سمیه فتحی: قانون هدفمند کردن یارانه ها قرار است در نیمه دوم سال اجرا شود در این بین هنوز قیمت حامل های انرژی که اصلی ترین مساله پیش روی اجرای این قانون است مشخص نیست. متولیان امر هم هنوز در حال بررسی هستند و مسوولی نیست که بگوید سرنوشت سناریوها قیمتی چه شده است. در حالی که تمامی مدیران صنایع منتظرند تا قیمت های و جزئیات دقیق طرح مشخص شود اما محمد رجایی مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان دیدگاه متفاوتی دارد و معتقد است با افزایش تولید و تقویت فولاد اقتصاد کشور هم رشد خواهد کرد و چندان نباید نگران تبعات هدفمند کردن یارانه ها بود. این گفت وگو کوتاه را با وی می خوانید:
با توجه اینکه در چند سال اخیر بخش فولاد با چالش های متعددی مواجه شده است و حتی در مقطعی با خطر ورشکستگی مواجه شد در شرایط فعلی در با چه مسائلی مواجه است با توجه اینکه قرار است در نیمه دوم امسال هدفمندی کردن یارانه ها اجرا شود در این بین فولاد مبارکه اصفهان چه تمهیداتی را اندیشیده است؟
دیگر تمامی مسائل و مشکلات برای بخش فولاد عادی شده است. در حال حاضر با توجه به برنامه هایی که داریم درحال فعالیت هستیم. سعی کرده ایم نسبت به سال گذشته تولید را افزایش دهیم. تمهیداتی که هر سال در نظر می گیریم باعث شد با رشد هم مواجه شویم سال گذشته به آنچه پیش بینی کرده بودیم در تولید در کاخانه فولاد مبارکه رسیده ایم. امسال نیز همین روند را در پیش گرفته ایم و تاکنون که با مشکلی مواجه نبوده ایم. در خصوص هدفمند کردن نیز باید بگویم هنوز دولت درخصوص سناریوهای قیمتی ارقامی را مشخص نکرده است که بخواهیم برمبنای آن بگوییم چه اتفاقی می افتد. در انتظار هستیم تا قیمت ها به ویژه در بخش انرژی مشخص شود تا بر مبنای آن بتوان برنامه ریزی کرد. اینکه هدفمند کردن یارانه ها باید اجرا شود دیگر شکی نیست چراکه برنامه ای در جهت مبارزه با مصرف گرایی و رشد بخش های تولیدی است. به نظرم هم می تواند سودمند باشد. صنعت فولاد ایران به سرعت در حال طی مسیر خصوصی سازی است.
با توجه اینکه گفته می شود با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها صنایع انرژی بر با چالش مواجه می شود و فولاد جزو این صنایع است. آیا بررسی کرده اید این هزینه ها بر کارخانه ای مانند فولاد مبارکه اصفهان چه میزان است؟
اجرای این قانون بطور طبیعی تاثیرات خاص خود را دارد و بر روی تمامی بخش های اقتصاد کشور تاثیر گذار است. بخش فولاد هم استثنا نیست با توجه به مصرف انرژی بالا در تولید فولاد طبعا هزینه های تولید هم افزایش می یابد. در شرایط فعلی نیز این هزینه ها در حال افزایش است با این حال رو به رشد هستیم. بررسی های لازم را انجام داده ایم و برنامه هایی هم در این زمینه داریم . اما باید قیمت دقیق انرژی پس از حذف یارانه مشخص شود تا بگوییم با خطر جدی مواجه هستیم یا خیر. فعلا در جهت افزایش تولید در حال حرکت هستیم و برنامه در جهت رشد تولید است. تاکید دارم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را به نفع صنعت کشور است . اگر این قانون در اجرا موفق باشد سود آن نصیب صنایع می شود که فولاد نیز منفعت لازم را خواهد برد.
ظرفیت تولید فولاد کشور و به نسبت آن در فولاد مبارکه اصفهان چه میزان است در چند سال اخیر اختلاف نظرهایی در این زمینه دیده می شود تا چه میزان در این زمینه توانسته ایم با توجه به بحرانهای جهانی در بخش فولاد حرکت کنیم؟
در خصوص تولید مبارکه اصفهان می توانم بگویم این روند رو به رشد است. در سال گذشته برنامه ریزی کرده بودیم تا بیش از 4 میلیون تن تولید داشته باشیم که این اتفاق هم افتاد و 4 میلیون و 9 هزار تن فولاد تولید شد. برای امسال نیز برنامه ریزی کرده ایم تا 5 میلیون و 30 هزار تن تولید داشته باشیم. در ماههای اخیر روند عادی بوده و عمدتا با توجه به برنامه ها و اقداماتی که انجام داده ایم روند رو به رشدی را طی کرده ایم تا اینکه در آینده چه اتفاقی بیفتد. تصورم این است امسال نیز برنامه پیش بینی شده نیز محقق شود. هرچند هدفمند کردن یارانه هاطبعا تاثیراتی را بهمراه دارد. اما باید در جهت رشد و شکوفایی این صنعت حرکت کنیم چراکه صنعت فولاد در تولید ثروت ملی نقش قابل توجهی دارد.
با توجه اینکه معتقدید بخش فولاد رو به رشد در زمینه افزایش تولید آیا تنها هدف بازارهای داخلی است. چه برنامه ای در این زمینه در برنامه دارید؟
معتقدم تنها نباید به بازار داخلی توجه کرد باید هدف افزایش صادرات باشد به همین منظور افزایش تولید را هدف قرارد داده ایم در شرایطی که همه تاثیرات هدفمند کردن یارانه ها را ارزیابی می کنند سود خواهند یا زیان. ما به افزایش تولید فکر می کنیم. باید تولیدات را تا آنجا که می توانیم افزایش دهیم. در این بین باید صنعت فولاد حمایت شود تا سبب رشد و تقویت این بخش شود.
نظر شما