به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نتایج حاصل از حضور چشمگیر 2012 نفری اهالی مطبوعات ما را بر آن داشت تا با تنی چند از فعالان مطبوعات استانی پیرامون روند برگزاری و محاسن و معایب احتمالی آن به گفتگو بنشینیم.
حسین شهابی رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان کرمان، نهادسازی خانههای مطبوعات را بزرگترین دستاورد این انتخابات عنوان کرد و با اشاره به جریان سازی صورت گرفته در افکار عمومی خاطرنشان کرد: هویت خانه های مطبوعات استانی به عنوان یک نهاد تخصصی و صنفی بیش از گذشته در افکار عمومی متجلی شد.
وی شفاف سازی را یکی دیگر از نکات قابل توجه در این انتخابات عنوان کرد و به جوان آنلاین گفت: در دوره های گذشته انتخابات خانه های مطبوعات معمولا با توصیه ها و روابط افرادی خاص انجام می شد اما در این دوره ما شاهد سیستم شفافی بودیم که توصیه های جانبدارانه را به حداقل رسانده بود و این قابل تحسین است.
شهابی در ادامه یادآور شد: تامین زیرساخت های فنی و هماهنگی های نرم افزاری در برگزاری این انتخابات کار بسیار بزرگی بود و امیدوارم در سال های آتی برخی نواقص کوچکی که وجود داشت مرتفع شود.
وی سرعت در اعلام نتایج و مخفی بودن آرای شرکت کنندگان را از دیگر محاسن این انتخابات عنوان و اضافه کرد: اینکه تنها ظرف 2 ساعت پس از برگزاری انتخابات نتایج اعلام شد ستودنی است.
مسئول کمیته آموزش خانه مطبوعات کشور تاکید کرد: با توجه به اینکه امروز ما در عصر اطلاعات قرار گرفته ایم و یک فضای دانایی محور بر بسیاری از عرصه های اجتماعی مان حاکم شده ضرورت استفاده بهینه از فضای مجازی بیش از پیش وجود داشت؛ بنابراین اعتمادی که به فضای وب برای شکل دهی به یک نهاد بزرگ مدنی صورت گرفت بسیار ستودنی بود.
امین شول سیرجانی روزنامه نگار و عضو سابق خانه مطبوعات استان کرمان هم به جوان آنلاین گفت: برگزاری انتخابات الکترونیکی و همزمان هیئت مدیره خانههای مطبوعات سراسر کشور برای نخستین بار این فرصت را فراهم کرد که اعضای خانههای مطبوعات امکان مشارکت حداکثری در انتخابات را داشته باشند.
وی با بیان اینکه انتخابات هیئت مدیره خانههای مطبوعات استانها در دوره های قبل، به صورت سنتی و معمولاً در مراکز استانها برگزار میشد تصریح کرد: شیوه سنتی و مرسوم برگزاری انتخابات یکی از موانع جدی مشارکت اعضای خانه بود زیرا بایستی برای حضور در مجمع عمومی از شهرستانها راهی مراکز استان شوند این درحالی بود که گاهی اوقات مجمع عمومی به حد نصاب هم نمیرسید و اعضای خانه با دست خالی به شهرهایشان باز میگشتند؛ از سوی دیگر تجمع اطلاعات اعضای خانههای مطبوعات در یک سامانه و برگزاری همزمان انتخابات استانها از نا هماهنگیها در استانهای مختلف جلوگیری میکند و رویهای یکدست را در کشور ایجاد میکند که معاونت مطبوعاتی میتواند بر مبنای آن، برنامه های حمایتیاش از خانههای مطبوعات را تنظیم کند.
این فعال مطبوعاتی در پایان خاطرنشان کرد: خانههای مطبوعات حالا رفته رفته میتوانند کارآمدتر و شفافتر از گذشته فعالیت کنند. امید میرود که این فصل جدید را پاس بدارند و شاهد فعالیتهای جدیتر خانهها در سراسر کشور باشیم.
مرتضي داستاني، مدير مسئول روزنامه 19 دي قم: پيش از اين به موضوع خانه هاي مطبوعات توجه چنداني نمي شد و آن را فاقد كارايي لازم مي دانستند اما با ابتكار معاونت مطبوعاتی و طراحی رای گیری الکترونیک، شاهد حضور چشمگير فعالان مطبوعاتي در اين دوره از انتخابات هستيم.
نازلی حیدرزاده فعال مطبوعاتی و عضو خانه مطبوعات خراسان شمالی نیز با بیان اینکه انتخابات خانههای مطبوعات براى نخستين به شكل الكترونيكى برگزار شد اظهار کرد: يكى از فوايد اين دوره از انتخابات اين بود كه ليست كانديدها چند روز پیش از برگزارى انتخابات در سامانه قابل دسترسى بود و اعضا مى توانستند قبل از اينكه دست به انتخاب بزنند، با اطلاعات بيشترى در رأى گيرى شركت كنند؛ این در حالى بود كه در سالهاى قبل شركت كنندگان بايد در روز انتخابات در مكانى جمع مى شدند و اسامى نوشته مى شد و آن ها در انتهاى جلسه، روى تعرفه ها آراى خود را مى نوشتند.
وی با اشاره به اینکه در این انتخابات رأى دهندگان به راحتى و با سرعت بيشترى نسبت به انتخاب كانديداى مورد نظر خود اقدام كردند افزود: سرعت و دقت در انتخابات امسال بسيار بيشتر از دوره هاى قبل بود.
5757
نظر شما