کوهنورد لرستانی: تحقق رویاها همیشه در حرکت به سمت جلو امکان پذیر است

محمد حسینی قهرمان کوهنوردی از چهره های شناخته شده ورزش لرستان است.وی متولد سالن 1362 ،کارشناس حقوق قضایی و دارای شغلی آزاد است که از سال 1380 با اولین صعود زمستانی کوهنوردی فنی را آغاز کرد و به تدریج افتخارات زیادی برای استان و کشور نمود.

صعودهای شاخص داخلی :
صعود زمستانی قله سبلان
صعود زمستانی قله های مختلف اشترانکوه
صعود زمستانی قله کلونچی (زردکوه)
صعود زمستانی قله حوض دال (دنا)
صعود زمستانی قلل منطقه الوند همدان
چندین بار صعود زمستانی قله دماوند از مسیر های مختلف
صعود اغلب قلل ایران در فصل غیر از زمستان
صعود دیواره های یافته، لجور،پل خواب، علم کوه و....
صعود یخچال های شمالی سبلان،کسری و هرم ها
صعود و شناسایی آبشارهای یخی تاف، آبنیک،هملون و...
صعود های خارجی:
صعود قله لنین 7134 متر _ قرقیزستان
صعود قله لانگ تانگ 7234 متر.هیمالیای نپال
پیمایش منطقه آناپورنا هیمالیا صعود تا قله ترونگ لا
تلاش بر روی قله ماناسلو 8163 متر
تلاش بر روی قله موستاق آتا 7546 متر
مدال ها :
دارنده مدال برنز آسیا برای صعود به قله 7000 متری
مدارک مربیگری:
مدرس درجه دو برف و یخ
مدرس درجه سه کوهپیمایی
مربی درجه سه سنگنوردی
مربی درجه سه صعودهای ورزشی
سایر فعالیت ها:
امدادگر تخصصی کوهستان هلال احمر
مقام سوم تیمی مسابقات آمادگی جسمانی دانشجویان
دوچرخه سواری کوهستان
لرها ذاتا کوهنورد به دنیا می آیند!
محمد حسینی در خصوص وضعیت کوهنوردی استان تشریح کرد:
با توجه به پتانسیل های بالای نفرات و طبیعت کوهستانی لرستان این ورزش می تواند در جایگاه خیلی بالایی در کشور و حتی جهان باشد،مردم لرستان ذاتاً کوهنورد به دنیا می آیند و در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند، فقط این پتانسیل باید به صورت صحیح هدایت شود تا به اهداف بزرگ همانند صعود قله های هیمالیا برسد.
در ده سال گذشته هیمالیانوردی و کوهنوردی رشد نسبی در استان داشته و از سال 86 با اعزام اولین تیم مستقل استان لرستان به هیمالیا این روند رو به رشد تا کنون ادامه دارد، تا کنون چهار بار تیم های هیمالیانوردی استان به قلل مرتفع 7000 هزار و 8000 متری هیمالیا اعزام شده اند. اما این ورزش به حمایت های مالی خیلی زیادی نیازمند است.
به جرأت می‌توان گفت که ورزش کوهنوردی در استان لرستان یکی از پرطرفدارترین و دارای بیشترین ورزشکار می باشد.
معرفی قله ی پیش رو:
قهرمان کوهنوردی گفت: مسیر رایج صعود به این قله جبهه جنوب غربی آن است که نسبتاً کم خطر تر می‌باشد. یک برنامه اکسپدیشن برای صعود حدود ۷ تا ۸ هفته‌ای با مجوزهای مورد نیاز در حدود ۷۵۰۰ دلار برای هر صعود کننده هزینه دارد. گاشربروم ۲ را نخستین بار یک گروه اتریشی شامل یوزف لارش، فیتز موراوج و هانس ویلنپارت در تاریخ ۷ ژوئیه ۱۹۵۶ صعود کرد.
امروزه گاشربروم دو به عنوان یکی از پرطرفدارترین کوه‌های ۸۰۰۰ متری دنیا نیز می‌باشد و پس از اورست و چو ایو دارای بالاترین تعداد صعودها است.
وضعیت کوه های لرستان
یافته برای تمامی کوهنوردان دنیا وسوسه انگیز است
کوهنورد برتر لرستان ابراز داشت: استان ما با دارا بودن چند رشته کوه بلند و جوان با قله های فنی و برف گیر شرایط بسیار مناسبی را برای ورزش کوهنوردی و سایر ورزش های کوهستانی دارد.
اشترانکوه یکی از رشته کوه های فنی و بالای چهار هزار متر زاگرس در استان لرستان واقع شده رشته کوه دیگر با قلل قالیکوه و کازینستان که بالای 4000 متر است در شهرستان الیگودرز بستر مناسبی برای صعود های کوهنوردی است،
قسمتی هم از رشته کوه گرین در استان لرستان است که با قلل فنی و برف گیر از لحاظ طبیعت برای ورزش کوهنوردی سنگ تمام گذاشته است
و در پایان نمی توان از کوه منحصر به فرد یافته با دیواره های سر به فلک کشیده چشم پوشی کرد، دیواره هایی با ارتفاع 1000 متر که می تواند برای تمامی کوهنوردان دنیا وسوسه انگیز باشد.
حسینی با اشاره به اینکه صعودی که پیش رو دارد قله گاشربروم دو با ارتفاع 8035 متر در هیمالیای پاکستان واقع شده است گفت:در کل جهان کلا 14 قله 8000 متری وجود دارد که گاشربروم دو سیزدهمین قله مرتفع دنیاست.
صعود به این قله با دارا بودن مجوز رسمی فدراسیون کوهنوردی و وزارت ورزش معادل مدال برنز جهان می باشد.
وی افزود: صعود های هیمالیا به علت کمبود اکسیژن در ارتفاعات بالای 4000 متر نیازمند انجام سیکل هم هوایی برای صعود می باشد، به همین دلیل فعالیت در ارتفاعات بالا به آرامی و در طول زمان زیاد صورت می گیرد، صعود بنده از ایران تا بازگشت مجدد به ایران 53 روز خواهد بود. البته با دعای خیر همه همشهریان عزیز خرم آباد.
محمد حسینی خاطر نشان کرد:صعودهای هیمالیا به علت ارتفاع زیاد،صعب‌العبور بودن مسیر های دسترسی و تجهیزات بسیار گرانقیمت هزینه های بالایی دارند،این صعود برای بنده حدود 40 تا 50 میلیون تومان هزینه دارد که تا کنون تنها یک شرکت خصوصی در تهران با نام (شرکت خدمات بندر جنوب) حدود ده درصد از هزینه را پرداخت کرده اند،مابقی مبلغ را هم در تلاش هستیم که با همکاری هیئت کوهنوردی استان لرستان، جمعی از دوستان کوهنورد و مابقی مبلغ را با اخذ وام بانکی تامین کنیم.
وی تصریح کرد:امیدوارم که مسولین استان در این راستا،گوشه چشمی به این حقیر داشته باشند.
پیام کوهنورد برتر به جوانان :
تحقق رویاها همیشه در حرکت به سمت جلو امکان پذیر است
محمد حسینی گفت: از جوانان عزیز همشهری تقاضا دارم که به هر صورت ممکن ساعاتی از هفته را به ورزش اختصاص بدهند،جوانان لرستانی از لحاظ جسمانی استعداد خدا دادی برای قهرمانی در تمامی رشته های ورزشی را دارند،فقط باید با پشتکار و عشق به ورزش و بالا بردن پرچم ایران عزیز به سمت این مهم حرکت کنند.
ورزش کوهنوردی هم با توجه به اینکه تا سنین زیادی قابل انجام در حد هیمالیا می باشد،می تواند یکی از رشته های هیجان انگیز و مناسب برای افراد جامعه باشد.
حسینی در خصوص رشته کوهنوردی بیان داشت:این رشته هیچ گونه محدودیت سنی ندارد،هر شخصی با توجه به توانایی جسمی و سنی خود می تواند از این ورزش لذت ببرد،در مورد صعودهای هیمالیا داشتن تجربه کافی و آموزش های فنی و علمی کوهنوردی الزامی است و بوده اند بسیاری از نفرات که بدون علم و آگاهی به صعود های بلند رفته و خود و تیم شان دچار مشکل و حادثه شده اند.
مزایای ورزش کوهنوردی:
مزایای این رشته ورزشی در عصر ماشینی ما خیلی زیاد است با رفتن به کوه ها و طبیعت باعث می شود که فرد از شلوغی های شهری برای مدت کوتاهی دور شده و انرژی و روحیه لازم برای زندگی روزمره در طول هفته را به دست آورد، در ضمن برای سلامت جسمی هم بسیار مفید خواهد بود و به علت اینکه محدودیت سنی هم وجود ندارد همه می توانند از این رشته ورزشی در سطوح مختلف لذت ببرند.
وی یادور شد:در سطح هیمالیا هم به علت مواجه شدن نفر با شرایط بسیار ویژه و سخت هیمالیا، فرد به شدت صبور و سخت کوش خواهد شد و به راحتی در مقابل هر مشکلی شکست نخواهد خورد.
محدودیت های کوهنوردی:
قهرمان کوهنوردی در مورد محدودیت های این رشته گفت: باید عرض کنم که کوهنوردی فنی حتما نیازمند آموزش های لازم و علمی است،در غیر این صورت خطر همیشه همراه نفر خواهد بود.
بانوان هم می توانند قلعه های رفیع را فتح کنند
طبق گفته حسینی این رشته ورزشی هیچ گونه محدودیتی برای بانوان ندارد و خوشبختانه امروزه بانوان زیادی در سطح شهر و استان به این رشته ورزشی در سطوح مختلف می پردازند.
گفتنی ست: دو مدرس از چهار مدرس درجه دو کشور در بخش بانوان از شیرزنان لرستانی هستند و همچنین چندین بانوی لر تا کنون موفق به صعود و تلاش بر روی قله های هیمالیا شده اند.
در سطح کوهپیمایی هم این ورزش می تواند به صورت خانوادگی انجام شود.
پس لازم است با توجه به بستر کوهستانی لرستان زیبا،نگاه ویژه ای به این پتانسیل ورزشی داشته باشیم.

 

46

کد خبر 671886

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار