همایش میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان با تصویب چند مصوبه برای ادامه این همایش و روابط فرهنگی به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرآنلاین، همایش میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان که روز شنبه با حضور مسئولان، محققان و کارشناسان فرهنگی دو کشور ایران و افغانستان در کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، مصوباتی را به دنبال داشت که​ می​تواند نوید بخش آینده​ای روشن برای هر دو کشور در زمنیه تبادلات فرهنگی باشد.

این مصوبات که در قالب بیانیه​ای به اطلاع دولت​های ایران و افغانستان می​رسد، توسط کمیته​ای منتخب از شرکت کنندگان ایرانی و افغان تهیه شده است.

اعضای کمیته تخصصی همایش میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان با اعلام این نکته که اندیشمندان و محققان دو کشور با میراثی مشترک و فرهنگی همسان به دلیل رخدادهای تاریخی دهه‌های اخیر فرصت تبادلات علمی و تعاطی اندیشه​ها را از دست داده​اند، پیشنهاد کردند سازمان‌ها و مراکز فرهنگی علمی دو کشور با پذیرش مسئولیت برگزاری ادواری این نشست‌ها، تمهیداتی را به کار گیرند که حداقل سالانه دو نشست به ترتیب در پایتخت​های دو کشور برگزار شود.

یکی دیگر از مصوبات این همایش ایجاد دبیرخانه دائمی برای همایش بود. اعضای کمیته تخصصی همایش اعلام کردند به دلیل ضرورت ساماندهی ارتباط و تعامل میان محققان و فرهیختگان دو کشور و استقرار دبیرخانه دائمی این نشست، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران و وزارت اطلاعات و فرهنگ دولت اسلامی افغانستان و آکادمی علوم جمهوری اسلامی افغانستان، مسئولیت پیگیری و ایجاد دبیرخانه «احیای میراث مکتوب مشترک» را عهده‌دار شوند.

ایجاد مرکز مطالعات مشترک ایران و افغانستان نیز از دیگر مصوبات این همایش بود. اعضای کمیته تخصصی همایش میرات مکتوب و مشترک ایران و افغانستان اعلام کردند: «مشارکت‌کنندگان در این نشست انتظار دارند مراجع تصمیم‌گیری در حوزه فرهنگ دو کشور با جدیت و در اسرع وقت نسبت به ایجاد مرکز مطالعات مشترک ایران و افغانستان با مرکزیت دو شهر تهران و کابل در هر کشور اقدام و اهداف و ماموریت‌های آن برای بازشناسی حوزه های مشترک تاریخی و فرهنگی دو‌جانبه تعیین کنند.

کد خبر 73290

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین