هادی نیلی: معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان محیطزیست و عضو زن شورای شهر امروز تهران، روز جمعه به ایلنا گفت هنوز تصمیم قطعی در این ارتباط نگرفته است.
ابتکار از آبان 58 معروف شده بود. خبرنگاران خارجی که با هیجان، گروگانگیری در سفارت آمریکا را پی میگرفتند، بهخوبی «خواهر مری» را به یاد میآورند. نام ابتکار، 18 سال بعد و با مطرحشدن کابینه دولت محمد خاتمی بار دیگر در رسانههای جهان مهم شد: او اولین زنی بود که در جمهوری اسلامی به کابینه دولت رفت. پس از تشکیل دولت محمود احمدینژاد که باز یک زن بر صندلی ریاست سازمان محیط زیست نشست، گفته شد که ابتکار، این صندلی را «زنانه» کرده است. ابتکار از معدود سیاستمداران ایرانی است که به طور جدی وبلاگ مینویسد. معصومه ابتکار، تنها فرزند دکتر تقی ابتکار است؛ کسی که از او به عنوان پدر اصل 50 قانون اساسی، اصل حفاظت از محیط زیست، یاد میشود. او پس از درگذشت پدرش، جایزه «دکتر تقی ابتکار» را از سال 83 بنیان گذاشت که به فعالان عرصه محیطزیست در زمینههای علمی، تحقیقاتی، فرهنگی و فناوری تعلق میگیرد. با وجود همه حرف و حدیثهایی که درباره سوءاستفادههای احتمالی همسر معصومه ابتکار و مماشات یا سهلانگاریهای او در قبال پروژههایی مانند آزادراه تهران - شمال در دوره ریاستش بر سازمان محیط زیست مطرح است، با انتخاب فاطمه واعظ جوادی بر این سازمان و حواشی مطرحشده درباره همسر او، این باور را به وجود آورده است که این سازمان نمیتواند دور از حاشیهها بماند. مهرماه گذشته بار دیگر معصومه ابتکار خبرساز شد: یک نرمافزار ردیابی تقلبهای علمی در نوشتن مقالات، نام او را نیز در فهرست استادان متقلب قرار داده بود. ابتکار در ژوئن 2006 مقالهای چاپ کرده بود که به استناد این نرمافزار تقلبیاب، 85 درصدش از روی 5 مقاله دیگر کپی شده بود؛ موضوعی که به خصوص در روزهای پس از برکناری کردان به خاطر ارائه مدرک جعلی، برای رسانهها جالبتر شد.
اکنون با مطرحشدن شایعه کاندیداتوری معصومه ابتکار برای ریاستجمهوری، شاید او برای طرح مطالبات زنان به میدان بیاید و نهایتاً به نفع نامزد اصلی اصلاحطلبان از صحنه کناره بگیرد؛ شاید هم بتواند عنوان «رجل سیاسی» مؤنث را نیز به زندگینامهاش اضافه کند.
نظر شما