نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اعلام این که حاضر است 1000 اسیر فلسطینی را در مقابل شلیط آزاد کند، تاکید کرد که این رژیم هرگز هر بهایی را در مقابل آزادی شلیط نمیپردازد.
به گزارش ایسنابنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در سخنرانیای تلویزیونی تصریح کرد: دولت اسرائیل مصمم به پرداخت بهای سنگین برای آزادی گلعاد شلیط، سرباز اسیر شده اسرائیلی، است، اما نمیتوانیم بگوییم که حاضریم به هر بهایی او را آزاد کنیم.
نتانیاهو در خصوص آزادی یک هزار اسیر فلسطینی در ازای شلیط اعلام آمادگی کرد و در عین حال گفت: این مساله تصمیم پیچیدهای است. بسیاری از اسیران فلسطینی در گذشته آزاد شدهاند و به عملیات خونین علیه اسرائیلیها پیوستهاند و در آن عملیاتها مشارکت داشتهاند. ما تنها از نجات مردم صحبت نمیکنیم، بلکه از در معرض خطر قرار گرفتن آنها صحبت میکنیم. من شروط آزادی 1000 زندانی حماس را در مقابل آزادی گلعاد شلیط میپذیرم و آماده پرداخت این بها هستم.
وی تاکید کرد: دو شرط اصلی وجود دارد که بدون آن دو، هرگز تبادل اسرا صورت نخواهد گرفت. نخست این است که اجازه داده نشود خرابکاران خطرناک به کرانه باختری بازگردند و من پیشنهاد میکنم که آنها به نوار غزه و یا به عنوان مثال تونس تبعید شوند. دومین شرط این است که کسانی که دست به کشتارهای مهم زدهاند، هرگز آزاد نخواهند شد تا اینکه بار دیگر امکان حمله به اسرائیل را نداشته باشند. من به طور محرمانه و علنی و به هر نحوی برای آزادی شلیط تلاش میکنم اما در عین حال در راستای تامین امنیت اسرائیل نیز اقدام مینمایم و اصرار دارم که امنیت اسرائیل حفظ شود و تصمیمهای درست و در جهت منافع ملت گرفته شود. نباید آزادی خرابکاران زندگی دیگران در اسرائیل را تهدید کند.
نتانیاهو به وقایع مربوط به تبادل اسرا با جنبشهای مقاومت اشاره کرد و گفت: بر اساس آماری که داریم، اسیرانی که از سال 2004 آزاد شدهاند، بیش از 27 اسرائیلی را کشته و دهها تن را زخمی کردند. نتانیاهو با اشاره به اعتراضها علیه دولت از سوی خانواده شلیط و کسانی که با خانواده شلیط اعلام همبستگی کردهاند، گفت: مساله شلیط نباید تبدیل به یک مساله سیاسی شود. باید به جنبش حماس که "وحشیانه" عمل میکند اعتراض شود! صدها تن در روز پنجشنبه در تظاهراتی که از سوی خانواده گلعاد شلیط سازمان دهی شده بود، در راستای اعمال فشار بر دولت برای دستیابی به توافق بر سر آزادی وی، شرکت کردند. این در حالی است که صلاح البردویل، عضو رهبری سیاسی جنبش حماس، به خبرگزاری یونایتدپرس، گفت: این حق نتانیاهو نیست که شروط و یا معیارهای قبلی را برای آزادی اسیران ما مطرح کند. البردویل تاکید کرد: حماس هیچ اطلاعاتی درباره پیشنهاد جدید برای اتمام تبادل اسرا در اختیار ندارد.
وی خاطر نشان کرد: جنبش حماس از طریق میانجی آلمانی به توافقهای مشخصی رسید، اما نتانیاهو از این توافقها درآخرین لحظه عقب نشینی کرد و اگر که پیشنهادات جدیدی در حال حاضر مطرح است، ما باید آنها را بررسی کنیم و بعد نظر خود را اعلام کنیم.
این عضو حماس عنوان داشت: حماس به خوبی اهمیت آزادی اسیران را میداند و به نوع آزادی این اسیران بیش از تعداد اسیرانی که آزاد خواهند شد توجه دارد. ما به دنبال تعداد اسیران نیستیم، بلکه تنها به نحوه آزادی اسیران فکر میکنیم.
وی شروط نتانیاهو مبنی بر عدم آزادی کسانی که به زعم نتانیاهو "تروریستهای بزرگ" هستند را رد کرد و گفت: آنها اسیران آزادی، قهرمانان ما و تاج سر ما هستند و هرگز آنها را نباید قاتل قلمداد کرد.
سامی ابوزهری، یکی از رهبران جنبش حماس نیز در واکنش به اظهارات نتانیاهو گفت: او تلاش کرد که عدم موافقت خود را با تبادل اسرا با میانجیگری آلمان توجیه کند. دولت اشغالگر مسئول مانع تراشی در تلاشهای آلمان است.
ابوزهری گفت: هیچ گونه مساله جدی و جدیدی در موضع نتانیاهو مشاهده نشد و این سخنرانی تنها برای راضی ساختن مردم اسرائیل بود.
فوزی برهوم، سخنگوی حماس نیز به خبرگزاری فرانسه گفت: ما در خصوص تبادل اسرا به هیچ گونه پیشنهاد جدیدی دست نیافتیم. ما مانعی در ازسرگیری مذاکرات غیر مستقیم در خصوص تبادل اسرا از نقطهای که مذاکرات پایان یافته، نداریم، اما نتانیاهو سعی دارد که مذاکرات را با مشکل روبرو سازد.
محمود الزهار، عضو دفتر سیاسی حماس نیز به شبکه الجزیره گفت: مذاکرات درباره تبادل اسرا که در 120 دور با میانجیگریهای مختلف صورت گرفت، به علت کارشکنیهای دولت نتانیاهو و مانعتراشیها و نقض توافقها، متوقف شد.
الزهار گفت: توافقی که کرده بودیم، مربوط به آزادی 1000 اسیر فلسطینی از جمله 450 تن از مهمترین اسیران بود، در حالی که دولت نتانیاهو از لیستی که ما ارائه کرده بودیم و دولت قبلی اسراییل با آن موافقت کرده بود، عقبنشینی کرد.
نوام شلیط، پدر گلعاد شلیط نیز در واکنش به اظهارات نتانیاهو گفت: نتانیاهو باید تصمیمات سخت و ضروری را برای آزاد سازی شلیط بگیرد. وی خاطر نشان کرد: من از نتانیاهو میخواهم که به حرف مردم اسرائیل که در برگزاری تظاهرات با ما همگام شدهاند گوش کند و قبل از اینکه فرصت از بین برود، تصمیمی را در خصوص آزادی شلیط بگیرد. از سوی دیگر، روزنامه القبس - چاپ کویت - نوشت: بنیامین نتانیاهو، از محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، برای سفر به بیت المقدس دعوت کرده است. نتانیاهو در پایان نشست خود با جورج میچل، فرستاده ویژه آمریکا گفته بود: من نیز آماده سفر به رام الله برای انجام مذاکرات با محمود عباس هستم.
نظر شما