سارا معصومی
به گفته شاهدان عینی خانم کشته شده در این حادثه میان بارانی از گلوله قرار گرفت و در حالی که فریاد میکشید: شلیک نکنید. از چند جهت هدف حمله قرار گرفت. همزمان دولت عراق دو افسر ارتش را که به ادعای آمریکاییها در جریان این حمله قرار داشتند اما دولت را مطلع نکردهبودند، بازداشت کرد. نوری مالکی در بیانیهای که از سوی دفتر نخستوزیری منتشر و از طریق تلویزیون این کشور پخش شد، گفت: مقصران این جنایت باید در دادگاهی عراقی محاکمه شوند. در کوت اوضاع امنیتی بسیار وخیم گزارش شده است و ساکنان این منطقه با اعلام سه روز عزای عمومی از دولت خواستند تا هر چه سریعتر متهمان این حادثه را محاکمه کند. رئیس شورای استانی این منطقه در این خصوص گفت: آمریکاییها اثبات کردند که به تمام معنا اشغالگر هستند. آنها ادعا میکنند که برای کمک به ما و برقراری امنیت به عراق آمدهاند و این در حالیاست که شهروندان غیرنظامی ما را هدف گلوله قرار میدهند.
عراقیها در آماده باش کامل
حمله24 ساعت گذشته به کوت در حالی انجام گرفت که تنها چند روز از چندین بمبگذاری زنجیرهای در پایتخت میگذرد. ناآرامیهایی که برخلاف ادعای آمریکاییها دامنه آن هر روز در حال گسترش است. برهمین اساس و با بالاگرفتن انتقادهای داخلی از عدم موفقیت نیروهای امنیتی در مهار خطرهای موجود، وزارت کشور عراق از حالت آماده باش کامل در سرتاسر کشور بخصوص پایتخت و شهرهای زیارتی خبر داد. عبدالکریم خلف فرمانده عملیات وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: وزارت کشور نیروهایش را به حالت آماده باش درآورده و این نیروها در سراسر عراق مستقر هستند تا از هرگونه وقوع انفجار و حملات جلوگیری کنند. القاعده و حزب بعث مسئول انفجارهای اخیر در عراق هستند و ما تحقیقاتی را در این باره آغاز کردهایم. همزمان منابع عراقی وقوع موج جدید انفجارها در عراق را با هدف نابودی بهبود امنیت در این کشور پیشبینی کردهاند.
یکی از اعضای کمیته امنیت و دفاع در پارلمان نیز در این خصوص گفت: اطلاعات سازمانهای اطلاعاتی ما نشان میدهد که حزب بعث دوباره خود را احیاء کرده و با القاعده هماهنگ شده است. اما این تلاشها هرگز مانع پیشرفت روند سیاسی نخواهد شد.
موصل، قلب القائده
آمریکاییها قرار است طبق برنامه از پیش تعیین شده از خاک عراق خارج شوند. عقبنشینی پر دردسر که مدتها ثابت کردن زمان آن برای آمریکاییها وقت برد و البته در نهایت این دولت نوری مالکی بود که برگ برنده را در دست گرفت. براساس برنامههای از پیش اعلام شده سیام ژوئن که از راه برسد نخستین دور از عقبنشینی آغاز خواهد شد. حالا اما دولت عراق گمان میکند که بهتر است آمریکاییها در برخی مناطق عراق بهای ناامنی را که با حمله خود به بار آوردند پرداخت کنند. موصل اما نخستین منطقهای است که تأمین امنیت آن تا حدودی برای عراقیها به تنهایی سخت است. به موصل باید بخشهایی از بغداد را هم اضافه کرد. دولت عراق به راحتی اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی میتوانند از سایر مناطق حتی زودتر از زمان اعلام شده هم خارج شوند. اما در موصل اوضاع اندکی پیچیدهتر است. شاید به همین دلیل است که نمایندگانی از عراق و ایالات متحده میخواهند با دیدار با یکدیگر به توافقنامهای دست یابند که براساس آن سربازان آمریکایی در موصل برای مدت زمانی طولانیتر باقی بمانند. سخنگوی ارشد ارتش ایالات متحده در عراق هم در این خصوص گفت که موصل از جمله مناطقی است که شاید سربازان آمریکایی در آن پس از سیام ژوئن هم باقی بمانند. ژنرال دیوید پرکین در ادامه سخنانش در باب اهمیت موصل گفت: موصل قلب القاعده و زادگاه این گروه در عراق است. هنوز هم فعالیتهای این گروه در سرتاسر عراق از موصل هدایت و رهبری میشود. القاعده اگر میخواهد جنگ در عراق را به نفع خود به پایان ببرد باید بغداد را بگیرد و اگر تنها به دنبال بقا در این کشور است باید موصل را در دست داشته باشد.
به گفته این مقام آمریکایی سربازان این کشور در حال حاضر روند عقبنشینی خزنده از بسیاری از مناطق امن در عراق را آغاز کردهاند. این ژنرال در ادامه گفت: نمیخواهیم نتیجه بازی را در حالی که به برد نزدیک میشویم به رقیب واگذار کنیم. ما برای در آغوش کشیدن شکست تلاش نمیکنیم.
نظر شما