نمایندگان مجلس در جلسه امروز رأی به لغو 584 قانون زائد و منسوخ مصوب سال 1285 تا 1309 دادند و بر این اساس قوانینی همچون مقرری رخساره خانم همشیره عباسقلی خان و ورثه سردار ملی لغو شد.

به گزارش خبرآنلاين، در جلسه علنی امروز -سه شنبه؛16 خرداد- مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره طرح الغای{لغو} برخی قوانین از تاریخ ۱۸ شهریور ماه ۱۲۸۵ تا ۳۰ اسفند ماه ۱۳۰۹ در دستور کار قرار گرفت و کلیات و جزئیات آن به تصویب رسید.

این طرح با هدف تنقیح و پالایش قوانین زائد و غیرضروری مربوط به سال‌های مورد اشاره تهیه شده است و در صورت تائید شورای نگهبان، ۵۸۴ مورد از این قوانین لغو می‌شود. قوانيني اعم از اینکه اجرا شده یا اجرای آن متوقف شده یا موضوع آن منتفی شده و یا به موجب قانون لاحق، نسخ ضمنی شده باشند.

در جريان بررسي اين موضوع، نمايندگان مخالف و موافق اظهار نظر كردند. نادر قاضي پور اولين نماينده اي بود كه به مخالفت با اين طرح پرداخت و گفت: آقاي لاريجاني ما در عرض چند دقيقه مي خواهيم 584 قانون را حذف كنيم، اين قوانين بايد در كميسيون ها مختلف تقسيم مي شد،‌ اين قوانين جنبه تاريخي دارند مانند حقوق سردار ملي ستارخان و حقوق سالار ملي باقر خان. شما مي خواهيد تاريخ مشروطه را حذف كنيد. همكاران يك بخشي از اين قوانين جنبه بررسي دارد كه كميسيون هاي مربوطه بايد وارد كار شوند.

او ادامه داد: برخي مي خواهند اسامي را حذف كنند،‌ اين افراد كه اسامي شان در قانون آمده، الان تك ريالي حقوق نمي‌گيرند،‌ نه ستارخان و نه باقرخان مانده است. نبايد ما الگوي مقاومت مشروطه را از قانون حذف كنيم. اين‌ها بايد در قانون بماند تا همه تاريخ بدانند. اگر اين ها را حذف كنيم،‌ كم  كم در تاريخ هم نامشان حذف مي شود.

لاريجاني در اين ميان گفت: خيلي روي اين موضوع كار شده است. معاونت تنقيح قوانين و كميسيون مدت ها به اين موضوع پرداخته اند.

اما گويا توضيح لاريجاني تأثير چنداني نداشت و قاضي پور ادامه داد: كميسيون تخصص در تاريخ ندارد، شما چرا مي خواهيد به اين راحتي اسامي را حذف كنيد؟ مگر ستارخان و باقرخان كم براي آذربايجان زحمت كشيده اند؟ ما اجازه نمي دهيم در دو دقيقه بخواهيد اسامي چهره هاي تأثيرگذار مشروطه را حذف كنيد.

لاريجاني باز ميان صحبت هاي اين نماينده وارد شد و گفت: آقاي قاضي پور اصلا ربطي به اين موضوع ندارد، در مورد حقوق سردار ملي است نه در مورد حذفش. پشت ميكروفون اين ها را مي گوييد مردم فكر مي‌كنند كه مسئله مهم تاريخي مي خواهد حذف شود. حقوق سردار ملي كه منتفي شده است. من خواهش مي كنم اين را مدام تكرار نكنيد،‌ قوانيني در مورد ورثه مرحوم قاضي قزويني و ورثه سردار ملي،‌ هيچ ربطي به مشروطه ندارد.

اين نكته سنجي لاريجاني سرانجام موجب، ناراحتي قاضي‌پور شد و او گفت: «شما در مقام موافق صحبت كرديد و ما را شهرستاني گير آوريد.

نماينده موافق: قانون مقرري رخساره خانم همشيره عباسقلي ديگر جايگاه ندارد

پس از قاضي پور نوبت به نماينده مخالف اين طرح رسيد.حبيب الله دهمرده، براي توضيح مزاياي اين طرح، قوانين منسوخ را برشمرد و گفت: من باب نمونه من به چند موضوع اشاره مي كنم. به عنوان نمونه قانون در مورد اعزام 30 شاگرد به اروپا در سال 1290، مقرري رخساره خانم همشيره عباسعلي قلي خان، قانون اعلام انقراض سلطنت قاجاريه، قانون انحصار قند و شكر، مخارج مراجعت 10 شاگرد ايراني در مدرسه نظامي استانبول، قانون اجازه پرداخت 20 هزار تومان اعتبار براي احتياجات سجل احوال و.... از اين جنس قوانين فراوان است كه هيچ جايگاهي هم ندارند و بايد لغو شوند.

عليرضا سليمي نيز در قامت مخالف،‌ گفت: برخي از اين قوانين موضوعا منتفي است. در پاره اي از موارد، جايگزين را بيان نمي كنند، اي كاش در اين تنقيح، مواردي كه معتبر است جايگزيني هم مي گفتند، در پاره اي از موارد ما هنوز به اين ها نياز داريم به عنوان نمونه در شماره 434 يا 555 بحث عوايد حاصل از دندان سازي ها است كه گفتن از آنها پولي بگيريم و به سرانه مدارس بدهيم،‌ الان ما در سرانه مدارس با مشكلاتي روبرو هستيم چون به همين قانون عمل نشده است.  

حميدرضا فولادگر، آخرين نماينده اي بود كه به موافقت با اين طرح پرداخت و گفت: ما از كشورهايي هستيم كه حجم قوانينمان بالاست، بايد براي اين موضوع فكري مي كرديم. يكي از مهم ترين كارها همين است كه اين قوانيني كه ديگر موضوعش منسوخ شده را لغو كنيم. يكي از مشكلات كسب و كار همين قوانين زياد است كه خودش مانع كسب و كار شده است. در واقع يكي از راه هاي بهبود اين فضا،‌ مقررات زدايي و سهولت كسب و كار است.

او تأكيد كرد: قوانيني از سال 1285 تا 1309 را اگر مجلس خودش را لغو نكند،‌ همچنان قانون خواهد بود. بنابراين خواهش مي كنيم كه نمايندگان راي دهند و به سهولت قانون گذاري كمك كنند.

سرانجام کلیات این طرح با ۱۶۵ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر و جزئیات آن با ۱۵۴ رأی موافق، ۳۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

27217

کد خبر 673468

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین