«خبرجنوب» نوشت: معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: طبق آخرین آمار درآمد سرانه مردم فارس حدود 3 میلیون تومان کمتر از میانگین درآمد مردم کشور است.

عبدالحميد سنگي اظهارداشت: بر اساس آخرين نتايج طرح هزينه درآمد خانوارهاي شهري و روستايي ميانگين درآمد سرانه هر يك از مردم فارس 11 ميليون و 922 هزار تومان است اين در حالي است كه ميانگين اين رقم در كشور 14 ميليون و 754 هزار تومان است.
وي با بيان اينكه معاونت آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي استان ها به نمايندگي از مركز آمار ايران متولي طرحهاي آماري در هر استان است، افزود: آمارگيري طرح هزينه درآمد خانوارهاي كشور بر اساس استانداردهاي حساب هاي اقتصادي رسمي و به صورت نمونه گيري انجام ميشود و كاربرد ديگر آن براي محاسبه ضريب جیني و تعيين نابرابری در توزيع درآمد و ثروت است.
سنگي با بيان اين كه معاونت آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي فارس سالانه 70 طرح آمارگيري را در سطح استان انجام ميدهد، افزود: هزينه اين طرح ها سالانه بالغ بر يك ميليارد تومان است كه عمده آن صرف پرداخت حقوق و هزينه هاي آمارگيران مي شود.
وي گفت: البته طرحهاي سرشماري فراگير و بزرگ به تنهايي هزينه زيادي را نياز دارد به گونه اي كه سرشماري نفوس و مسكن سال 95 هزينه 5/5 ميليارد توماني به دنبال داشت، اين در حالي است كه طرح هاي سرشماري ديگر به دليل اجرا به صورت نمونه گيري هزينههاي كمتري دارد و عملاً سالانه يك ميليارد تومان خرج اجراي 70 طرح آمارگيري نمونه اي در فارس مي شود.
معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي فارس با بيان اين كه تعيين نرخ تورم و نرخ بيكاري فصلي از طريق آمارهاي اين معاونت احصا ميشود، افزود: نتايج آمارگيري پس از اتمام هر طرح در هر استان به مركز آمار ايران ارسال ميشود كه پس از مطابقت آن با ساير آمارها براي تعيين صحت و سقم نتايج در قالب ميانگين نرخ بيكاري و يا تورم استاني و كشوري اطلاع رساني مي شود.
وي با بيان اين كه هم اكنون طرح آمارگيري از كارگاه هاي صنعتي با 10 كارگر و بيشتر در حال اجرا است افزود: اين طرح كه از 11 مهر ماه شروع شده و تا دهم دي ماه ادامه دارد، هزار و 131 كارگاه صنعتي بالاي 10 كارگر مورد آمارگيري از لحاظ اطلاعات شاغلين، هزينه، درآمد، توليدات، ميزان سرمايه گذاري و ... قرار مي گيرد.
سنگي همچنين از اتمام طرح آمارگيري از معادن استان كه از 27 ارديبهشت ماه آغاز و تا 31 مهرماه ادامه داشت خبر داد و گفت: در اين طرح آمار 330 معدن فعال در فارس احصا و به مركز آمار ايران ارسال شد.
وي همچنين به آغاز طرح جامع بازرگاني در فارس و يا در اصطلاح كارگاههاي 10گانه حساب ملي اشاره كرد و گفت: اين طرح از 15 آبان ماه آغاز شده و تا يك ماه ادامه دارد، در اين طرح اقامتگاههاي عمومي شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمانسرا، زائرسرا، كمپها، میهمانپذيرها، خوابگاهها و ... به همراه آمار فعالان واحدهاي سمعي و بصري (توليد فيلم سينمايي، ويديويي، ضبط صدا و ...)، فعاليتهاي حقوقي و حسابداري، فعاليت هاي دفاتر مركزي، مشاوره اي، توليدي، ساختماني، كشت و صنعت، فعاليت هاي معماري مهندسي، فعاليت اجارهداري منزل و وسايل نقليه موتوري، فعاليت استخدام و كاريابي، فعاليت اداره پشتيباني كسب و كار همچون دفاتر پليس +10 و خدمات ارتباطي، فعاليت تعمير رايانه و كالاهاي شخصي و خانگي و ساير فعاليت هاي حرفهاي، علمي و فني همچون عكاسي، نقشهكشي، طراحي جواهرات و مبلمان مورد آمارگيري
قرار مي گيرد.
معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي فارس ادامه داد: در اين طرح 43 آمارگير از 2494 كارگاه به جمع آوري اطلاعات در چارچوب حساب هاي ملي مي پردازند.
سنگي گفت: از ديگر طرحهاي آماري اجرا شده در فارس ميتوان به طرح كارگاههاي ICT به سفارش وزارت ارتباطات اشاره كرد كه با هدف گردآوري شاخص هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات از 28 مرداد آغاز شد و تا 28 شهريورماه ادامه داشت.
وي با بيان اين كه تمامي اين طرحها با استفاده از 150 آمارگير و بازبين طرف قرارداد مركز آمار اجرا ميشود افزود: هيچ يك از اين افراد استخدامي نيستند و تمامي آن ها به صورت روزمزد و براساس طرح اجرايي با ما همكاري مي كنند.
وي با بيان اين كه مركز آمار ايران هدف گذر از اين طرحها را دارد افزود: اين طرحها هزينه زيادي را تحميل مي كند ضمن آن كه وقتگير است بنابراين مركز آمار ايران چند وقتي است طرح 8 ساله ثبتي مبنا را در دستور كار قرار داده و مقرر شده دستگاه ها اطلاعات خود را به روز وارد سامانه كرده تا در هر لحظه بتوان به اطلاعات به روز دست پيدا كرد.
سنگي اظهار اميدواري كرد با اجراي طرح ثبتي مبنا، ديگر نيازي به اجراي طرح هاي آماري پراكنده و متعدد نباشد.

 

46

کد خبر 725321

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار