به گزارش خبرآنلاین؛ مناظره آنلاین پرویز کاظمی وزیر مستعفی دولت احمدینژاد و حجت الاسلام میرتاجالدینی معاون پارلمانی دولت دهم در خبرآنلاین در حال برگزاری است.
انتخابات و تحلیل عملکرد دولت یازدهم در مقایسه با دولت قبل، موضوعاتی بودند که این دو چهره حول آن به مناظره پرداختند.
خبرآنلاین: تا قبل از انتخابات مخالفین برجام تعدادشان زیاد بود اما وقتی کار به انتخابات رسید، مخالفت هایی که با اصل برجام هم انجام میشد کنار گذاشته شد و در حوزه عمل به برجام محدود شد، شما این روشی که آقای قالیباف و رئیسی اتخاذ کردند را ناشی از چه میدانید؟ برخی این را به معنای عدم صداقت می دانند.
میرتاجالدینی: من در خصوص سئوال شما پاسخی دارم، اما اول میخواهم به گفته های آقای کاظمی نکته ای بگویم. ایشان گفتند که اصولگراها در دوره خود در مجلس و دولت موفق نبودند، من هم با این تعبیر میگویم که اصولگراها در مجلس و دولت موفق بودند، متاسفانه کلید واژه آقای روحانی این بود که مدام دولت را تخریب کرده است، اینکه آقای روحانی در مناظره ها گفتند که آیا ما هیچ نقطه مثبت نداشتیم که تمام ما را تخریب میکنید؟ گفتم که عجب آقای روحانی هم به این نقطه رسید.
اگر ما کلید واژه تخریب را از دولت روحانی میگرفتیم چیزی برای گفتن نداشتند، اما اگر انصاف داشته باشیم، اینگونه میشود، من بارها گفته ام وزرای دولت احمدی نژاد که به صورت مستقل در ستاد رئیسی کار میکنند، بیاورید و از سویی وزرای دولت را بیاورید که صحبت کنند.
چند آمار میگویم.نزدیک 20 هزار کیلومتر جاده و ریل ساخته شد،برق دو برابر شد. ما از سه و نیم درصد غنی سازی به 20 درصد رسیدیم.این ها پیشرفت هایی بود. میزان ذخایر آب در سدها دو برابر شد.یک و نیم میلیون مسکن در روستاها نوسازی و ساخته شد. نزدیک دو میلیون مسکن مهر هم در شهرها، بالای 60تا 70 درصد را تحویل دادند. این عملکرد دولت اصولگرا در دوره اصولگرا است که کارهای بزرگی انجام شد.
کاظمی: من نمیخواهم خیلی وارد این شوم، چون هر کدام از مباحث، بحث جدایی میطلبد. من هم فقط چند مورد میگویم.اگر خاطراتتان باشد، روزی بانک مرکزی صبح 11 درصد نرخ ارز را گران کرد. این بحث بود که کی این تصمیم گرفته شده است؟شب تصمیم گرفتند یا چند ماه قبل؟ تصمیم به تغییر نرخ بهره بانکی که گرفته شد، ارز از 1500 به 2500 تغییر کرد که این اثراتش چیست؟ دررنکینگ خارجی هم از نظر درآمد کشور رتبه مان کم شد. در علم مدیریت این کارها نمیگنجد.آثار و تبعاتی که در عرصه بین المللی داشتیم و همه را به سخره گرفتیم.این ها همه تبعاتی داشت که به کشور وارد شد.اگر جوانان ما به خاطر نداشتن شغل از کشور خارج شدند، همه اش تقصیر ما است. من تصور میکنم موفقیت یک کشور فقط مربوط به یک کشور نیست، دولت، مجلس تاثیر دارند، دولت در چارچوبی که مجلس مشخص میکند، کاری انجام میدهد. چون طی این سالها عزیزانی که تحت عنوان اصولگرایی کار کردند من این را گفتم.
میرتاجالدینی: ما دوره کارگزارن را با اصولگرایی برای افزایش ارز و تورم مقایسه کنیم. در دوره کارگزاران هم دوره ای ارز سه برابر شد. این مغالطه های سیاسی، اقتصادی در کشور رایج شده است، مثلا یک سال آخر را میگیرند به 8 سال ربط میدهند، باید بدانیم که دو سال آخر دولت دهم متفاوت از قبل بود، رفتار سیاسی احمدی نژاد و تحریم ها باعث شد دو سال آخر دولت متفاوت با قبل باشد. ما در 6 سال تورم تک رقمی هم داشتیم، وقتی هدفمندی را اجرا کردیم تورم زیر 10 درصد بود و با اجرا به 18 درصد رسید. قبل از مناظره به آقای بهمنی زنگ زدم و گفتم آمار رشد اقتصادی دولت گذشته را بگویید، گفت میانگین 4 درصد بود.کمااینکه الان اگر نفت را برداریم یک و نیم درصد است.
من نسبت به برجام هم نظرم عوض نشده است، دو مسئله است، یک اصل مذاکره ها و شیوه مذاکره ها و رفتاری که الان نسبت به آن میشود، ما نسبت به اصل مذاکرات هسته ای چون تصمیم نظام بود که باید از این گردنه عبور میکردیم قبول داریم اما عبور میتوانست از موضع ضعف یا مقتدرانه باشد، ما میگوییم بعضی از رفتارهای آقای روحانی این موضع ضعف را القاء کرد وقتی گفت که خزانه ما خالی است که نبود، ما را در موضع ضعف قرار داد و موجب شد تا امتیاز بیشتری بدهند، الان هم در مرحله بهره مندی از برجام اگر از موضع عزت وارد شویم از ثمراتش میتوان استفاده کرد.آقای روحانی گفتند که تحریم ها به کل باید برداشته شود اما به کل نشد.خود دولت هم اعتراف کرده است.
ما میگوییم برای بهره مندی از ثمرات برجام نیازمند دولت انقلابی و کارآمد هستیم.این دولت ثابت کرد که اینگونه نیست و چون هنوز مهر برجام خشک نشده بود، تحریم های جدید در سنای آمریکا صف کشیده بود.
29217
نظر شما