در شهر گوانگجوی چین، برای جلوگیری از آزار جنسی زنان در شلوغی جمعیت، واگن‌هایی به زنان اختصاص داده شده اما مشکلی که وجود دارد این است: هجوم مردان به واگن‌های زنانه.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نیویورك‌تایمز در گزارشی به وضعیت متروها در شهرهای پرجمعیت چین و آزار جنسی زنان حتی در واگن‌های زنانه پرداخت.

در این گزارش آمده است: وقتی زن باشی و در یكی از ساعت‌های شلوغ و پرتردد مردم در متروی یكی از بزرگترین شهرهای چین به نام گوانگ‌جو، بخواهی وارد واگن‌هایی كه به زنان اختصاص داده شده بشوی، ناگهان خودت را بین انبوهی از مردان پیدا می‌كنی و در تماس مداوم با آنهایی.



متروی گوانگجو، چهارمین متروی شلوغ و پرتردد در دنیا بعد از شانگهای، پكن و لندن است كه روزانه نزدیك هشت میلیون نفر از طریق آن به نقاط مختلف شهر سفر می‌كنند. وقتی سیاستگذاران تصمیم گرفتند برای پیشگیری از آزار جنسی زنان، واگنی را به قسمت زنان اختصاص دهند، فكر نمی‌كردند این واگن اینطور با استقبال مواجه شود، البته از طرف مردان؛ مردانی كه اغلب مهاجرانی هستند كه برای كار به گوانگجو آمده‌اند و توجهی به علامت قسمت زنانه ندارند.

اما مساله فقط حضور مردان در واگنی كه به زنان اختصاص داده شده نیست، مساله نوع رفتار آنهاست؛ آنطور كه یك زن 28 ساله كه كارمند بانك است می‌گوید: بیشتر مردانی كه وارد قسمت زنانه مترو می‌شوند واقعا بی‌ادب هستند و به آزار جنسی زنان و تماس با آنها می‌پردازند. قبلا كسانی بودند كه به این مردان تذكر می‌دادند این قسمت به زنان اختصاص دارد اما حالا با شلوغی جمعیت دیگر كسی حریف آنها نیست و در ساعات پرترافیك، از فرصت استفاده می‌كنند و وارد واگن‌های زنانه می‌شوند.



اين واگن‌ها در چین در حالی به زنان اختصاص داده شده كه این كشور قوانین زیادی در تمام زمینه‌ها دارد اما در اجرا و نظارت ضعیف عمل می‌كند. درمورد زنان هم، آزار جنسی ممنوع شمرده شده اما تعریف درستی از این آزار برای مردم انجام نشده و بسیاری از آنها نمی‌دانند چه مواردی را باید در شمار آزار جنسی بیاورند، درواقع با وجود قوانین زیاد، فرهنگسازی در این كشور هنوز ضعیف است. زنان به ندرت آزار و اذیت جنسی را در این كشور گزارش می‌كنند و بنابراین خاطیان به ندرت به مجازات عملشان می‌رسند؛ چیزی كه باعث می‌شود این رفتار گسترش بیشتری پیدا كند.

اختصاص واگن‌هایی برای زنان، بر اساس پیشنهاد یکی از اعضای یک جنبش سیاسی به منظور تلاش برای تحقق مفهوم "مراقبت از زنان و احترام به آنها" آغاز شد؛ هرچند رئیس بخش تبلیغاتی مترو گوانگجو تاکید می‌كند که این واگن‌ها برای زنان برچسب گذاشته شده‌اند، اما نه فقط برای زنان. او می‌گوید هیچ مجوز قانونی برای جداسازی مسافران به وسیله زور وجود ندارد بنابراین این واگن‌ها برای آسایش بیشتر زنان در شلوغی جمعیت نشانه‌گذاری شده اما مردان هم می‌توانند از این واگن‌ها استفاده كنند. به گفته او، نوشته‌ها و عكس‌هایی از شكوفه بر در واگن، نشان‌دهنده جداسازی این بخش‌ها از همدیگر است، درواقع بدون استفاده از زور و با فرهنگ‌سازی می‌خواهیم احترام به زنان را نهادینه كنیم.



برای مبارزه با این مشكل و فرهنگ‌سازی برای احترام به زنان در وسایل حمل و نقل عمومی، گروهی از جوانان در این كشور یك كمپین راه‌اندازی كردند، كمپینی كه البته از طرف مسئولان تعطیل شد به این دلیل كه این كارها، ترس از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را در بین مردم ایجاد می‌كند!



این جداسازی، منتقدانی هم در چین دارد كه آن را كاری بیهوده یا توهین‌آمیز تلقی می‌كنند اما واقعیت اینجاست كه بیش از نیمی از زنان در یك نظرسنجی روزنامه چینی در سال 2015 اعلام كردند که نوعی تماس جنسی نامناسب را در حمل و نقل عمومی در چین تجربه کرده‌اند. آنها می‌گویند جمعیت آنقدر زیاد است كه شما نمی‌توانید شكایتی كنید چون گاهی دقیقا معلوم نیست این تماس از طرف چه كسی بوده. در عین حال، زنان می‌گویند در ساعات شلوغی، بسیاری از مردان تلاش می‌كنند با هول دادن همدیگر سوار قطار شوند و در این میان، زنان در بین هجوم آنها برای سوار شدن به واگن‌های عمومی آسیب‌ می‌بینند، مشكلاتی كه مسئولان، لااقل با فرهنگ‌سازی باید برای آن فكری كنند.

47234

کد خبر 760483

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    آزار جنسي با فرهنگ درست ازبين ميرود نه با تفكيك
    • بی نام IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
      55 9
      آقا عرفان و سامان انگار دارن تو عصر ماقبل تاریخ زندگیی میکنن. برادر من الان همه دارن کار میکنن و باید حریمی که قانون تائید کرده رعایت بشه
    • بی نام IR ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
      53 7
      جناب سامان همین طرز فکر قدیمی شما و امثال شما باعث ایجاد خیلی از مشکلات برای خانوم ها تو این دوره هست ، اگر خانم های خانواده خودت صبح زود تو خواب ناز هستن تا تو بری به قول خودت با این همه منت خرجت و در بیاری خیلی خانم های دیگه هم هستن که تو همون ساعت دارن میرن سر کار تا از راه حلال خرج یک خانواده رو بدن . کار کردن تو این دوره دیگه زن و مرد نداره به جز برای یه قشر خاصی که هنوز فکر می کنن فقط مرد میتونه پول در بیاره . راحتی باید هم برای خانوم ها باشه هم آقایون تازه تو این کشور که زندگی برای آقایونی که تفکر تو رو دارن راحت تر هم هست دیگه از چی گله می کنی .
  • بی نام IR ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    80 54
    حالا نه اینکه تو ایران اصلا آقایون وارد واگن اختصاصی بانوان در مترو نمیشن؟؟؟؟ یک گزارشی هم از مترو خودمون تهیه کنید بد نیست
  • آریا IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    ما آقایان هم در واگن های خودمون از دست زنها آسایش نداریم.. مگه واگن اختصاصی ندارن... چرا جای ما را در دیگر واگن ها تنگ میکنن...
    • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
      71 25
      چیزی به نام واگن اختصاصی آقایون وجود ندارد
    • آریا IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
      55 43
      چیزی هم به اسم قناعت برای خانم های ایرانی وجود نداره و همه دنیا را برای خودشون می خواهند... از همه عادم و عالم طلبکار هستند و هرچه کمتر زحمت بکشند بیشتر هم طلب میکنند
  • بی نام A1 ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    119 9
    به عنوان یک کشور دارای تفکیک جنسیتی ما حاضریم تجربیاتمان را در اختیار کشور دوست و برادر چین بگذاریم
  • بی نام IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    64 9
    متروی تهران هم دست کمی ازجاهای دیگه نداره...پره عیب هست توسیستم دلخلی کشورمون
  • بی نام EU ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    32 64
    ایران هم همینه. بارها شده آقایون سرازیر شدن به واگن خانم ها و اصلا هم رعایت نمیکنن و فقط برای همین کارها میان اینور
  • بی نام IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    14 9
    واگن بانوان در متروی تهران واقعا عالیه بری توش و دیگه در نیای
  • بی نام A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    18 19
    تو ایران هم آقایون بیشرمانه وارد واگن دوم خانمها میشن و ازار هم میدن. یکبار همراه شوهرم اما در واگن های جدا بودیم و آقایون وارد واگن خانمها شده بودن و تجمع هم بیشتر در درب ورودی بود. موقع پیاده شدن گریه من درومد در اعتراض به مامورین مترو گفتند نمیتونیم کاری کنیم و یکی از همکارهاشون موقع اخراج آقایون از واگن خانمها در ایستگاه امام خمینی را چاقو زده اند. حتی مرز واگن اختصاصی بانوان در سمت آقایون بیشترین دو نقطه تجمع مترو است و تبدیل به ویترینی شده که انگار این سمت سالن سینماست
  • بی نام A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    19 1
    برعکسش هم پیش میاد. برای خود من اتفاق افتاده.
  • بی نام RO ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    28 6
    دو تا توریست خانم نروژی اومده بودن تهران و از این تفکیک راضی بودن
  • بی نام A1 ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    32 6
    چیزی به نام واگن اختصاصی آقایان در ایران وجود ندارد. لطفا هنگام نظر دادن کمی دقت کنید
  • بی نام IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    12 14
    توی واگنهای بانوان در تهران خیلی بوی پا میاد نمی دونم چرا.
  • بی نام US ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    29 11
    باید حضور مردها به طور کامل در سطح جامعه ممنوع شود.
  • امین A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    8 60
    اینه که خدا میگه حجاب.اگه حجاب درستی داشتن مورد تعرض قرار نمیگرفتن
  • بی نام A1 ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    33 13
    وجود واگن بانوان به معنی این نیست بقیه واگن ها مال آقایونه همونجور که وقتی پارک بانوان وجود داره به این معنی نیست که خانمها نمیتونن به بقیه پارکها برن چیزی به نام واگن اختصاصی آقایون هنوووووز وجود نداره که با توجه به کامنتها ضرورت ایجاد همچین واگنی حس میشه
  • رهگذر A1 ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۸
    4 0
    حالا هدفت از این گزارش چیه خبرآنلاین جان؟ میخوای فضای بسته مملکت رو بسته تر کنی؟؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین