ایسنا نوشت: طی هفته اخیر بعد از یک دوره جهش قیمت، دلار حدود ۲۰۰ تومان و سکه تمام نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان در بازار ارزان شد.

دلار آمریکا در هفته گذشته در مسیر نزولی قرار گرفت. به طوری که طی این مدت زمانی، بیش از ۲۰۰ تومان کاهش قیمت پیدا کرد و تقریبا به نرخ پیش از گرانی بازگشت.

بازار دلار طی هفته های اخیر جهش‌های زیادی را تجربه کرد و در مقطعی تا حدود ۵۰۰۰ تومان هم پیش رفت، اما از ۱۰ روز پیش جریان بازار معکوس شد و نرخ دلار از حدود ۴۷۵۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان رسیده و طبق آخرین بررسی ها ۴۴۹۳ تومان فروخته شده است.

به نظر می‌رسد وعده‌های مسئولان بانک مرکزی در مورد کاهش یافتن نرخ ارز در نهایت محقق شده است؛ هر چند این تحقق وعده تقریبا یک ماه زمان برد و در این فاصله بسیاری از سرمایه های خرد و کلان سرگردان به سمت بازار ارز کشیده شدند که برخی سودهای کلان بردند و برخی ضررهای هنگفتی کردند.

بازار سکه هم که معمولا به موازات بازار دلار حرکت می کند، طی روزهای اخیر با کاهش قیمت همراه شد.

سکه تمام طی هفته های اخیر رکورد شکنی کرد تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته شد که در تاریخ قیمت سکه بی سابقه بود. اما این نوع سکه از یک هفته قبل تاکنون از نرخ یک میلیون و ۵۷۷ هزار تومان به یک میلیون و ۴۸۰ هزار تومان کاهش یافت؛ یعنی نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان در این بازه زمانی ارزان شد.

در حدود دو ماه گذشته بانک مرکزی اقداماتی را برای به تعادل کشاندن بازار سکه انجام داد. در اوایل دی ماه بانک کارگشایی در چندین نوبت اقدام به حراج سکه کرد تا حباب سکه کوچک شود.

همچنین در دو - سه هفته اخیر بانک مرکزی به منظور افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری و همچنین به تعادل رساندن بازار، اقدام به پیش فروش سکه کرد کنه نهایتا موثر واقع شد.

در این میان بازار طلای زینتی هم از سکه و دلار پیروی کرد و در یک هفته گذشته شیب کاهشی را پیش گرفت؛ به گونه ای که از گرمی ۱۴۸ هزار تومان به گرمی ۱۴۳ هزار تومان رسید. یعنی در مجموع ۵۰۰۰ تومان افت قیمت پیدا کرد.

این در حالی است که طلای جهانی در یک ماه اخیر افزایش چندان قابل توجهی نداشته است که بازار داخلی را تحت تاثیر قرار دهد اما طلای داخلی روند خود را بر اساس دلار و سکه پیش برد.

35225

 

کد خبر 757386

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
    47 4
    نخست اینکه نرخ دلار قبل از گرانی حدود 3700 تومن بود و نه 4500 و ما انتظار دلار حداکثر 3500 تومنی را بعد از یکسان سازی نرخ ارز داشتیم. دوم با بگیر و ببند، افزایش سود بانکی و اوراق قرضه، هرگز نرخ دلار واقعی نخواهد بود و با تزلزل یکی از پارامترها دوباره روند جهش افزایشی نمایان خواهد گردید.
    • بی نام A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
      7 6
      دقيقا
    • ناشناس IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۶
      1 0
      بنده با استناد به آمار تورم بانک مرکزی طی سال 56 تا 96 و افزایش میانگین شاخص قیمتهای آمریکا طی این 40 سال که حدود 4 برابر شده به نرخ حدود 2000 تومان رسیدم منتها به چند دلیل نمیشه با قاطعیت از این ارقام دفاع کرد چون از کجا معلوم که قیمت دلار در سال 56 که به عنوان سال پایه در نظر گرفته شده واقعی بوده است ثانیا تورم ایران به شدت از قیمت دلار تاثیر میپذیرد و مستقل از قیمت دلار نیست ثالثا جو روانی که در ایران ایجاد میشود و باعث افزایش تقاضای کاذب در تمامی بازارها و بالارفتن نرخ تورم میشود در هیچ جای دنیا نظیر ندارد .
  • بی نام A1 ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
    20 4
    کمتر از 4800 نمیفروشن
    • بی نام A1 ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
      2 0
      من 4470 تومان خریدم
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
    24 1
    ببخشید ولی دلار تا همین چند ماه پیش حدود 4000 تومان بود نه 4500.و به یکباره جهشی 25درصدی در قیمت پیدا کرد.مسئولان بانک مرکزی واقعا زحمت کشیده اند قیمت دلاری که حدود 1000 تومان گران شده، 200 تومان پایین آورده اند
  • ایمان A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
    20 3
    دلار را به3700 برگردانید تا محتکران کالاها را وارد بازار کنند.
  • بی نام IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
    0 1
    لطفا اینقدر شعار ندید چونکه همین امروز حواله دلار با قیمت 4700 تومن برای واردات خودمون خریدیم ... و همین حالت برای حواله یورو وجود داره با قیمت حدود 5800 تومن و چه بیچاره هستیم ما در شرایطی که از اردیبهشت تا امروز ارزش یورو بیش از 50 درصد اضافه شده امروز بایستی خوشحال باشیم برای ارزونی 200 تا سیصد تومن مثل اینکه بدلیل شاهکارهای مدیران نیست در جهان این کشور در چهل سال گذشته بایستی اعلام جشن ملی کنیم برای اقتصاد ورشکسته و مدعی مدیریت جهان .....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین