۰ نفر
۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۱:۳۲

کره‌شمالی بی‌توجه به تهدیدهای آمریکا بازی هسته‌ای خود را از سر گرفت.

 معادلات میان پیونگ یانگ و سازمان ملل بیش از آنکه به مصالحه و مذاکره نزدیک شود در حال فاصله‌گیری از هم و تبدیل شدن به نوعی زد و خورد دیپلماتیک است. یک ماه پیش بود که کره‌شمالی موشک خود را به فضا پرتاب کرد. چند ساعت پس از تخلف این کشور آسیایی بود که نمایندگان شورای امنیت در جلسه‌ای فوری تنها توانستند این اقدام را محکوم کنند.

روزهای بعد از این حادثه اما با تصویب قطعنامه‌ای دال بر افزایش تحریم‌ها علیه کره‌شمالی همراه بود. حالا سازمان ملل همه آنچه را که در چنته داشت روی میز ریخته است. توپ اما در زمین کره‌شمالی است و این کشور هم به راحتی فعالیت‌های هسته‌ای خود را طبق هشدارهای از پیش اعلام شده از سر می‌گیرد. متخصصان هسته‌ای کره‌شمالی برداشت پلوتونیوم مورد استفاده در ساخت تسلیحات هسته‌ای را از تأسیسات هسته‌ای خود آغاز کرده‌اند. حالا دیگر می‌توان ادعا کرد که جامعه جهانی در بن‌بست کامل با کره شمالی قرار گرفته‌است.

سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور کمونیستی ضمن اعلام این خبر به خبرنگاران گفت: ‌این اقدام در جهت تقویت بازدارندگی هسته‌ای برای دفاع از خود در برابر تهدیدهای نظامی روزافزون از سوی دشمن صورت می‌گیرد.

پیونگ یانگ مهره‌های خود را به گونه‌ای حرکت می‌دهد که حاکی از به بن‌بست خوردن مذاکرات شش جانبه است. مذاکراتی که به دنبال آزمایش بمب هسته‌ای کره‌شمالی در سال 2006 میلادی آغاز شد. یک سال پس از آغاز این مذاکرات فشرده بود که کره‌شمالی قبول کرد در ازای دریافت مشوق‌های سیاسی و اقتصادی برنامه‌های هسته‌ای خود را رها کرده و به عضو تابعی از جامعه جهانی تبدیل شود.

از شش ماه پیش تاکنون اما مذاکرات شش جانبه در حالت تعلیق کامل قرار دارد. 24 ساعت پیش هم پیونگ یانگ پس از آغاز رسمی دور جدید تحریم‌ها علیه خود اعلام کرد که کل بازی را بر هم خواهد ریخت. ناظران بین‌المللی پس از تصویب این قطعنامه در شورای امنیت توسط پیونگ یانگ اخراج شدند.

بهانه همه این حرکت‌ها هم آزمایش موشکی پنجم آوریل بود. آزمایشی که کره‌شمالی می‌گوید موشک آن تنها حامل یک ماهواره بوده است و آمریکایی‌ها سرسختانه ادعا می‌کنند که آزمایش نوعی موشک دوربرد بوده است.

در این میانه روسیه بیش از سایر کشورهای حاضر در مذاکرات شش جانبه به دنبال تعامل با پیونگ یانگ است. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور در تازه‌ترین اظهارات، مخالفت خود را با اعمال تحریم‌های جدید علیه پیونگ یانگ اعلام کرد. لاوروف در ادامه خواهان از سرگیری مذاکرات شش جانبه برای حل اختلاف‌های موجود شد. لاوروف در مصاحبه‌ای مشترک با حضور همتای کره‌جنوبی خود گفت: می‌دانید که تحریم‌ها بیش از این سازنده نیستند.

همزمان با این اظهارات اما در نیویورک جریان دیگری شکل گرفت. کمیته تحریم شورای امنیت یا تحریم سه شرکت بزرگ از کره شمالی در واکنش به پرتاب موشکی این کشور موافقت کرد. این حرکت بدین معناست که کشورهایی که با این شرکت‌ها تعامل داشتند باید دارایی‌های این سه شرکت را مسدود کنند.

وزیر امور خارجه روسیه پیش از سئول در قالب سفری دو روزه به پیونگ یانگ رفته بود تا کره‌ای‌ها را از رویارویی با سازمان ملل بازدارد که در این کار موفق نشد. لاوروف بدون دیدار مستقیم با کیم جونگ ایل نامه رئیس‌جمهوری روسیه را به نمایندگان رهبر کره‌شمالی تحویل داد.

به گزارش منابع موثق دور جدید تحریم‌ها شامل برخی تکنولوژی‌های جدید مرتبط با برنامه‌های موشک‌های بالستیک است. ایالات متحده ضمن استقبال از دور جدید تحریم‌ها علیه پیونگ یانگ آن را اقدامی شجاعانه خواند. پس از واشنگتن، مقام‌های توکیو هم خواهان سخت‌گیری سازمان ملل برای اعمال جدی این تحریم‌ها شدند.

کد خبر 7126

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین