واحدمرکزی خبر نوشت: مقامات افغان اعلام کردند دو نفر در حمله به سفارت عراق در کابل که گروه (تکفیری-صهیونیستی) داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت، کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل، تحلیلگران این حمله را به عنوان انتقام شکست این گروه در عراق توصیف کرده اند. روز دوشنبه، یک بمب گذار انتحاری مواد منفجره همراه خود را مقابل سفارت منفجر و امکان آن را فراهم کرد که دست کم سه مهاجم دیگر وارد این ساختمان شوند که این به چندین ساعت تبادل آتش منجر شد. مقامات افغان در ابتدا اعلام کردند هیچکس در این حمله کشته نشده است ولی وزارت کشور بعدا تایید کرد دو نفر -- یک زن و یک نگهبان -- جان باخته و دو مامور پلیس زخمی شده اند.

نجیب دانش، سخنگوی وزات کشور افغانستان، اعلام کرد همه کارکنان سفارت از جمله کاردار عراق «سالم» هستند. کارشناسان امنیتی این حمله را هشداری به عراق پس از بیرون راندن داعش از موصل، خوانده و اعلام کرده اند این می تواند نشان دهنده یک ارتباط عملیاتی فزاینده بین این گروه افراط گرا و شاخه افغان آن یعنی «دولت اسلامی-ولایت خراسان» باشد.

براساس بیانیه خبرگزاری «اعماق» وابسته به داعش، این گروه مسئولیت حمله کابل را برعهده گرفت. داعش اعلام کرد دو تن از اعضای این گروه با حمله به سفارت، دست کم 27 نگهبان و دیگر کارکنان سفارت را کشتند. این گروه به اغراق در آمار میزان تلفات حملاتش، شهرت دارد.

داعش در حال گسترش جای پای خود در شرق افغانستان بوده و به تازگی مسئولیت چندین حمله ویرانگر را در کابل برعهده گرفته است.

با این حال، کارشناسان پیش از این، این پرسش را مطرح کرده اند که آیا روابط مستقیمی بین شاخه داعش در افغانستان و مرکز فرماندهی این گروه وجود دارد یا خیر. جاوید کوهستانی، تحلیلگر امنیتی مستقر در کابل، اعلام کرد: «(حمله روز دوشنبه) ثابت می کند که تهدید داعش در افغانستان واقعی است». وی افزود این گروه می تواند به حمله به مراکز دیپلماتیک در پایتخت افغانستان ادامه دهد.

کوهستانی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «داعش و طرفدارانش به منظور گرفتن انتقام شکست خود در عراق، به سفارت عراق در کابل حمله کردند. این برای آنها آسان است که مجددا حملات بیشتری علیه اهداف نرم در افغانستان انجام دهند».

یک منبع امنیتی، که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد داعش می تواند خطرناک تر از طالبان در افغانستان باشد. وی گفت برخلاف طالبان که دوستان و دشمنانی در جامعه بین المللی دارد، داعش همه را دشمن خود قلمداد می کند و به حمله به اهداف نرم ادامه خواهد داد.

4949

کد خبر 692915

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین