۰ نفر
۸ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۰

اسماعیل بشری

پیونگ یانگ پس از پرتاب ماهواره به فضا با واکنش سازمان ملل مواجه شد، اما حمایت‌های چین و روسیه از کره‌شمالی باعث شد شورای امنیت سازمان ملل نتواند قطعنامه‌ای شدید‌تر از قطعنامه 1718 صادر کند و در نهایت شورای امنیت تنها بیانیه‌ای صادر کرد که الزام‌آور نبود و ضمن تقبیح اقدام کره‌شمالی خواستار استمرار تحریم‌ها شده بود. با این حال پس از صدور بیانیه هم کره شمالی واکنش نشان داد و ابتدا بازرسان آژانس را از نیروگاه یونگ باین اخراج کرد و سپس اعلام کرد که فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر می‌گیرد و اکنون نیز اخباری مبنی بر تلاش پیونگ یانگ برای فرآوری پلوتنیوم منتشر شده است.

نگاهی به آنچه در گذشته رخ داده است نشان می‌دهد که کره‌شمالی تهدیدهای خود را شدیدتر می‌کند ولی پس از دریافت پیشنهادات امتیاز‌آمیزی مجدداً به مسیر گفت‌وگو باز می‌گردد. در حال حاضر نیز غرب به ویژه آمریکا بسیار تمایل دارد گفت‌وگوها با کره شمالی مجدداً از سر گرفته شود. لذا بنظر می‌رسد آغاز به‌کار مجدد فعالیت‌های هسته‌ای کره‌شمالی چندان ادامه نداشته باشد.

نکته حائز اهمیت دیگر در فعالیت‌های نظامی کره‌شمالی وضعیت وخیم اقتصادی و سیاسی این کشور است کره شمالی طی سال‌های اخیر به‌شدت با بحران غذایی مواجه بوده است به‌طوری که برخی کارشناسان پیش‌بینی قیام مردمی و سقوط دولت پیونگ یانگ و یا تسلط کره جنوبی بر این کشور را داشتند لذا به نظر می‌رسد کره‌شمالی با تند کردن آهنگ تحرکات نظامی خود درصدد پنهان کردن مشکلات داخلی نیز باشد.

کارشناس امور شبه جزیره کره

کد خبر 7250

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین