محققان در یک پژوهش جدید برای اولین بار به رابطه بین کم خونی و بروز آلزایمر پی برده‌اند.

ایسنا نوشت:

 در تحقیق جدیدی مشخص شد که بیماری آلزایمر می‌تواند با افزایش خطر ابتلا به کم ‌خونی رابطه داشته باشد.

به گزارش بلومبرگ بیزینس ویک، محققان استرالیایی با انجام آزمایش میزان هموگلوبین، آهن و دیگر فاکتورهای خونی در 211 فرد مبتلا به آلزایمر دریافتند که این بیماران در مقایسه با افراد سالم از میزان هموگلوبین کمتری در خون خود برخورداند. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که در بیماران مبتلا به آلزایمر میزان رسوبات اریتروسیت در خون که یکی از نشانه‌های شایع کم‌خونی است، افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس این گزارش، یافته‌های این پژوهش تاکید کرد که افراد مبتلا به کم خونی به میزان 56/2 برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند و افراد مبتلا به آلزایمر نیز 61/2 برابر بیشتر از افراد سالم به کم خونی مبتلا می‌شوند. نتایج این تحقیق در صورتی که تایید شود نشان می‌دهد که آلزایمر علاوه بر مغز بر خون نیز تاثیر دارد.

 کم‌ خونی به معنی کمبود تعداد گلبول‌های قرمز در خون است. کم خونی دارای انواع مختلف است که می‌تواند به علت عدم سنتز هموگلوبین، کمبود آهن در ساختار هموگلوبین، دفع بسیار سریع یا تولید بسیار آهسته گلبولهای قرمز باشد.

در عارضه کم خونی تعداد یا اندازه گلبول‌های قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن بین خون و سلول‌ها دچار اختلال می‌شود. از علل ایجاد کننده کم خونی می‌توان کمبودهای تغذیه‌ای، خون‌ریزی، ناهنجاری‌های ژنتیکی، بیماری‌های مزمن یا مسمومیت‌های دارویی را نام برد.

منظور از کم‌خونی‌های تغذیه‌ای، کم‌خونی‌هایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد می‌شوند. کم ‌خونی ممکن است با مصرف مکمل‌ها و یا با روش‌های تخصصی‌تر درمان شود. با خوردن غذاهای متنوع و سالم ممکن است، بتوانید از بروز برخی انواع کم خونی پیشگیری کنید. سه دلیل اصلی کم‌خونی شامل هدر رفتن حجم فراوانی از خون به شکل حاد یا خونریزی شدید و به شکل مزمن به گونه کم کم و تدریجی ولی در مدت زمان طولانی، تخریب بیش از حد گلبول‌های قرمز و سستی و ناتوانی سیستم خونساز هستند.

کد خبر 75270

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین