ایسنا نوشت:
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم با بیان اینکه عامل بیماری تب مالت (بروسلا) از طریق شیر، دوغ و لبنیات غیرپاستوریزه منتقل میشود، گفت: این بیماری در اقصی نقاط کشور به ویژه ساوه، ورامین، اطراف تهران، سواحل دریای خزر نظیر استان مازندران به ویژه در کلاردشت گزارش شده است.
دکتر علی مردانی دبیر سمینار بروسلوز و رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به شروع فصل گرما و مسافرتهای تابستانی به ویژه به مناطق شمالی کشور در ادامه از هموطنان خواست از مصرف بستنیهای سنتی و غیر پاستوریزه (راه انتقال بروسلوز) خودداری کنند و افزود: اردیبهشت ماه آغاز فصل زاد و ولد دامها است با شروع شیردهی گاو و گوسفندها، بروز تب مالت آغاز میشود بنابر گزارشهای ارایه شده در سالهای اخیر شیوع تب مالت در کشور افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش سال پیش وزارت بهداشت شیوع تب مالت 23 در یکصد هزار نفر جمعیت بوده است، گفت: این صرفا شامل موارد گزارش شده از مراکز بهداشتی درمانی بخش دولتی است و بخش خصوصی را شامل نمیشود.
دبیر سمینار بروسلوز با تاکید براینکه برای دستیابی به آمار واقعی مبتلایان به این بیماری همکاری بخش خصوصی برای گزارش موارد شناسایی شده الزامی است، گفت: راه انتقال تب مالت (بروسلوز) استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه و گوشتهای خوب پخته نشده است. دکتر مردانی با بیان اینکه مسافران به مناطق روستایی باید شیر را پیش از مصرف به خوبی بجوشانند، گفت: چنانچه سرشیر از شیر جوشیده تهیه شده باشد نمیتواند عاملی برای انتقال عامل تب مالت (بروسلا) به شمار آید.
وی در پایان به هموطنان توصیه کرد که در فصل تابستان از پاستوریزه بودن محصولات لبنی اطمینان حاصل و از خرید بستنی از دستفروشان و دوره گردان جدا خودداری کنند.
نظر شما