۰ نفر
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۵

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پیشنهاد می‌شود به جای این‌که با وعده‌های توخالی و خیال‌بافانه، مردم را به سمت خود جلب کنیم، مشکلات واقعی اقتصاد ایران را مورد هدف قرار دهیم و از بسیج عمومی استفاده کنیم تا مشکلات ساختاری اقتصاد ایران حل شود.

احمد میدری در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در واکنش به شعار سه برابر کردن یارانه‌های نقدی برخی کاندیداهای ریاست‌جمهوری، اظهار داشت: این‌که ظرفیت هر کشوری برای بازتوزیع درآمد چقدر است، مساله بسیار پیچیده‌ای است. یعنی باید بتوان خلق ثروت کرد و از طریق سیستم مالیاتی پول‌ها را به گروه‌های کم‌درآمدی بدهیم که در شرایط نابرابر قرار دارند.

وی افزود: زمانی که ما می‌خواهیم یارانه‌ها را چند برابر کنیم، اگر ثروت جامعه افزایش پیدا نکرده باشد، این در واقع به معنای ایجاد تورم بیشتر است که دولت مجبور می‌شود که درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد؛ مثلا مالیات بر ارزش افزوده که آثار ویرانگری بر اقتصاد خواهد داشت. یا این‌که از طریق افزایش قیمت حامل‌های انرژی، ایجاد تورم و چاپ اسکناس یارانه‌ها را افزایش دهد.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که در دولت قبل وقتی که یارانه 45 هزار و 500 تومانی پرداخت شد، مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد که قیمت حامل‌های انرژی که چند برابر شده بود، فقط 27 هزار تومان جواب می‌داد. از سوی دیگر، پیش‌بینی می‌شد که در ظرف 5 سال خطوط انتقال برق، آب و پالایشگاه‌ها با بحران روبه‌رو شوند.

میدری تصریح کرد: دولت بعد یارانه‌ها را ثابت نگه داشت، اما با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، هم طرح تحول سلامت را اجرا کرد و هم این‌که اجازه نداد زیرساخت‌های فیزیکی ایران فرسوده‌تر از وضعیت کنونی شود.

توقف کارخانه ها

وی عنوان کرد: حالا اگر براساس شعار یکی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری، یارانه‌ها سه برابر شود، حتما ما شاهد یکی از این پدیده‌ها خواهیم بود. یا باید قیمت حامل‌های انرژی بالا رود که به معنای این است که فعالیت خیلی از کارخانه‌ها متوقف شود و یا راه‌های مخرب دیگری انتخاب شود.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: پیشنهاد می‌شود ما به جای این‌که با وعده‌های توخالی و خیال‌بافانه مردم را به سمت خود جلب کنیم، مشکلات واقعی اقتصاد ایران را هدف قرار دهیم و از بسیج عمومی استفاده کنیم و همه مردم به دولت کمک کنند تا مشکلات ساختاری اقتصاد ایران حل شود.

راهکارهایی از جنس نابرابری

میدری در ادامه با اشاره به وعده‌های پوپولیستی برخی کاندیداها، گفت: در حال حاضر دنیا و اقتصادها به سمت نابرابری سیر می‌کند و کسانی که راهکارهای آسان برای حل نابرابری دهند، آنها با استقبال عمومی روبه‌رو می‌شوند.

وی افزود: در ایران نیز به علت این‌که بخش‌های مهمی از جامعه زیر خط فقر و فاقد یک سیستم‌های حمایتی خوب هستند، به جای این‌که اقشار کم‌درآمد را هدف قرار دهیم، وعده‌های عمومی می‌دهیم.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم، تصریح کرد: در این دولت مستمری مددجویان افزایش پیدا کرد. یعنی ما واقعا کسانی را که نمی‌توانند توانمند شوند و خانواده‌های خیلی فقیر را هدف قرار دهیم و بعد از آن، به دنبال سیاست‌های ایجاد اشتغال برای آحاد جامعه باشیم.

میدری اثر سه برابر شدن یارانه‌های نقدی روی قیمت حامل‌های انرژی متذکر شد: ما باید ببینیم افزایش یارانه‌های نقدی چقدر بار مالی می‌خواهد ایجاد کند؛ به همه می‌خواهد یارانه 150 هزار تومانی بدهد یا گروهی از جامعه. این‌ها را هیچ‌کسی نگفته است.

وی خاطرنشان کرد: اما اگر آقای قالیباف یارانه‌ها را سه برابر کند، ظرف مدت یک‌سال تورم دوباره قدرت خرید مردم را یک‌سوم می‌کند.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: پدیده‌ای که در دولت احمدی‌نژاد رخ داد، یک قاعده است. یعنی از طریق ایجاد تورم یارانه پرداخت می‌شود و آن یارانه قدرت آحاد جامعه را از بین می‌برد.

میدری عنوان کرد: یک‌سال و نیم بعد از اجرای هدفمند یارانه‌ها همه اقشار جامعه که بالای 800 هزار تومان درآمد داشتند، قدرت خریدشان کاهش پیدا کرد. برای مثال، یک فرد 800 هزار تومان درآمد داشت و 200 هزار تومان یارانه گرفته بود. تورم 40 درصدی که ایجاد شد، یعنی 300 هزار تومان قدرت خرید را پایین آورد.

وی تاکید کرد: این نوع پرداخت یارانه، هم به زیان طبقه محروم و هم طبقه متوسط جامعه خواهد بود و آحاد مردم را متضرر می‌کند.

 

35225

کد خبر 662515

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =