ایالات متحده بار دیگر حریم هوایی پاکستان را نقض کرد. گوش واشنگتن گویا به هشدارها و تهدیدهای اسلام آباد چندان بدهکار نیست. فرضیه دیگر اما این است که دولت پاکستان به ریاست جمهوری اصف علی زرداری در پشت پرده چراغ سبز به امریکایی ها برای حمله به مناطق قبیله ای وزیرستان نشان می دهد و در جمع از حقوق شهروندی تک تک پاکستانیها حمایت میکند. در تازه ترین دور این حملات که بیست و چهار ساعت پیش رخ داد حداقل هشت نفر جان خود را از دست دادند. فرماندهان امریکایی حاضر در این عملیات این بار هم ادعا کردند مخفیگاه شبه نظامیان را هدف قرار دادهاند . این در حالیست که هنوز اسلام آباد صحت این ادعا را تایید نکرده است.
جنگنده های بدون سرنشین ایالات متحده این بار دو خانه در شهر گانگی خل در منطقه قبیله ای وزیرستان را هدف قرار دادند. منبع نزدیک به دفتر نخست وزیری پاکستان که خواست نامش فاش نشود در گفتگویی با روزنامه محلی این کشور تایید کرد که یکی از اهداف تخریب شده مخفیگاه شبه نظامیان بوده است و در میان کشته شدگان اجساد سه تروریست هم دیده میشود. مقامات محلی اما ادعا میکنند که منزل تخریب شده در این حمله از منازل یکی از شیوخ قدیمی منطقه بوده است.
مشرف: هشدارها را جدی بگیرید
پرویز مشرف رئیس جمهوری سابق پاکستان که قریب به یک سال پیش وادار به ترک قدرت و استعفا شد در تازه ترین اظهارات خود از دولت پاکستان خواسته است که هشدارهای بین المللی در خصوص وضعیت وخیم امنیتی در این کشور را جدی بگیرد.
مشرف که در دوران ریاست جمهوری از حمایت کامل واشنگتن برخوردار بود همزمان با این هشدار به دولتمردان کشورش خاطر نشان کرد که هیچ کشور و قدرتی حق دخالت در امور داخلی پاکستان را ندارد.
پرویز مشرف، پیش از سفر به عربستان سعودی در فرودگاه اسلام آباد در مصاحبه ای مطبوعاتی گفت: کشور در حال حاضر با مشکلات بزرگی روبه رو است و در چنین شرایطی نباید وقتمان را هدر مسائل جزئی بدهیم.پاکستان باید برای رهایی از مشکلات روش مشخصی را در پیش بگیرد. هیچ کس نباید به پاکستان روش خاصی را در این مسیر دیکته کند، ما خود باید روشی را برای نجات کشور انتخاب کنیم.
کمتر از یک هفته از انعقاد توافقنامه صلح میان دولت و شبه نظامیان دره سوات می گذرد و این در حالیست که این حرکت زرداری انتقادهای فراوانی را به دنبال داشته است. مشرف اما از اظهار نظر صریح در این خصوص سرباز زده و تنها به گفتن یک جمله بسنده کرد: اگر این توافقنامه فقط برای تضمین عدالت درون ساختار حقوقی پاکستان است، میتوان آن را اقدامی درست خواند.
مشرف با اشاره به اختلافات میان هند و پاکستان ادعا کرد که با وجود احساسات ضد پاکستانی در هندوستان ، هموطنانش چنین حس انزجاری به هندی ها ندارند. ژنرال سابق که خود با کودتای نظامی قدرت را در دست گرفت این بار هم پیشنهاد کرد که دولت و ارتش پاکستان باید برای حل این معضل با هم متحد شوند.
فرماندهان امریکایی حاضر در این عملیات این بار هم ادعا کردند مخفیگاه شبه نظامیان را هدف قرار دادهاند
کد خبر 6751
نظر شما