۰ نفر
۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۵

محمد قمی

رهبر انقلاب، سال گذشته را «اقتصاد مقاومتی اشتغال و تولید» نام نهادند و امسال بر حمایت از کالای ایرانی تأکید کردند. یکی از مشکلات عمده امروز کشور اشتغال و رکود است. یکی از راه حل هایی که می تواند اقتصاد را رونق بخشد و اشتغال زایی و خروج از رکود را محقق سازد، تقویت بنیه تولید داخلی است. هرچقدر واردات کنیم در واقع برای بیگانگان کار، اشتغال و رونق ایجاد کرده‌ایم؛ حال آنکه باید برای خودمان فکر و تدبیری داشته باشیم.

برخی می گویند کیفیت کالای ایرانی کم است در حالیکه در تمامی کالاها این طور نیست. اگر در چند حوزه هم چنین ضعفی در کیفیت کالاها وجود دارد، باید توجه و نظارت کرد تا مشکل برطرف شود. اما در مجموع خیلی از کالاهای تولید داخل امروز، کیفیت دارند. دولت باید برنامه ریزی کند تا واردات از کانال های غیرمجاز و غیرقانونی انجام نشود، ضمن آنکه از مبادی قانونی نیز فقط مواد اولیه و کالاهایی باید حق ورود به کشور داشته باشند که تولید داخلی در آن حوزه ها انجام نمی شود.

اگر خانواده ها از بیکاری جوان‎هایشان گله دارند و ناراحت هستند باید به این حقیقت بیاندیشند که تنها راه حل مشکل اشتغال فرزندانشان، تقویت تولید داخلی است. چون در این صورت چرخ کارخانه ها به گردش می افتد و برای آنکه ظرفیت تولید را به حداکثر برسانند کارگر، کارمند و متخصص استخدام می کنند. شهید مدرس هم همان موقع به این مسئله توجه می کرد که از اجناس داخلی استفاده کند و خیلی به رعایت این اصل تأکید داشت. او واقعا مجتهد عالیقدر و رجل سیاسی بود.

برای مصرف کالای داخلی باید فرهنگ سازی کرد. رادیو، تلویزیون، رسانه ها و مسئولان وظیفه دارند، تلاش بیشتری کنند. باید به مردم یاد دهیم که تا می توانند از کالای داخلی استفاده کنند. سعی کنیم فرهنگ استفاده از کالای داخلی را به عنوان یک مسئله محبوب در جامعه ترویج کنیم تا فواید استفاده از کالای داخلی به اطلاع مردم برسد.

نکته دیگر آنکه دولت باید از تولید داخل حمایت کند اما نه به صورت بی قید و بدون نظارت. حمایت دولت از کالای ایرانی باید واقعی باشد. یعنی اگر کسی کارگاه و تولیدی دارد و می خواهد آن را راه بیاندازد، به صورت مرحله ای به او وام دهند و تضمین لازم را بگیرند تا او این تسهیلات را در جهت تولید صرف کند. یعنی این طور نباشد که وام بدهند اما صرف تقویت تولید نشود.

مبادی ورودی کالاهای قاچاق حتما باید بسته شود. نگاه نکنیم عده ای رانت خوار و سودجو به لطایف الحیلی می کوشند کالای خارجی وارد کشور کنند، باید با آنها هرکس که می خواهند باشند، برخورد شود، رو دربایسی نکنیم اگر من و فرزندم این کار را می کنیم، با من و فرزندم هم برخورد شود. در کنار مبارزه با قاچاق، واردات هم باید سامان پیدا کند تا به اقتصاد کشور لطمه نزند.

از دیگر اقداماتی که به رونق تولید کمک می کند، بازنگری در مقررات مربوط به مالیات و بیمه است. اول بگذاریم کارگاه تولیدی راه بیفتد بعد از آن مالیات ارزش افزوده بگیریم. 

نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی

27214

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 764905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کاوه IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۴
    6 2
    از کالاهای آشغال داخلی مثل خودرها.. حمایت کنید
  • بدون نام ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۴
    7 0
    براي اينكه يك عده خيانتكار كالايي مثل پرايد بدن دست مشتري
  • بی نام DE ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۴
    5 0
    چون که جانمان را از سر راه اورده ایم...
  • عليرضا A1 ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۵
    6 0
    اين صحبتهاي نماينده پاكدشت نشان از بي تجربگی اقتصادي ايشونه . 1 تو علم اقتصاد و تجارت جهاني توليدي كالايي كه به جهت كيفيت و قيمت محدوديت استفاده منطقه اي ايجاد ميكنه و قابليت صادرات نداره توجيه اقتصادي و توليد نداره 2 وقتي قدرت خريد مردم پايين باشه و سبد هزينه عمومي يك جامعه با اولويت مسكن و مواد غذايي و پوشاك باشه ريسك خريد كالاي ايراني مياد پايين 3ارتقاء تكنولوژي توليد اولويت اول صنعت تو هر كشوري براي بالا بردن بهره وري توليد و اشتغاله و ضعف اون تو قاچاق كالا نمود پيدا ميكنه 4
  • علی IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۶
    2 0
    مثلا من یک ایرانی میخواهم یک کالای پر مصرف مثل باطری قلمی بخرم ایا باصری ایرانی وجود دارد
  • بی نام IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۶
    1 3
    مگر کالای ایرانی فقط خودرو است؟ با افتخار کالای ایرانی استفاده می کنم