل متقاضیان منجر به شکست میشود. 3 اجرای مسکن اجتماعی با سرمایه گذاری صحیح و تملک دولت در املاک نوساز موجود در بازار مسکن و کنترل نبض اجاره بها و فروش طرح اجاره به شرط تملیک این طرح در کشورهای توسعه یافته همانند آلمان هلند دانمارک سوئد و سوئیس بردستی اجرا شده بنابراین صرفا تسهیلات و با نرخ 18 نتیجه ایی جز..
  • ناظر A1 ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۶
    2 11
    به نظر شما بعد از انتخابات قیمت مسکن افزایش می یابد یا کاهش را تجربه خواهد کرد. لطفا علامت برای کاهش و علامت برای افزایش
    • بی نام IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
      5 1
      اگه اصولگرا ها پیروز بشن یعنی شش ماه بعد مسکن قیمتش 3برابره امروزه ولی روحانی بشه درحد تورم گرون میشه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین