۰ نفر
۲۹ فروردین ۱۳۸۸ - ۰۹:۵۴

به نظر می‌رسد بعد از روند صعودی قیمت که بعد از اجلاس اوپک آغاز شده بود دوباره شاهد بازگشت روند نزولی قیمت به بازار نفت خام هستیم.

 بازار نفت هفته گذشته را با نوسانی اندک به پایان برد و نفت‌های شاخص در پایان هفته در سطح قیمت بین 49 تا 53 دلار قرار گرفتند. اعلام خبر افزایش بی‌سابقه ذخایر نفتی آمریکا از جمله دلایلی است که باعث شد روند افزایش قیمتی که طی سه هفته اول فروردین آغاز شده بود متوقف شود.

براساس گزارشی که روز چهارشنبه بازارهای آمریکا را تحت تأثیر قرار داد میزان ذخایر نفتی این کشور از سپتامبر سال 1990میلادی تاکنون بی‌سابقه بوده است. به گزارش پلاتس میزان ذخایر نفت خام امریکا در هفته منتهی به 10 آوریل با 67/5 میلیون بشکه به رقم 7/366 میلیون بشکه رسیده است.

دبیر خانه اوپک نیز اعلام کرده است کاهش رشد اقتصاد جهانی با سرعتی بیشتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد بر میزان تقاضای نفت تأثیر گذاشته است. در ادامه این گزارش ضمن تصحیح میزان پیش‌بینی تقاضای سال 2009آمده است متوسط تقاضای جهانی نفت طی سال جاری میلادی به 2/84میلیون بشکه در روز خواهد رسیدکه این رقم نشان‌دهنده کاهش 37/1میلیون بشکه‌ای نسبت به سال گذشته میلادی است در حالی که پیش از این پیش‌بینی می‌شد میزان افت تقاضای نفت طی سال جاری میلادی10/1میلیون بشکه نفت خام باشد.

این کاهش سریع تقاضا معلول کاهش تقاضا در کشورهای عضو OECDبوده است ورشد تقاضای کشورهایی مانند هند و چین نیز تحت تأثیر کاهش رشد اقتصاد جهانی مهار شده است. قابل ذکر است میزان رشد تقاضای کشور‌های OECD در مقایسه با سال‌های گذشته در حدود 90 درصد کمتر بوده است.

چشم‌انداز بازار از نظر مدیر عامل شرکت نفتی اکسون مبیل نیز چندان روشن نیست، رکس تایلرسون در گفت‌وگویی با رویترز اعلام کرده است حتی اگر رشد اقتصاد جهانی نیز بهبود پیدا کند باز هم به دلیل بالا بودن میزان ذخایر قیمت نفت خام افزایش نخواهد یافت.

با توجه به شرایط پیش آمده به نظر می‌رسد در اجلاس آتی که در ماه آینده میلادی برگزار می‌شود اعضای اوپک انگیزه کافی برای کاهش مجدد سطح تولید را داشته باشند زیرا از یک سو روند کاهشی قیمت نفت به نظر با میزان فعلی تولید غیر قابل مهار است واز سوی دیگر در سطوح فعلی قیمتها امکان سرمایه‌گذاری و تضمین همین تولید فعلی هم وجود ندارد بنابراین به نظر می‌رسد اعضای اوپک در اجلاس آتی بتوانند در مورد کاهش میزان تولید به اجماع برسند.

البته با توجه به آنکه در حال حاضر بر روی عربستان فشار زیادی وجود دارد که سهم بیشتری از کاهش تولید را عهده دار شود این امکان وجود دارد که این کشور با اعمال نفوذ برنامه کاهش را بازهم به تأخیر اندازد تااینکه بتواند در شرایط اضطراری میزان سهمیه کاهش تولید خود را کمتر کند.

از دیگر نکات قابل توجه در اخبار بازار نفت طی هفته گذشته کاهش صادارت نفت غرب آفریقا به شرق آسیا بود که برآوردهای به عمل آمده آنرا معادل 80 هزار بشکه در روز نشان می‌دهدو رویترز نیز چیش بینی کرده اسا این کاهش حداقل تا دوماه دیگر در همین سطح ادامه پیدا کند و میزان صادرات نفت غرب آفریقا به شرق آسیا در سطح 80/1میلیون بشکه در روز تثبیت شود.

 

کد خبر 6678

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین