اینکه بشر پس از سال ها جنگ و خونریزی و خشونت به اینجا رسیده که برای توسعه فرهنگ، علم و آموزش که اهداف یونسکو است تلاش کند، مایه خوشحالی است.
تا قبل از اختراع خط، تمدن های مختلف برای حفظ و حراست میراث مستندشان تلاش های زیادی انجام دادند و در جایی مانند بین النهرین بود که پایه های کتاب، کتابت و کتابخوانی گذاشته شد. با این وجود متاسفانه باید بگوییم که میراث مستند بشری در خطر از بین رفتن قرار گرفته است.
در خوشبینانه ترین حالت و در صورت نگهداری مناسب از میراث مستند، تنها چند صد سال می توان به ماندگاری این میراث امیدوار بود. در مورد میراث دیجیتال که بین ۱۰ تا ۱۵ سال می تواند از میراث مستند نگهداری کند برعکس آنچه مردم فکر می کنند، هرچه بیشتر به سمت نگهداری های دیجیتال از این میراث حرکت کنیم آسیب پذیری آنها بیشتر می شود.
برای بهبود وضعیت و صیانت بهتر از حافظه جهانی باید در نگاه مردم به میراث مستند، تغییر ایجاد شود. این مسئله اگرچه دشوار است اما با همکاری و تعامل جهانی میان کشورهای مختلف، امکانپذیر است. لزوم همکاری بیشتر کشورهای منطقه برای حفاظت از میراث مستند در این منطقه ضروری است.
از کشورهای عضو می خواهم تا نسخه های دیجیتال اسنادشان را با هم مبادله کنند و در چارچوب برنامه بازسازی و به اشتراک گذاری، نسخه فاکسیمیله و کپی میراث مستند را میان همدیگر مبادله کنند.
حفظ مستندات یک وظیفه دینی و اخلاقی است.
کد خبر 704013
نظر شما