یک کارشناس اقتصادی گفت:« آنچه باعث نگرانی مردم درباره افزایش قیمت بنزین شده،این است که افزایش های قبلی تاثیری بر زندگی مردم نگذاشت.»

هادی حق شناس در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به نرخ تورم تک رقمی ،اظهارداشت:«واقعیت این است، که در شروع به کار دولت یازدهم افزایش قیمت بنزین اثر ناچیزی بر نرخ تورم گذاشت،اما باید توجه داشت که تورم نقطه به نقطه در شروع به کار این دولت یعنی شهریور 92 به میزان 47 درصد بود که این رقم در ابتدای دولت دوازدهم تک رقمی شد.»

وی افزود:«مقایسه این دو رقم نشان می دهد که  سرعت رشد قیمت ها کاهش یافته است و البته به این معنا نیست که گرانی وجود نداشته است.»

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برخی اعتراض ها بر این نکته تاکید دارد که این کاهش نرخ تورم در زندگی مردم احساس نمی‌شود،گفت:«تورم مجموع قیمت اقلام مختلف است،بنابراین ممکن است یک قلم از کالاها گران و یای یک قلم تغییر قیمتی چندانی نداشته باشد،اما به معنای واقعی و از منظر علمی این عدد تک رقمی درست است.»

او افزود:«علت اینکه کاهش نرخ تورم در زندگی مردم احساس نمی شود،ریشه در تقویت نشدن قدرت خرید مردم در سالهای گذشته دارد؛یعنی با وجود تورم 9 درصدی قیمت ها سالی 9 درصد اضافه شده اما قدرت خرید مردم به همان نسبت افزایش نیافته است به همین دلیل تورم 9 درصدی احساس نمی شود.»

حق شناس گفت:«اگر قدرت خرید مردم تقویت می شد،الان شاخص های رفاهی بهبود پیدا کرده بود.به همین دلیل هم هست که آقای رییس جمهور می گوید در بودجه سال آینده تصمیم این است که فقر مطلق ریشه کن شود.»

او اضافه کرد:«این سخن به این معناست که تورم در دهک های پایین درآمدی از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد مورد حمایت قرار بگیرند.»

آثار روانی بنزین گران

این کارشناس بودجه در ادامه با اشاره به آثار روانی قیمت بنزین اظهارداشت:«واقعیت این است که آثار روانی قیمت بنزین بیش از بخش واقعی اقتصاد است،یعنی آثار واقعی همان یک یا 2 درصد بیشتر نیست اما در عمل ممکن است بزرگ دیده شود.»

وی افزود:«ممکن است مردم بگویند وقتی در آذر89 قیمت بنزین 4 برابر شد و قیمت بنزین سوپر 7 برابر شده،این افزایش ها قرار بود سبب بهبود زندگی مردم شود،اما در عمل این اتفاق نیفتاد پس این افزایش هم منجر به ایجاد اشتغال نخواهد شد.»

حق شناس تاکید کرد:«در واقع انتقاد مردم این است که افزایش 4 برابری قیمت بنزین در سال 92 منجر به تورم 40 درصدی شد و نگرانی آنها ازاین بابت است که افزایش قیمت بنزین به 1500 تومان این تجربه را تکرار کند.»

او با بیان اینکه قرار بود به دنبال هدفمندی یارانه ها بخشی از درآمد ناشی از هدفمندی صرف حمایت از تولید  و ایجاد اشتغال شود که چنین نشد،گفت:«چون این اتفاق نیفتاده، موج منفی به دنبال این موضوع ایجاد شده است.»

عضو سابق کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات در مجلس ششم و هفتم،عنوان کرد:«دولت از افزاش قیمت بنزین درآمد 17 هزار میلیارد تومانی را پیش بینی کرده و قرار است این درآمد صرف اشتغال شود،اما با توجه به 424 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی دولت و رقم یک تریلیون و 124 میلیارد تومانی  بودجه کل کشور،عدد 17 هزار میلیارد تومان چندان بزرگ نیست.»

او اضافه کرد:«آنچه سبب ابهام در هزینه شدن این درآمدها برای اشتغال شده این است که در هیچ سالی حتی زمانی که درآمد نفت افسانه ای بود،منابع حاصل از فروش نفت صرف اشتغالزایی نشده است و به همین دلیل تورم انتظاری ناشی از این افزایش پیش بینی می شود.»

حق شناس با طرح این پرسش که آیا دولت چاره ای جز افزایش قیمت بنزین ندارد،خاطرنشان کرد:«دولت باید تلاش کند این 17 هزار میلیارد تومانی که از افزایش قیمت بنزین بدست می آورد به سمت تولید ببرد تا مردم آثار آن را ببینند.»

 

3535

کد خبر 738997

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    0 0
    چذا تو این مملکت همه چیز 50کشیده میشه روش؟ حد اقل بکنیدش 1100 یا 1250؟ ماشاء الله خوش اشتهان
  • میرزا A1 ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    1 5
    تورم 40 درصدی حاصل تحریم های خردکننده و کمر شکن امریکا بود نه هدفمندی یارانه ها باید به روحانی و بودجه 97 اعتماد کرد. روحانی کارش درسته.کار کارشناسی شده هست. قیمت بنزین حداکثر یک درصد روی تورم اثر خواهد گذاشت که ان هم سه ماه کاهش خواهد یافت. اگر دولت دوازدهم فقط قیمت بنزین و گازوییل را ازاد و واقعی کنند درچهار سال بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور را کرده اند.
    • بی نام CA ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
      0 0
      قیمت واقعی؟ حقوق کارمندا چرا واقعی نمیشه؟ هروقت دستمزدها رو واقعی کردید، بقیه موارد رو هم با توجه به اون واقعی کنید.طوری میگن قیمت رو واقعی کنید انگار مردم دارن تو پول شنا میکنن و غرق در رفاه هستن.
  • بی نام CA ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    0 0
    دلیل اصلی اینکه کاهش نرخ تورم در زندگی مردم احساس نمی‌شود اینه که این آمار ساختگیه. به عبارتی دیگر، سبدی تعریف میکنن که نیازهای روزمره زندگی مثل مواد غذایی و حامل های انرژی افزایش زیادی داره، ولی اقلامی که شاید چند سال یکبار خریده شه مثل لوازم منزل و مبلمان، افزایش خاصی نداره. با این حساب وقتی میانگین می‌گیرن، اون عددی که خودشون میخوان رو بدست میارن. مثلا میانگین ۲۰ و ۲ میشه ۱۱، اما مردم تو زندگیشون بیشتر به اون کالاهایی نیاز دارن که افزایش بیست درصدی داشتن.
  • بی نام DE ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    0 0
    دولت ها در ایران کارآمد نیستن . بزرگ و پرهزینه اداره می شن . افزایش قیمت بنزین صرف کسری بودجه دولت و هزینه های جاری می شه . دچار دور تسلسل افزایش قیمت سوخت و تورم و مصرف بنزین و۰۰ شدیم . راه افزایش اشتغال تعامل با دنیا و ورود سرمایه گذار خارجی و کم شدن هزینه های مبادله با دنیا و رقابت پذیر کردن تولید داخلی هست . دولت اگر می تونه جلوی قاچاق میلیاردها دلار قاچاق را بگیره .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین