الغای قوانین زائد و منسوخ موضوعی است که از دیروز- سه شنبه؛16 خرداد- در دستور کار مجلس قرار گرفته است. با وجود مخالفت برخی از نمایندگان مبنی بر بی‌فایده بودن این کار، مجلس اما با همان فرمان دیروز به ادامه بررسی موضوع پرداخت.

به گزارش خبرآنلاين؛ بعد از آنكه در جلسه ديروز 584 قانون زائد از تاريخ ۱۸ شهریور ماه ۱۲۸۵ تا ۳۰ اسفند ماه ۱۳۰۹ حذف شد، مجلس حذف 537 قانون زائد از سال 1310 تا 1328 را نیز امروز پيگيري كرد.

نادر قاضي‌پور كه به مخالف ثابت اين طرح تبديل شده است، همچون جلسه ديروز به عنوان اولين مخالف زبان به سخن گشود. در جلسه ديروز مخالفت قاضي پور با اين طرح  به «بگو و مگو» ميان او و علي لاريجاني رئيس مجلس تبديل شد و لاريجاني تلاش كرد تا موضوع را براي نماينده اروميه شفاف كند. اما در دومين جلسه بررسي اين طرح، وقتي قاضي‌پور زبان به تكرار مخالفت‌هايش گشود، مسعود پزشكيان كه رياست مجلس را برعهده داشت، بدون اظهار نظري از صحبت‌هاي او عبور كرد.

در اين ميان، سيد مصطفي ذوالقدر نماينده مردم جاسك به موافقت با اين لغو قوانين پرداخت. او براي دفاع از اين الغاي قوانين گريزي به تجربه حضورش در مجلس دوم و سوم زد و گفت: من در مجلس دوم و سوم بودم همان زمان قيام و قعود داشتيم يعني وقتي مي خواستيم راي بگيريم بايد نماينده ها از جايشان بلند مي شدند و منشي‌ها افرادي كه ايستادند را مي شمردند و البته گاهي هم اشتباه مي كردند، حالا من اين سئوال را دارم كه آيا ما هنوز بايد بر آن اساس مي مانديم؟ برخي قوانين براي گذشته هستند و نياز است كه آنها را تغيير دهيم.

در كنار اين موافقت و مخالفت ها، احد آزادي خواه نماينده مردم ملاير از بعد ديگري به مخالفت با اين طرح پرداخت. او اين الغاي قوانين را جز اولويت‌هاي كاري مجلس ندانست و با لحني انتقادي خطاب به هيئت رئيسه گفت: قانون اگر موضوع و زمانش منقضي شود، ديگر نياز به بررسي آن نيست. آيا واقعا در كشور موضوع مهم تري نداريم و مجلس نمي تواند مشكلات مهم تر مردم را بررسي كند. مسئله امروز موسسه آرمان كه فاجعه مي آفريند و اینکه 45 ميليارد تومان در يك شهرستان كوچك پول مردم سرگردان است، مهمتر نیست؟ ما بايد دستور جلسه را به شكلي ترتيب دهيم كه اولويت هاي مردم را در نظر بگيريم.

سرانجام پس از اتمام اظهارنظرهاي مثبت و منفي در مورد اين قوانين زائد كه بيشتر تكرار صحبت‌هاي ديروز نمايندگان بود، اهالي خانه ملت با طرح الغاء برخی قوانین از تاریخ 1/1/1310 تا 29/12/1328  موافقت كردند.

البته اين نقطه پايان بررسي الغاي قوانين نبود، چه آنكه بعد از قوانين سال هاي 1310 تا 1328، نوبت به قوانيني رسيد كه در زمان نخست وزيری مصدق تصويب شده بود.

همچون روال قبلي بعد از بيان صحبت‌هاي تكراري مخالفان و موافقان، نمايندگان به الغاي قوانین از تاریخ 1/1/13329 تا 30/7/1336 رأي مثبت دادند.

27217

کد خبر 673829

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین