ایسنا نوشت: معاون اول رئیس جمهور در دفاع از قرارداد توتال گفت: انسان متحیر می‌ماند که یک عده بهم می ریزند که چرا قرارداد توتال بسته شده. واقعا چرا باید اینگونه باشد؟

اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح موزه بانک ملی ایران با اشاره به قرارداد توتال اظهار کرد:  شما با یک دولت یا یک فرد مخالف هستید اما با ملت ایران مخالفتی ندارید و باید بدانید این کارها در جهت زندگی ملت و توسعه ایران است. مقام معظم رهبری فرموده‌اند که در زمینه نفتی باید 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود و این تنها پنج میلیارد از آن است آن هم با وجود اینکه آمریکا تهدید کرده که کسی حق ندارد بیش از مبلغ خاصی در ایران سرمایه گذاری کند و چنین قراردادی یعنی آمریکایی ها و شکست تحریم هایی که می خواهند پول به سمت ایران نیاید.

او ادامه داد: این روزها که این قرارداد توتال امضا شد من فکر کردم هر کس به ایران علاقمند باشد باید از آن خوشحال شود. اما انسان متحیر می ماند که یک عده بهم می ریزند که چرا این قرارداد بسته شده. واقعا چرا باید اینگونه باشد؟ 

جهانگیری در ادامه بیان کرد:‌ نباید حرف هایی مطرح کنیم و دل متدینین و دلسوزان را بسوزانیم. یک زمان کتابی می خواندم که معاون نخست وزیر در یکی از کشورها  گفته بود که  سی آی ای ما را جذب کرد تا هر مدیریتی در کشور کار بزرگی انجام داد به او چیزی نسبت دهیم تا در کشور کار بزرگ و مدیر بزرگ شکل نگیرد.

وی با تاکید بر اینکه راه توسعه کشور اتحاد و همدلی است یادآور شد:‌ ما باداشتن رهبر معظم انقلاب و با اجماع، وحدت، همدلی و صمیمیت می توانیم کشور را از مشکلات موجود عبور دهیم. ما زخیره اول نفت و گاز دنیا و موقعیت استراتژیکی داریم که با وجود اینها می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم به شرط اینکه توسعه و پیشرفت ایران برای‌مان اصل باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: من مطالعه ای داشتم که چه شد کشورهای آسیای شرقی و آمریکای لاتین که هم زمان با ما راه توسعه را پیش گرفتند توانستند در کار خود موفق شوند. مهمترین نتیجه ای که گرفتم این بود که آن‌ها سیاست های کلی را که گذاشته بودند تغییر ندادند. یعنی دولت ها حتی با کودتا تغییر می کردند ولی سیاست های توسعه کشور تغییر نمی کرد. اما در این جا ما تا ذره ای در دولت اختلاف نظر پیدا می‌کنیم فکر می‌کنیم وقت انتقام گرفتن از یکدیگر است و باید مشکل ایجاد کنیم در حالی که نمی دانیم این مشکلاتی که ایجاد می‌کنیم برای مردم ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به نقش محوری بانک ها در توسعه تاکید کرد:‌ بانک ها در توسعه ایران اولین نقش را دارند. البته نه اینکه من مشکلات موجود در بانک ها را ندانم ولی گاهی جفا است که قدر زحمات این مجموعه به این بزرگی را ندانیم و تنها ده اشکال و نقطه منفی اش را بزرگ کنیم. ما نیاز به جذب ده ها میلیارد دلار سرمایه داریم که این از طریق بانک ها امکان پذیر است و نیاز به حمایت و تامین مالی از سوی بانک ها داریم و از طرفی برای افزایش انگیزه سرمایه گذاری نرخ سود بانکی باید کاهش پیدا کند.

جهانگیری با بیان اینکه لازم بود برای افتتاح موزه بانک ملی و این کار فرهنگی صورت گرفته چند نفر از دولت حاضر باشند خاطر نشان کرد: ما کشور بزرگ، متمدن و صاحب تاریخ بزرگی هستیم که آثار زیادی در کشورمان وجود دارد و هر کدام مایه افتخار هر ایرانی است. میلیون ها اثر هم وجود دارد که باید در جایی به نمایش گذاشته شود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود:‌ الان موزه ها به مراکز علمی، ‌فرهنگی و تحقیقاتی تبدیل شده اند و تنها برای دیدن نیستند. در شورای عالی میراث فرهنگی  با تصمیمات گرفته شده بخش خصوصی و دولتی وارد کار موزه شده اند و ما هر چه بتوانیم در این زمینه حمایت می‌کنیم. باید فرصت ایجاد کنیم تا آثار موجود در کشور در معرض دید مردم قرار گیرد و این کارها برای روشن گری لازم است چراکه وقتی ملت نقش خود را در تمدن پیدا می‌کند به آن افتخار خواهد کرد.

جهانگیری همچنین عنوان کرد:‌ از سیاست های اصلی ما برای اشتغال و دیپلماسی فرهنگی توسعه گردشگری است. در روزهای اخیر در یونسکو، یزد به عنوان اثری جهانی به ثبت رسید که برای ایران این اولین بار بود که یک شهر زنده به عنوان اثر جهانی ثبت شد. از دلایل آن می‌توان به وجود بادگیرها، ‌ قنات‌ها و معماری خشتی و حضور همزمان سه دین اسلام، ‌ زرتشت و یهودیت در این شهر اشاره کرد. باید از سازمان میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه به خاطر این کار تشکر کنیم و به مردم ایران و به خصوص یزد تبریک بگوییم. این شهر می‌تواند مرکز و مقصد میلیون‌ها گردشگر باشد که البته باید زیربناهای مختلف را برای آن ایجاد کنیم.

جهانگیری همچنین اظهار کرد: اولویت اول کشور ما امروز بدون تردید مسئله اقتصاد است. ما با چالش‌های متعددی اعم از بیکاری، معیشت مردم و قدرت اقتصادی کشور روبرو هستیم که قدرت اقتصادی کشور باید توسعه پیدا کند و اقتصادمان آنقدر باید بزرگ شود که به راحتی سالانه قادر به ایجاد یک میلیون شغل باشیم و نیاز داریم رشد اقتصادی بالا به طور مستمر وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد:‌ من امروز خبری درباره صادرات ویتنام شنیده‌ام و با خود گفتم این کشور چه داستان‌هایی برایش گفته می‌شد و بعد از جنگ چقدر ویران شده اما امروز توانسته بیش از 150 میلیارد  دلار صادرات داشته باشد اما ایران که از دهه 40 وارد صنعت اقتصاد صنعتی شد باز هم می بینیم که بخش عمده صادراتش کالاهای نفتی است.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان گفت:‌ همه این اتفاقات در شرایطی است که ایران می‌تواند کشور بزرگی باشد و ما باید خود را مورد سوال قرار دهیم که چرا نمی شود. همه ما باید از اینکه مردم در زندگی اقتصادی رنج می‌کشند رنج ببریم و از اینکه خانواده‌ای با مشکل بیکاری فرزندانش روبرو است رنج بکشیم. این افتخار نیست که با یک ماده قانونی برای کسی که می‌تواند شغلی ایجاد کند مشکل ایجاد کنیم.

29217

 

 

کد خبر 686114

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بي نام ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    18 1
    تعجب نداره كلاًاين عده هميشه مخالفن خودشونم دليلشو نميونن فقط مخالفن
    • بی نام IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      1 0
      متحیر نباشید پیشرفت دکان اینان را میبندد
  • یه جوون A1 ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    1 23
    آقای جهانگیری این چه فرافکنی ای هست که شما انجام میدین؟ حرف بیان شده اینه که با چه منطقی فاز 11 که مشترک بین ایران و قطر هست به توتالی داه شده که 16 17 سال پیش این واگذاری انجام شد اما توتال سال 87 یکطرفه قرار داد رو نقض کرد و البته همین توتال با قطر هم قرارداد داره و آمار برداشت از این فاز نشون میده قطر به کمک همین توتال به شدت از ایران در برداشت جلو هست و این موضوع احتمال در اختیار قرار دادن اطلاعات میدان در قسمت ایرانی به قطر توسط توتال و کمک به برداشت بیشتر قطر با استفاده از این اطلاعات رو قویتر کرده..... چرا متن قرار داد منتشر نمیشود؟
    • بی نام A1 ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      2 0
      سلام یه جوون. متن قرارداد به کی منتشر بشود ؟ همه ی این دست و پا زدنها این است که دولت تصمیم گرفته اگر خدا به خواهد دیگر برای عقد قراردادها به هیچ دلالی پول ندهد . مثلاً با یک نهادی که شغل ووظیفه آنها چیز دیگری هست قرارداد ستاره خلیج فارس را نبندد و انها هم بروند با چینیها قرارداد به بندند و نصف بودجه را هم بخورند.
    • محمد IR ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      1 0
      دوست عزيز همون 16 17 سال پيش كه ميگي توتال قرارداد feed كه مطالعات ميدان بوده رو انجام داد و كارشو تموم كرد و ديگه باتوجه به وضعيت بد قرارداد براي توسعه مخزن نخواست كاركنه كه اين دومقوله دو قرارداد جدا هست و مناقصه فيد خا و توسعه و ساخت دو مقوله جدا هست. اين مخزن نياز به بالاترين فناوري كه ساخت سكوهاي تقويت فشار دريايي هست داره و جز چندتا شركت توي دنيا كسي نميتونه كار رو انجام بده ديدين هم كه چندينساله كسي نتونست انجامش بده. كساني كه اعتراض ميكنن اين فاز بوده چرا توي اين چند سال اخير و دولت احمدي نژاد كه مناقصات ترك تشريفات بود و هبه ميشد به شركت هاتون نرفتيد انجامش بديد. جلو بودن قطر هم وجود ادمايي مثل شما توي اين مملكت هست. اگه هم خيلي علاقه مندي مصاحبه اقاي مشكين فام رو راجبه اين موضوع بخ
  • حسن IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    1 0
    چون سودی برای خودشون نداره.
  • بی نام A1 ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    2 0
    باید تحملشان کرد تا خدا فرجی حاصل کند. اینها دشمن شماره یک مردم ایرانند
  • بی نام A1 ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
    1 0
    کاهش سود باید اول از سپرده های با ارقام بالا مثلا ۵۰۰ میلیون شروع بشه تا فشاری به طبقات متوسط و ضعیف که اندک سپرده ای برای اجاره و یا درمان بیماریشون در بانک دارن نیاد.
  • بینام ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
    0 0
    یعنی جناب یه جوون واقعا فکر میکنید کارشناسان دولتی در حد من و شما شعورشون به این موضوع نمیرسید!! شما رو به خدا نشیم کارشناس این مملکت ۸۰ میلیون کارشناس و سیاستمدار داره یالعجب

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین