به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین ، مهندس هاشمی نیا در نشست مطبوعاتی با اشاره به برخی عوامل خطرو علت شيوع بيماري هاي مزمن همچون فشار خون، ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي و سکته هاي قلبي و مغزي و تاکيد بر لزوم اصلاع شيوه زندگي افراد به نقش رسانه ها در ارتقاء سواد سلامت جامعه اشاره داشت.
وی تصریح کرد: این معاونت با هدف جلب مشارکت های مردمی و تاکيد بر عوامل اجتماعي موثر بر سلامت افراد فعاليت خود را به مدت دو سال در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي آغاز و از بهمن ماه سال گذشته به طور رسمي در دانشگاه علوم پزشکي شهركرد آغاز به كار كرده است.
مهندس هاشمی نیا گفت: اقدامی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای ساختارمند کردن دو موضوع محوري و مهم نظام سلامت کشور، يعني مشارکتهاي اجتماعي و همكاريهاي بينبخشي، با تشكيل معاونت اجتماعي وزارت بهداشت، انجام داد، ميتواند منشا بركت و خير براي نظام سلامت كشور باشد.
وی افزود: همان طور که متخصصان نظام سلامت، اذعان دارند، ۷۵ درصد عوامل موثر بر سلامت را عوامل اجتماعی، تشکیل میدهند به همین دليل، مهم است که براي هدايت و جهتدهي اين عوامل به سمت بهبود، نظام سلامت، ساختاري را طراحي کند تا بتواند از اين ظرفيتها بهره لازم را برد.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته، این مباحث بیشتر قائم به افراد بوده تا به ساختار، لذا در مقاطعی بحثهاي مربوط به مشارکت و همکاريهاي بينبخشي پررنگ ميشد و اولويت پيدا ميکرد و در مقاطعي، مباحث مربوط به مشارکتهاي اجتماعي و همكاريهاي بينبخشي، تحت الشعاع موضوعات ديگر قرار ميگرفت.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: به نظر میرسد، این الگو (تشکیل معاونت اجتماعي در وزارت بهداشت) ميتواند، مدلي مناسب براي تکميل و تداوم طرح تحول سلامت و همچنين الگويي مطلوب، براي نظامهاي سلامت منطقه و دنيا باشد.
مهندس هاشمی نیا افزود: از این رو معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از بهمن ماه سال ۹۵ فعاليت خود را بطور رسمي آغاز و ضمن همکاري ومشارکت در برگزاري همايش هاي آموزشي و فرهنگي در راستاي آگاهي بخشي به عموم مردم و جلب مشارکت هاي مردمي براي اجراي هرچه بهتر برنامه هاي كلان حوزه سلامت وارد عمل شده است.
به گفته وی، همچنین این معاونت در مدت کوتاه فعالیت خود نسبت به جمع آوری ليست نيازمنديهاي دانشگاه، و تهيه بانک اطلاعاتي موسسات و سمن هاي حوزه سلامت و آسيب هاي اجتماعي و تشکيل شوراي پيام رسان سلامت دانشگاه ها، سازمان ها و نهادهاي دولتي استان و انديشگاه سلامت استان و تشکيل و راه اندازي خانه مشارکت مردم در سلامت استان، تشكيل كميته ديده باني سلامت ، تهيه نيم رخ سلامت استان اقدام و با فراهم نمودن زمينه تدوين برنامه جامع سلامت استان نسبت به ارتقاء سطح سلامت جامعه و داشتن جامعه سالم، با نشاط و مولد انجام وظيفه مي نمايد.
وی در ادامه با اشارره به نقش کلیدی رسانه ها در ارتقاء سلامت جامعه، برای دریافت هرگونه پيشنهاد و نظر در راستاي اجراي بهتر برنامه هاي معاونت اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد اعلام امادگي کرد و خواستار همکاري بيشتر رسانه هاي استان براي آگاهي بخشي به مردم و كمك به ترويج فرهنگ خود مراقبتي شد.
46
نظر شما